Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Ποδαρικό» με δύο γκολ από τον Μαρκόφσκι

«Ποδαρικό» με δύο γκολ από τον Μαρκόφσκι

0

Εργοτέλης – Skoda Ξάνθη 1-2

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν όμως τα γκολ του Σέρβου επιθετικού έφεραν την ανατροπή    
«Ποδαρικό» με το δεξί για το 2012 έκανε η Skoda Ξάνθη που έφυγε νικήτρια από τη χθεσινή αναμέτρηση από την έδρα του Εργοτέλη, με σκορ 1-2.
Η ξανθιώτικη ομάδα πραγματοποιώντας άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση πέτυχε ακόμη μία ¨επαγγελματική¨ νίκη και συνέχισε το αήττητο σερί των 7 αγώνων. Με αυτό το «τρίποντο» η Ξάνθη έφτασε στην 4η θέση, έστω και προσωρινά, όμως με τη συνολική της παρουσία μπορεί να συνεχίσει τα όνειρα… Ευρώπης.
Ο Μάρκο Μαρκόφσκι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο χθεσινό ματς αφού με δύο γκολ έκανε την ανατροπή και έδωσε τη νίκη, καθώς ο Εργοτέλης είχε προηγηθεί αρχικά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.  
Η εικόνα του αγώνα  
Μπορεί η Ξάνθη να μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο αλλά ο Εργοτέλης ήταν αυτός που γέλασε τελευταίος στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες της Ξάνθης είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά αφού οι ευκαιρίες που έκαναν είτε κατέληγαν άουτ είτε στα χέρια του Πίρσον. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου, όσο περνούσε η ώρα, ισορρόπησαν το παιχνίδι και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Βιβιανί. Μάλιστα, οι Κρητικοί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πέτυχαν το γκολ με ένα πολύ ωραίο γκολ του Κατσικοκέρη. Ο νεαρός επιθετικός συνεργάστηκε άψογα με τον Λεάλ και βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, πλασάροντας ωραία τον Βιβιανί για να κάνει το 1-0.  
Η απάντηση ήρθε στο Β’ ημίχρονο  
Το γκολ που δέχτηκε η Ξάνθη δεν έριξε την ψυχολογία των παικτών αλλά λειτούργησε θετικά μιας και με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι δεν πρόκειται να παρατήσουν τα… όπλα. Μόλις στο 49’ σημειώθηκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μπέρτο να σεντράρει και τον Μαρκόφσκι να δείχνει την κλάση του καθώς με ένα καταπληκτικό γύρισμα από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Στο 51’ οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου με τον Κατσικοκέρη που και πάλι έπιασε τρομερό σουτ αλλά ο Βιβιανί έκανε εξαιρετική απόκρουση και στο επόμενο λεπτό ο Μαρσελίνιο ήταν εκείνος που απάντησε με χαμένη ευκαιρία.
Ο ρυθμός έπεσε για περίπου είκοσι λεπτά και μετά το 70’ η Ξάνθη έδειχνε να αποκτά τον έλεγχο του ματς. Κάτι που διαπιστώθηκε στο 76’ όταν μετά από συνεργασία του Μπέρτου και του Πόι, ο τελευταίος σέντραρε παράλληλα και εκεί ο συνήθης ύποπτος Μάρκο Μαρκόφσκι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη, σημειώνοντας το 8ο προσωπικό του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Στα υπόλοιπα λεπτά του ματς οι Κρητικοί δεν απείλησαν τον Βιβιανί και έτσι για τη Skoda Ξάνθη ήρθε η 6η νίκη στα τελευταία επτά ματς, στα οποία δεν έχει ήττα και ανέβηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα υποδεχθεί τον Π.Α.Ο.Κ.
Οι συνθέσεις:
Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (63’ Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Γιαλούσης (82’ Χρυσοφάκης), Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης (66’ Σαρρής).
Στον πάγκο: Αθανασίου, Γιοβάνοβιτς, Καρέλης, Τζανακάκης.
Skoda Ξάνθη (Μ. Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο (85’ Βλαχοδήμος), Βασιλακάκης, Νταρμπιόν (57’ Σουάνης), Στάσιακ, Βάλλας, Ντάνι (62’ Στάθακης).
Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μάνταλος, Μπαξεβανίδης, Καζάκης.
* Οι δηλώσεις των προπονητών και φωτογραφίες από το χθεσινό ματς στην επόμενη σελίδα.    
SUPER LEAGUE

15η αγωνιστική
Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Ο.Φ.Η. 0-0
A.E.K. – Δόξα Δράμας 0-0
Εργοτέλης – Skoda Ξάνθη 1-2
Κέρκυρα – Άρης 1-0
Π.Α.Ο.Κ. – Λεβαδειακός (χθεσινοβραδινός)
Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (χθεσινοβραδινός)
Ολυμπιακός – Ατρόμητος Αθ. (χθεσινοβραδινός)  
Η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 33 (14 αγ.)*
2. Παναθηναϊκός 29 (12 αγ.)*
3. Α.Ε.Κ. 29 (15 αγ.)
4. Skoda Ξάνθη 24 (15 αγ.)
5. Ατρόμητος Αθ. 23 (13 αγ.)*
6. Π.Α.Ο.Κ. 22 (14 αγ.)*
7. Ο.Φ.Η. 20 (15 αγ.)
8. Εργοτέλης 18 (15 αγ.)
9. Πανιώνιος 16 (15 αγ.)
10. Παναιτωλικός 15 (12 αγ.)*
11. Άρης 14 (14 αγ.)
12. Αστέρας Τρίπολης 12 (13 αγ.)
13. ΠΑΣ Γιάννινα 11 (13 αγ.)
14. Κέρκυρα 10 (13 αγ.)
15. Λεβαδειακός 9 (8 αγ.)*
16. Δόξα Δράμας 2 (9 αγ.)
* Δεν υπολογίζονται τα αποτελέσματα των χθεσινοβραδινών αναμετρήσεων Π.Α.Ο.Κ. – Λεβαδειακός, Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Ατρόμητος Αθ.  
Επόμενη (16η) αγωνιστική
Σάββατο 07 Ιανουαρίου 2012
17.15: Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός
17.15: Εργοτέλης – Πανιώνιος
19.30: Λεβαδειακός – Α.Ε.Κ.
Κυριακή 08 Ιανουαρίου 2012
15.00: Skoda Ξάνθη – Π.Α.Ο.Κ.
15.00: Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα
15.00: Ατρόμητος Αθ. – Ο.Φ.Η.
17.15: Παναθηναϊκός – Κέρκυρα
19.30: Δόξα Δράμας – Ολυμπιακός

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …