Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Αυτούς έχει, αυτούς εμπιστεύεται!

Skoda Ξάνθη: Αυτούς έχει, αυτούς εμπιστεύεται!

0
viviani_marselinio

Το μικρότερο αριθμών παικτών στο πρωτάθλημα έχει χρησιμοποιήσει ο Ουζουνίδης

«Διαφήμιση» στη Νορβηγία από τον Γιορν Άντερσεν για το ελληνικό πρωτάθλημα…

       
Στην πρώτη θέση της κατηγορίας του σχετικού πίνακα με το μικρότερο αριθμό παικτών που έχουν αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα βρίσκεται η Skoda Ξάνθη. Κι αυτό γιατί στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η ξανθιώτικη ομάδα έχει χρησιμοποιήσει τους λιγότερους ποδοσφαιριστές (22) σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.
Το παραπάνω στατιστικό μπορεί να εκληφθεί ως θετικό, καθώς με το μικρό και ευέλικτο ¨ρόστερ¨ ο Ουζουνίδης κατάφερε να φτιάξει μία ομάδα που κυνηγά με αξιώσεις τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και ανά διαστήματα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο (εκτός τις τελευταίες αγωνιστικές που σημειώνει καμπή). Επιπλέον, οι παίκτες αποκομίζουν εμπειρίες από το πρωτάθλημα κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το μέλλον για τους ίδιους και την ομάδα.
Την 1η θέση των συμμετοχών για τη Skoda Ξάνθη μοιράζονται οι Βιβιανί και Μαρσελίνιο ενώ ακολουθούν οι Πόι, Μπέρτος, Βλαχοδήμος και Μαρκόφσκι.
Ο μικρός αριθμός παικτών πάντως πιθανότατα θα αυξηθεί όσο πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος, καθώς μόλις ξεκαθαρίσει η βαθμολογική θέση που θα τερματίσει η Skoda Ξάνθη, πιθανότατα θα δούμε κι άλλους παίκτες να παίρνουν ευκαιρίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη Skoda Ξάνθη στη σχετική λίστα βρίσκεται ο Ατρόμητος Αθ. (23 παίκτες), ο Ο.Φ.Η. (24 παίκτες) και ο Ολυμπιακός (25 παίκτες), ενώ από εκεί κι έπειτα ο αριθμός ανεβαίνει με τον Πανιώνιο να βρίσκεται στο άλλο άκρο, καθώς από την έναρξη του πρωταθλήματος έως σήμερα με τη φανέλα των «κυναέρυθρων» έχουν αγωνιστεί 32 παίκτες.  
Φιλικό το Σάββατο με την Ομάδα Νέων  
Αγώνες μπορεί να μην υπάρχουν για την Superleague την επόμενη εβδομάδα όμως η Skoda Ξάνθη προετοιμάζεται για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Η εξέλιξη αυτή με το θέμα της αναστολής της αγωνιστικής, οδήγησε την ξανθιώτικη ομάδα στη λύση του φιλικού αγώνα με την ομάδα Νέων το μεσημέρι (15:00) του ερχόμενο Σαββάτου στο «Skoda Ξάνθη Arena».
Αναφορικά με τη χθεσινή προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας επανήλθαν στα γήπεδα μετά το ρεπό της Δευτέρας και το βάρος έπεσε στις ασκήσεις δύναμης, στις ασκήσεις ισορροπίας και ακολούθησε αερόβιο τρέξιμο με και χωρίς μπάλα.
Μοναδικό πρόβλημα αυτό του νεαρού στόπερ Δημήτρη Γούτα που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από σφίξιμο στον δικέφαλο.  
Οριστική αναβολή της 23ης αγωνιστικής  
Η Super League όρισε τον αγώνα Α.Ε.Κ. – Ο.Φ.Η. για την 22η αγωνιστική την προσεχή Κυριακή (26/2), κάτι που σημαίνει πως οριστικά δεν θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η 23η αγωνιστική.
Η παραπάνω αναμέτρηση είχε αναβληθεί υπό τον φόβο των επεισοδίων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Έτσι, από την στιγμή που θα διεξαχθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση την Κυριακή, τότε οριστικά ισχύει η αναστολή της 23ης αγωνιστικής που ήταν να διεξαχθεί το προσεχές σαββατοκύριακο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:
«Ανακοινώνεται ότι λόγω της αναβολής από τη ΓΓΑ για λόγους Δημόσιας Τάξης του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος της Super League αλλά και των συμβατικών και κανονιστικών υποχρεώσεων προς τους εταίρους της Super League, ο συγκεκριμένος αγώνας ορίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 19:30».
Εν τω μεταξύ η Super League θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 14:00 Έκτακτο Δ.Σ. και στις 16:00 Έκτακτη Γ.Σ. με τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης να έχουν ως ακολούθως:
1. Χορηγική Συνεργασία με την ΟΠΑΠ Α.Ε.
2. Διάφορα
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Γ.Σ.:
1. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού του Συνεταιρισμού.
2. Διάφορα.  
«Διαφήμιση» από τον Γιορν Άντερσεν  
Θυμάστε το Νορβηγό προπονητή Γιορν Άντερσεν; Ο εν λόγω τεχνικός είχε συνδεθεί στο παρελθόν με τη Skoda Ξάνθη καθώς το Μάιο του 2007 είχε συμφωνήσει με την ομάδα της πόλης μας για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. Λίγες ημέρες αργότερα όμως, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι του ¨διαζυγίου¨, το συμβόλαιο του λύθηκε χωρίς να έχει προλάβει καν να προπονήσει την ξανθιώτικη ομάδα.
Ο Γιορν Άντερσεν εκτός από τη Skoda Ξάνθη πέρασε και από τη Λάρισα μένοντας μόλις 24 μέρες στον πάγκο των «βυσσινί».
Όμως το διάστημα αυτό αρκούσε ώστε ο Νορβηγός νυν τεχνικός της Καρλσρούης να σχηματίσει τις χειρότερες των εντυπώσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δείτε όσα «κολακευτικά» δήλωσε στον Τύπο της πατρίδας του…
«Μέσα στις 24 μέρες που ήμουν στη Λάρισα, έζησα δύο απίστευτα περιστατικά. Το πρώτο ήταν όταν επιστρέφοντας από ένα ματς στην Αθήνα, 300 οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το πούλμαν και μας περίμεναν. Πετούσαν πέτρες στα παράθυρα και ήθελαν να βάλουν φωτιά στο πούλμαν. Κανείς παίκτης δεν τολμούσε να βγει έξω. Ειδικά οι ξένοι παίκτες… τα είχαν κάνει πάνω τους. Μια άλλη φορά είχαμε χάσει εκτός έδρας και γυρίσαμε στη Λάρισα συνοδεία αστυνομίας. Όταν φτάσαμε, μας είπαν να μην πάμε να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας, γιατί μας περίμεναν οπαδοί με άγριες διαθέσεις κι έτοιμοι να μας επιτεθούν. Περιμέναμε στο πάρκινγκ 3-4 ώρες μέσα στη νύχτα μέχρι να αποχωρήσουν οι οπαδοί».
Όταν του επισημάνθηκε πως το 67% των παικτών δήλωσε πως δεν πληρώνεται στην ώρα του στην Ελλάδα, είπε: «Μόνο 67%; Πιστεύω πως το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο στην πραγματικότητα. Λίγες ομάδες είναι αυτές που πληρώνουν πραγματικά, όπως ο Ολυμπιακός. Τα μεγάλα συμβόλαια δεν σημαίνουν τίποτα, γιατί τα χρήματα δεν έρχονται ποτέ. Εγώ πήρα χρήματα όσο ήμουν στη Λάρισα, αλλά όχι μετά τη λύση του συμβολαίου μου. Κυνηγάω το θέμα, αλλά δεν πιστεύω πως έχω ελπίδες να δω λεφτά ποτέ».

     
Skoda Ξάνθη  


 

Οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί φέτος και οι συμμετοχές:
Βιβιανί Ζοντί: 22
Μαρσελίνιο Λέιτε: 22
Πόι Μάουρο: 21
Μπέρτος Μανώλης: 20
Βλαχοδήμος Παναγιώτης: 20
Μαρκόφσκι Μάρκο: 20
Ντάνι Ρικάρντο: 19
Βασιλακάκης Θεόδωρος: 19
Εντιμάρ Κουριτίμπα: 19
Κομεσίδης Δημήτρης: 17
Βάλλας Σπύρος: 17
Καζάκης Βλάσης: 15
Σουάνης Δημήτρης: 14
Μάνταλος Πέτρος: 12
Στάσιακ Μίχαλ: 12
Φλίσκας Κώστας: 11
Νταρμπιόν Στεφάν: 8
Σταθάκης Σταύρος: 7
Μπαξεβανίδης Δήμος: 1
Πλατέλλας Ευάγγελος: 1
Δεν έχουν παίξει σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος: Γκατσολάρι Ενέα, Λοντίγκιν Γιούρι, Τσουμάνης Νίκος, Λυμπερόπουλος Σωτήρης, Αλτιπαρμακόφσκι Μάριαν, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Μιτράι Άλντο, Μιγιάτοβιτς Κένι.
Έχουν αποχωρήσει κατά την διάρκεια της σεζόν: Ντίκα Εμίλ (7 συμ.), Μάρα Μπόγκνταν (4 συμ.), Λαζαρίδης Γιώργος (0 συμ.), Καθάριος Παύλος (0 συμ.), Γκσπούρνινγκ Μίκαελ (0 συμ.)  
Τα στατιστικά των υπόλοιπων ομάδων (σε παρένθεση οι παίκτες με τις περισσότερες συμ.):
Πανιώνιος: 32 παίκτες (Γουνδουλάκης, Σάμαρης 21 συμ.)
Άρης: 31 παίκτες (Μίσελ 22 συμ.)
ΠΑΟΚ: 29 παίκτες (Σαλπιγγίδης 22 συμ.)
Δόξα Δράμας: 29 παίκτες (Τριποτσέρης 19 συμ.)
Εργοτέλης: 28 παίκτες (Μπέτο, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης 19 συμ.)
Παναθηναϊκός: 27 παίκτες (Ζεκά, Κλέιτον 20 συμ.)
Παναιτωλικός: 27 παίκτες (Καμαρά 22 συμ.)
Κέρκυρα: 27 παίκτες (Καλαντζής 20 συμ.)
Αστέρας Τρίπολης: 27 παίκτες (Χακόμπο 22 συμ.)
ΑΕΚ: 26 παίκτες (Χοσέ Κάρλος 19 συμ.)
Λεβαδειακός: 26 παίκτες (Κυριακίδης 20 συμ.)
ΠΑΣ Γιάννινα: 26 παίκτες (Κώτσιος, Μπακαγιόκο 19 συμ.)
Oλυμπιακός: 25 παίκτες (Μαρκάνο 21 συμ.)
ΟΦΗ: 24 παίκτες (Γαλανόπουλος 20 συμ.)
Ατρόμητος: 23 παίκτες (Γιαννούλης, Ιτάνς 20 συμ.)  

     
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …