Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανοιχτή επιστολή Παράσχου Ευστρατίου στο δήμαρχο

Ανοιχτή επιστολή Παράσχου Ευστρατίου στο δήμαρχο

0
new_square-empros

Βάζει «πλάτες» στο Μωραΐτη για τις προτάσεις που κατέθεσε για την πόλη

Καταλογίζει στο Μ. Στυλιανίδη απαξιωτική στάση απέναντι στους θεσμούς για την απάντηση που έδωσε μέσω του «Ε»

«Προσωπικά» πήρε o Παράσχος Ευστρατίου, μηχανικός και πρώην μέλος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης το θέμα της απάντησης του δημάρχου επί των προτάσεων που κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραΐτης με την ευκαιρία της συζήτησης του προγράμματος VITO. Οι βασικοί άξονες της πρότασης Μωραΐτη περιλάμβαναν την κατασκευή στεγάστρου στην 28ης Οκτωβρίου και την επαναλειτουργία του κυκλικού κόμβου της πλατείας. Σε αυτά ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης απάντησε στο «Ε» και έκανε λόγο για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων μέσω των συγκεκριμένων προτάσεων του Σ. Μωραΐτη και κάλεσε το Επιμελητήριο να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στη διευκόλυνση των επενδυτικών πρωτοβουλιών των μελών του, παρά σε θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλων, όπως είπε.
Ο Παράσχος Ευστρατίου, με την ανοιχτή επιστολή του, με ύφος εξαιρετικά προσωπικό και σαφή την πικρία των όσων έχουν μεσολαβήσει στις μεταξύ τους σχέσεις, κάνει λόγο για θεσμική παρέμβαση του Στέλιου Μωραΐτη, ως εκπροσώπου του ΕΒΕ Ξάνθης και χαρακτηρίζει «απαξιωτική» την απάντηση του δημάρχου. Ωστόσο, προχωρά ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για πλήρη αποσυντονισμό του δημάρχου και για προσωπική απογοήτευση.

Ο δήμαρχος έχει χάσει «τα αυγά και τα πασχάλια»
Προς αξιότιμο κ. Δήμαρχο Ξάνθης
Κύριε Δήμαρχε με την απάντηση σας στον τοπικό τύπο προς τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε. Ξάνθης για το δικαίωμα ενός θεσμικού οργάνου να τοποθετείται στα δημοτικά έργα και μάλιστα σε αυτά που κατά γενική πλέον παραδοχή όχι μόνο δεν ήταν ωφέλιμα για την πόλη, αλλά στέρησαν κι αυτό που λέμε, «ποιότητα ζωής για τον πολίτη,», πραγματικά με εξοργίζετε όχι μόνο εμένα αλλά θεωρώ και μεγάλη μερίδα της κοινωνίας με τη συμπεριφορά σας.
Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθείτε ότι Δήμαρχος δεν γίνατε μόνος σας. Εμείς σας κάναμε.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν σας επιτρέπω, και μιλώ μόνο για μένα, να προσβάλλετε κατ’ αυτόν τον τρόπο θεσμούς και όργανα της πολιτείας που εσείς ποτέ δεν τα χρησιμοποιήσατε ως οφείλατε για την διαμόρφωση αντικειμενικότερης άποψης, καθαρά για προσωπικούς δικούς σας λόγους. Άσχετα αν σε τελική ανάλυση αυτό μας υποβαθμίζει και ως τόπο αλλά και ως πολίτες.
Τα Επιμελητήρια αξιότιμε μου κ. Δήμαρχε είναι θεσμοθετημένος Σύμβουλος του κράτους. Κάτι που πολύ καλά γνωρίζετε. Επειδή λοιπόν τυγχάνω μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, διαβάζοντας την απαξιωτική απάντησή σας στον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης,  εξοργίστηκα γιατί όχι μόνο προσβάλετε έναν θεσμό, που οφείλετε τουλάχιστον ν’ ακούτε, έστω κι αν έχει διαφορετική άποψη από εσάς, ως ελεύθερος πολίτης νομίζω ότι αξίζει να σχολιάσω την απαράδεκτη θέση που διατυπώσατε επιχειρώντας να φιμώσετε τον δημόσιο καλοπροαίρετο διάλογο.
Πραγματικά απορώ πως μπορείτε να αγνοείτε τα θεσμοθετημένα όργανα τα οποία είναι θεσμοθετημένος Σύμβουλος του κράτους και τα οποία έχετε την υποχρέωση να συμβουλευθείτε τουλάχιστον ή να πάρετε μια άποψη, προκειμένου να διαμορφώσετε το τεχνικό σας πρόγραμμα και να προβείτε στην κατασκευή των έργων σας ώστε να είναι λειτουργικά για όλη την κοινωνία και τους πολίτες  και όχι μόνο για μερίδα αυτής; Πως είναι δυνατόν να μιλάτε τόσο απαξιωτικά για  πρόταση η οποία σας ετέθη από θεσμοθετημένο Σύμβουλο του κράτους έστω και εάν είναι λάθος με την αιτιολογία ότι έχετε τους….. «καθ’ ύλην αρμόδιους υπαλλήλους»; Μήπως θεωρείτε ότι οι υπάλληλοί σας αντικαθιστούνε θεσμούς; Εάν ναι να μας το πείτε.
Σας θυμίζω ωστόσο ότι με αυτήν την τακτική ανακατασκευάσατε την κεντρική πλατεία και ιδού τα αποτελέσματα. Την «ζούμε» σε καθημερινή βάση όλοι μας. Την κατασκευάσατε χωρίς απολύτως καμία κυκλοφοριακή μελέτη που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε μας υποχρεώνετε να την ξαναπληρώσουμε και έπεται και συνέχεια. Μόνο μια μικρή μερίδα ανθρώπων, πιθανόν υπαλλήλων σας ή υποτακτικών σας, θεωρούνε ότι αυτό το έργο είναι λειτουργικό και καλώς κατασκευάστηκε με αυτήν την λογική.
Κύριε Δήμαρχε πραγματικά απογοητεύομαι διότι ήμουνα στο γραφείο σας προεκλογικά και έβλεπα ποιοι ήταν αυτοί που πραγματικά αγωνιούσανε για την επανεκλογή σας. Επίσης γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί στους οποίους απευθυνθήκατε προκειμένου να κάνουνε παρέμβαση σε μερίδα της κοινωνίας με κάθε τρόπο, ώστε να μη χάσετε τον Δήμο και σήμερα τους ειρωνεύεστε και τους χλευάζετε. Σας απαντώ λοιπόν με κάθε προηγούμενο σεβασμό που σας είχα και σας πίστευα ότι, « δυστυχώς έχετε χάσει πλέον και τα αυγά αλλά και τα πασχάλια».
Και λέω δυστυχώς, διότι είμαι από τους ανθρώπους που όχι μόνο σας στήριξαν και σας πίστευα, αλλά πίστευα ότι όσοι σας κρίνανε  ως «κουρασμένο Δήμαρχο….» και σας κατακρίνανε, κάνανε λάθος. Κρίμα, Κρίμα Κρίμα…


Φιλικά,
Ευστρατίου Παράσχος.


Υ.Γ. Έστω και την ύστατη στιγμή Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε άλλαξε τακτική, σεβάσου θεσμούς και όργανα  της τοπικής κοινωνίας και δες τους πολίτες στα μάτια. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά για να κρατήσουμε τουλάχιστον κάτι καλό στη τελευταία θητεία σου….

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…