Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Θετική παρουσία των Ξανθιωτών αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Θετική παρουσία των Ξανθιωτών αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

0
paraskevopoulos papaioannou

Τελικός και 8η θέση για την Ε. Παπαϊωάννου στη σφαιροβολία – στη 13η θέση στα 110μ. εμπόδια ο Π. Καραβέτης

Ικανοποίηση για τις εμφανίσεις των νεαρών αθλητών από τους συλλόγους τους, Διομήδη και ΟΦΚΑ Ξάνθης αντίστοιχα

Φωτό: Η Ευαγγελία Παπαϊωάννου με τον προπονητή της κ. Παρασκευόπουλο

Θετική ήταν η παρουσία για τους δύο Ξανθιώτες αθλητές που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο (17-18 Ιουνίου) στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Στην κορυφαία «εγχώρια» διοργάνωση, συμμετείχαν ο Πέτρος Καραβέτης του ΟΦΚΑ Ξάνθης και η Ευαγγελία Παπαϊωάννου του «Διομήδη» Ξάνθης.

Αμφότεροι αγωνίστηκαν σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία καθώς πρόκειται για έφηβο και νεανίδα αθλητές, οι οποίοι δοκίμασαν τις δυνατότητες τους στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών αντίστοιχα παρουσιάζοντας δείγματα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τόσο στον ΟΦΚΑ όσο και στον «Διομήδη».

Η Ξανθιώτισσα σφαιροβόλος Ευαγγελία Παπαϊωάννου είχε καταπληκτική παρουσία στο αγώνισμα της σφαιροβολίας, όπου την πρώτη ημέρα των αγώνων (προκριματικά) έριξε τη σφαίρα στα 11.99μ. και σημειώνοντας την 11η επίδοση πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής. Εκεί, η νεαρή πρωταθλήτρια του «Διομήδη» Ξάνθης στην πρώτη της παρουσία σε Πανελλήνιο Γυναικών τερμάτισε στην 8η θέση με ρίψη στα 12.75 μέτρα. Στο αγώνισμα της σφαιροβολίας γυναικών το χρυσό κατέκτησε η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων) με βολή στα 16.76μ και ακολούθησαν οι Ευαγγελία Σοφάνη (Πανελλήνιος ΓΣ) με 16.09μ. και Ευαγγελία Γερομαρκάκη (Έσπερος Λαμίας) με ρίψη στα 14.71μ.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Καραβέτης του ΟΦΚΑ Ξάνθης, κατέλαβε την 13η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, στα 110μ. εμπόδια με χρόνο 15.27. Η επίδοση του ήταν πολύ θετική και ενθαρρυντική αν αναλογιστούμε ότι ανήκει – ηλικιακά – στην χαμηλότερη κατηγορία των εφήβων, και έτρεξε μόλις για 2η φορά σε κούρσα με ψηλά εμπόδια (1.07).

Και για τους δύο, οι σύλλογοι τους εξέδωσαν συγχαρητήριες ανακοινώσεις που ανήρτησαν στις ιστοσελίδες τους, σημειώνοντας πως οι εμφανίσεις τους αποτελούν κίνητρο για ανάλογη συνέχεια στο μέλλον.

Πέρα από τις συμμετοχές των δύο Ξανθιωτών, κάτι παραπάνω από εξαιρετικός ήταν ο απολογισμός των Θρακιωτών αθλητών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών με 6 μετάλλια, ενώ ένα χρυσό στο τριπλούν και ένα ασημένιο στο μήκος ήταν ο απολογισμός της Βούλας Παπαχρήστου, γυναίκας του Ξανθιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη.

Στις υπόλοιπες θρακιώτικες διακρίσεις, ο Ιάσονας Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Δισκοβολία, ο Γιάννης Δουλγέρης επίσης του ΠΑΣ Πρωταθλητών το χάλκινο μετάλλιο στα 200μέτρα, ενώ εντυπωσιακά έκλεισε το μενού στα 5,000 μέτρα με τον Μάρκο Γκούρλια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να κατακτά το ασημένιο και τον Εβρίτη Δήμο Μαγγίνα το χάλκινο μετάλλιο.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …