Σχόλια 22/02/2012

0

Μας κάνανε ολονυκτία επειδή είμαστε οικονομικά νεκροί;
Θωμάς Βουγιουκλής    

Φως στο τούνελ  


Δεν θα είναι υπερβολή εάν πούμε ότι υπήρξε φως στο τούνελ για τη χώρα μας και τον Ελληνικό λαό με το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους του Γιούρογκρουπ.
Και το χρειαζόταν η χώρα μας αυτό το φως.
Χρειαζόταν να της δοθούν νέα περιθώρια για να βάλει – επιτέλους να γίνει! – μια τάξη σε όλα, μα σε όλα.
Ό,τι έγινε και ό,τι συμφωνήθηκε ήταν προϊόν επίπονων προσπαθειών. Γι’ αυτό και η ικανοποίηση στο τέλος.
Πλέον, σιγά-σιγά, μπαίνουν τα οικονομικά πράγματα σε μια άλλη πορεία. Θα πάρουν χρήματα οι τράπεζες για να ξεκινήσουν τις χρηματοδοτήσεις, θα εξοφληθούν χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες, θα αρχίσει να πέφτει χρήμα στην αγορά οπωσδήποτε.
Όλα αυτά και άλλα που θ’ ακολουθήσουν είναι το θετικό και αισιόδοξο σενάριο για να δούμε το φως!
«Ε»  

 

 
Ανάσα για την χώρα και τους Έλληνες  


Σοβαρή ανάσα για την χώρα και τους πολίτες ήταν η απόφαση του Γιούρογκρουπ το βράδυ της Δευτέρας για την οικονομική στήριξη με το νέο δάνειο των 130 δις ευρώ.
Η συμφωνία επήλθε μετά από ολονύχτιο θρίλερ που αφορούσε το «κούρεμα» του χρέους, τα επιτόκια και άλλα στοιχεία αυτής.
Τις διαπραγματεύσεις που ήταν δραματικές, διεξήγαγαν ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και τα επιτελεία του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως και να ‘χει, είτε κάποιος συμφωνεί είτε όχι με το περιεχόμενο της συμφωνίας, εκείνο που μετρά είναι ότι υπήρξε συμφωνία, ότι η κοινωνία ανάσανε και η ψυχολογία βελτιώθηκε.
«Ε»    

ΑΒ-Βασιλόπουλος  


Προς το τέλος βρίσκονται οι σχετικές εργασίες στο νέο Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.
Οι εσωτερικοί χώροι είναι έτοιμοι και ολοκληρώνονται  οι εργασίες στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο.
Τα εγκαίνια λειτουργίας, όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα χρόνου.
Έτσι, θα προστεθεί άλλο ένα Σούπερ Μάρκετ περιφερειακά της πόλης, μάλιστα της πολύ γνωστής φίρμας ΑΒ Βασιλόπουλος.
«Ε»  

 

   
Παραφιλολογία  


Πάντα παραμονές εκλογών υπάρχει μια παραφιλολογία για τους υποψηφίους.
Έτσι, ακούγονται διάφορα ονόματα ανδρών και γυναικών, άλλα πραγματικά και άλλα στη σφαίρα της φαντασίας.
Οι δικές μας πληροφορίες για τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνουν γυναίκα υποψήφιο, την κυρία Γεωργία Ανδρέου.
Πληροφορίες που προέρχονται από σοβαρή και αξιόπιστη πηγή, κυρίως για το θέμα της γυναικείας υποψηφιότητας.
Ως  προς τους άνδρες, ε, εκεί είναι που θα πέσουν κορμιά. Πρώτος και σίγουρος πλέον ο Αλ. Κοντός μετά και την πειθαρχημένη συμπεριφορά του στην ψηφοφορία προχθές.
Ως προς τους υπόλοιπους, όλα είναι ανοιχτά ακόμη, μη αποκλειομένης και κάποιας έκπληξης.
«Ε»  

 

 
Διαψεύδει ο Κ. Σκανδαλίδης την κατάργηση του ΕΛΓΑ  


Διαψεύδει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση του ΕΛΓΑ.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο ΕΛΓΑ είναι ένας Οργανισμός απαραίτητος για την προστασία της αγροτικής δραστηριότητας και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της γεωργίας στη χώρα μας.  Είναι αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει, ούτε πρόκειται να αντιμετωπίσει θέμα κατάργησης ή περιορισμού δραστηριοτήτων του Οργανισμού. Ως εκ τούτου,  δημοσιεύματα, φήμες ή πληροφορίες που εντάσσουν τον ΕΛΓΑ στους Οργανισμούς που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους είναι ανακριβή και τα διαψεύδω κατηγορηματικά».

 

   
53,5% “κούρεμα”- επιτόκιο 3,65%  


Το περίφημο κούρεμα που περιμένουμε εδώ και καιρό είναι πλέον γεγονός!
Περιμέναμε μήνες τώρα, με την πετσετούλα μας στο λουτήρα, έτοιμοι, το ψαλίδι του περίφημου PSI να μας «πάρει» λίγο τις άκρες του χρέους. Άλλοι περίμεναν κούρεμα με την ψηλή α λα «τεντιμπόι» της δεκαετίας του ’60, άλλοι πίστευαν ότι θα πάμε κατευθείαν για…ξύρισμα γουλί, άλλοι πάλι επέμεναν να αφήσουμε τα μαλλάκια μας να ανεμίζουν ανέμελα εκτός Ε.Ε.
Τελικά το αν το κούρεμα θα μας «πάει» στο μέλλον εξαρτάται από μας τους ίδιους αλλά κυρίως από αυτούς που θα αναλάβουν την τύχη της χώρας μετά τις εκλογές. Αν θα καταφέρουν να συμμαζέψουν αυτό το ξεχαρβαλωμένο κράτος και να πετύχουν επιτέλους ανάπτυξη.
Και κάποια στοιχεία για τους λάτρεις των αριθμών: Τελικά 53,5% θα είναι το κούρεμα, με το ελληνικό Δημόσιο να διαγράφει συνολικά χρέος 107 δισ ευρώ. Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων που θα τα ανταλλάξουν μέσω του PSI, θα πάρουν σε νέα χρεόγραφα το 47,2% της ονομαστικής τους αξίας. Το 31,5% θα δοθεί σε νέα ελληνικά ομόλογα διάρκειας 11-30 ετών, ενώ το υπόλοιπο 15% σε βραχυπρόθεσμα ομόλογα του EFSF. Το επιτόκιο των νέων ομολόγων θα είναι 2% την επόμενη τριετία (μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015), 3% την πεντσετία 2015-2020 και 4,3% στη συνέχεια. Μεσοσταθμικά το επιτόκιο διαμορφώνεται σε 3,65%    

 

Τόσο εύκολα…  


Η ευκολία με την οποία τέλεσαν αυτό το οικολογικό έγκλημα με τη δηλητηρίαση των αλόγων οι δράστες στο Κρωμνικό δείχνει το… επίπεδο της οικολογικής αναισθησίας που μας διακατέχει. Όμως, το επικίνδυνο δεν είναι μόνο αυτό, αλλά το πόσο αλόγιστα παίρνουμε τις συνέπειες, όπως για παράδειγμα την διαδρομή της τροφικής αλυσίδας που μπορεί να φέρει το δηλητήριο από τα άλογα στα σπίτια μας, αν σκεφτεί κανείς πόσα ζώα μπορεί να σπεύσουν για να βρουν τροφή σε ένα θηλαστικό τέτοιων διαστάσεων.
Ο καθένας σκέφτεται την πρόσκαιρη προσωπική του δυσκολία και στο βωμό αυτής θυσιάζεται το φυσικό μας περιβάλλον, ο φυσικός πλούτος της περιοχής, η οικολογική οικονομία και η δημόσια ασφάλεια στη διατροφή. Φευ.
Ε.Δ.  

 

   
Εύγε…  


Συγχαρητήρια σε όσους εμπνεύστηκαν το σχέδιο για την αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη! Εύγε! Έργο μεγαλόπνοο και κυρίως με μεγάλη διάρκεια εφαρμογής, που υπολόγισε όχι μόνο τις βραχύβιες ανάγκες, αλλά έλαβε υπόψη τις αλλαγές που σημειώνονται κατ’ έτος στην κίνηση και την κυκλοφορία στον παραδοσιακό οικισμό.
Η πεζοδρόμηση στις οδούς Αμοιρίδη και Ορφέως θα εφαρμοστεί από την άνοιξη περίπου, όπως λένε, και άρα θα γλιτώσουν επιτέλους από το «κούνημα του χεριού» του Εισαγγελέα, αλλά ποιος αποκλείει ότι ανοίγει νέα «τρύπα» από την Πυγμαλίωνος Χρηστίδη; Δεν πειράζει, μ’ ένα «μπαλωματάκι» θα γίνει η δουλειά.
Ε.Δ.  

 

Μιας και το ‘φερε ο λόγος…  


… σε υπέρογκα ποσά έχουν ανέλθει τα πρόστιμα των καφέ- μπαρ στις οδούς Αμοιρίδη και Ορφέως, αλλά οι επαγγελματίες από κοινού αποφάσισαν να μην προβούν σε εξόφληση μέχρι να δούνε τι μπορεί να γίνει, δικαστικώς και εξωδίκως.
Αναφερόμενος πάντως, εν γένει σε πρόστιμα και παρανομίες, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννης Τσεγγελίδης άφησε να φανεί ότι δε θα επιτρέψει τη συνέχιση της τακτικής της διαγραφής των προστίμων, προκειμένου να δώσει το μήνυμα ότι η μέχρι τώρα ανοχή της δημοτικής αστυνομίας αποτελεί το αντάλλαγμα ή την ευκαιρία για να συνετιστούν οι επαγγελματίες. Θα δούμε βέβαια.
Ε.Δ.  

 

 
Νέο ηλεκτρονικό «Ε»  


Ξανά στις οθόνες σας, μετά το διάστημα αναμονής που μεσολάβησε, με νέα πλήρως ανανεωμένη μορφή, βρίσκεται η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ», φιλική στο χρήστη και με στόχο να συμβάλει στην ακόμη αρτιότερη ενημέρωσή σας, με νέες δυνατότητες πρόσβασης στα τοπικά νέα, με το πλούσιο αρχείο του «Ε» από το 2004, με τις απόψεις και τα σχόλια συνεργατών και αναγνωστών για ό,τι συμβαίνει στην πόλη, την Ελλάδα και τον κόσμο.
Η ανανέωση της ιστοσελίδας μας αποτέλεσε μία επίμονη έκκληση των αναγνωστών, τους οποίους και ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει και ελπίζουμε να τους ικανοποιεί το αποτέλεσμα.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…