Πρόσωπα 05/01/2012

0

Ιδέα για την επόμενη δόση: Πλαφόν στις συντάξεις: Όχι σύνταξη … μετά τα  65!
Θωμάς Βουγιουκλής    

Κάτι είναι κι αυτό  
Λέτε να ξαναδούμε το ξαναζωντάνεμα της τευτλοκαλλιέργειας στο νομό; Τα τελευταία στοιχεία αυτό δείχνουν και μάλλον οι αγρότες μας θα ξανακαλλιεργήσουν ζαχαρότευτλα αφού η τιμή τους είναι ικανοποιητική.
Βέβαια για επαναλειτουργία του εργοστασίου Ξάνθης δεν γίνεται λόγος, αυτό είναι μάλλον δύσκολο.
Έστω κι έτσι όμως, θα υπάρξει ένα συμπληρωματικό εισόδημα στους αγρότες του νομού.
-Από το καθόλου…
«Ε»      

Άδειες προσωπικού  
Οι άδειες προσωπικού είναι η αιτία που για λίγες ημέρες η εφημερίδα μας κυκλοφορεί σε 20 σελίδες.
Σύντομα θα επανέλθουμε στις 28 σελίδες.
«Ε»    

Έργα και ημέρες Χατζηγάκη  
Είχε λεχθεί από τότε που ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (μετά τον Κοντό) ο Χατζηγάκης.
Λέχθηκε λοιπόν ότι οι επιδοτήσεις που αποφάσισε να δώσει το υπουργείο ως αγροτικές αποζημιώσεις δεν είναι σύννομες με την κοινοτική νομοθεσία.
Και τελικά, ήρθαν τα μαντάτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητά να επιστραφούν τα 425 εκ. ευρώ εντόκως! Και μάλιστα εντός 4 μηνών.
Το σκεπτικό προφανές. Κακώς δόθηκαν από τον γαλάζιο κύριο Χατζηγάκη τότε τα χρήματα αυτά ως προεκλογικό ρουσφέτι στους παραγωγούς.
Έλληνες πολιτικοί που μια ζωή τα ίδια και τα ίδια στη λογική του ρουσφετιού και της εξαγοράς συνειδήσεων σκορπώντας χρήματα δεξιά-αριστερά, αντί αυτά να διατίθενται σε παραγωγικές προσπάθειες.
«Ε»

Πόλεμος εμπόρων  
Για τους γνωρίζοντες ο «πόλεμος» που θα σας αναφέρουμε, είναι υπαρκτός. Για τους μη γνωρίζοντες, ας το μάθουν τώρα, για να μην λένε αργότερα ότι δεν το γνώριζαν.
Λοιπόν, μαίνεται εδώ και καιρό ένας ιδιότυπος «πόλεμος» μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών στην περιοχή μας.
Τα στοιχεία που έχουμε από αξιόπιστη μαρτυρία, μιλούν για εμπόρους που προέρχονται από άτομα που ήρθαν από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Αυτό είναι το ένα μπλοκ. Ιδιαίτερα δικτυωμένο και σκληρό.
Το δεύτερο μπλοκ, όσο κι αν φαίνεται απίθανο, αποτελείται από φοιτητές από ξένα πανεπιστήμια. Και οι δύο ομάδες εμπορεύονται ινδική κάνναβη (χασίς) κυρίως προς τους  νέους. Η ομάδα των φοιτητών εκτός από το χασίς έχουν και διάφορα χάπια που φέρνουν από έξω.
Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε αντιπαράθεση για το ποια θα κερδίσει περισσότερη πελατεία, χωρίς να ξεπερνούν τα όρια. Το ζητούμενο είναι τι πρόκειται να συμβεί εάν η εμπορική αυτή σύγκρουση ξεφύγει από τα σημερινά όρια. Τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν άγριες αντιπαραθέσεις.
Τα αναφέρουμε αυτά προς γνώσιν των κατοίκων διότι η αστυνομία μάλλον τα γνωρίζει.
«Ε»    

Ουδείς αναντικατάστατος!  
Ο όρος ισχύει παντού, πολλώ μάλλον στην πολιτική!
Ας το έχουν λοιπόν αυτό το γεγονός υπ’ όψιν τους όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους. Η ζωή δεν το δέχεται και η πράξη το έχει αποδείξει. Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους με το μυαλό τους.
Οι σημερινοί αναντικατάστατοι ας προβληματιστούν δεόντως και ας γίνουν σεμνότεροι και πλέον ρεαλιστές.
«Ε»  

 
Λαγούς με πετραχήλια  
Φιλική συγκέντρωση στο Νεοχώρι με κατοίκους είχε τις ημέρες αυτές ο βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός όπου μεταξύ τυρού και αχλαδιού φλόμωσε  με υποσχέσεις τους κατοίκους.
Τι ξηραντήρια τους έταξε, τι μονάδα επεξεργασίας πέλετ! Την Άρτα με τα Γιάννενα που λένε. Όσο όμως κι αν έχουν ανάγκη από ελπίδα και αισιοδοξία οι λιγοστοί κάτοικοι της ορεινής περιοχής δεν πείθονται πια από υποσχέσεις και λόγια.
Χρόνια τώρα ακούν σχέδια και προγράμματα για την ανάπτυξη του τόπου τους αλλά αντιθέτως ερημώνει η περιοχή συνεχώς, απογυμνώνεται από νέους και παραγωγικούς ανθρώπους που  αναζητούν αλλού την τύχη τους.
Κι αυτοί που έχουν απομείνει νοιώθουν εγκαταλελειμμένοι, αβοήθητοι και απογοητευμένοι.
Αλήθεια ο κ. Κοντός ως αρμόδιος υπουργός τι έκανε για ενισχύσει ουσιαστικά το αγροτικό εισόδημα των εναπομεινάντων γεωργών και κτηνοτρόφων;
Και τώρα προσπαθεί με δηλώσεις, ερωτήσεις και ευχολόγια κάθε φορά που κλείνουν υπηρεσίες και υποβαθμίζονται οι υποδομές της περιοχής να δείξει ότι ενδιαφέρεται.
Πάντως αν θεωρεί τους κατοίκους της ορεινής περιοχής πρόβατα, θα απογοητευθεί πολύ στις επερχόμενες εκλογές.  

6 μήνες ακόμα  
Το ήξεραν ότι δε μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργούσαν ανυπέρβλητα προβλήματα σε ηλικιωμένους και αποκλεισμένες κοινωνικά ομάδες, ωστόσο και επισήμως η υφυπουργός Φώφη Γεννηματά διασφάλισε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για 6 ακόμη μήνες τη λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι». Έτσι, πήγε η καρδιά στη θέση της για επωφελούμενους και υπαλλήλους των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει στο τέλος του χρόνου. Τώρα, λέει, υπάρχει πρόβλεψη για ένταξη του προγράμματος σε ένα νέο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, αλλά εδώ που φτάσαμε, πρώτα ζούμε και μετά… πιστεύουμε…
Ε.Δ.      

Και τρόικα και πρόστιμα  
Κι όμως γίνεται. Γίνεται να βρεθούμε σε ακόμη πιο δεινή θέση. Δεν είναι μόνο το «μαχαίρι» της τρόικας, αλλά η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη και με υπέρογκα πρόστιμα εξαιτίας της μη συμμόρφωσής της με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιβολή προστίμου ύψους 51.000 ευρώ ημερησίως και για κάθε ημέρα που καθυστερεί η «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων και η ένταξή της αδειοδότησής τους στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης που έχουν συσταθεί στα ΚΕΠ, όπως προβλέπεται σε σχετική Οδηγία (2006/123/ΕΚ).
Σαν κουρελού έγινε η χώρα μας, με τρύπες από παντού…
Ε.Δ.

   
Έρχεται η σειρά των περιπτέρων…  
Δε θ’ αφήσει σε «χλωρό κλαρί» κανέναν ο Γιάννης Τσεγγελίδης που επ’ ευκαιρία της συζήτησης για την ομοιομορφία στα καφέ μπαρ της πόλης, ενημέρωσε ότι έρχεται και η σειρά των περιπτέρων και των περιπτερούχων να μπουν σε μία τάξη, για να μην παρατηρείται το φαινόμενο, ο ένας να δίνει την άδεια, στον άλλο, ο… άλλος στον παράλλο κι όλοι μαζί σε έναν!
Ε.Δ.  

Επιθέσεις  
Μπορεί να τα βρήκε με το Γιάννη Τσεγγελίδη στην Επιτροπή ο Δημήτρης Βορίδης για την πρόταση με τους ανεμοφράκτες, αλλά σε κανένα άλλο δε χαρίστηκε. Στο μεν Φωτιάδη τα ‘ψαλλε κανονικά λέγοντάς του: «μπάχαλο το κάνατε το ‘μαγαζί’» και «αποτύχατε στη δημοτική αστυνομία», ενώ στο σύνολο των συμβούλων της συμπολίτευσης είπε: «βοηθείστε κι εσείς τον κ. Τσεγγελίδη», για να συμπληρώσει: «αλλά έχετε κι εσείς τις αντιπαλότητές σας»…
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…