Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μικρό ενδιαφέρον στους πλειστηριασμούς κινητών ΣΕΒΑΘ- ΣΕΠΕΚ

Μικρό ενδιαφέρον στους πλειστηριασμούς κινητών ΣΕΒΑΘ- ΣΕΠΕΚ

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Με υποτονικό ενδιαφέρον συνεχίζονται οι πλειστηριασμοίτων κινητών πραγμάτων–μηχανημάτωνκαι οχημάτων-των δύο υπόεκκαθάριση συνεταιριστικών εργοστασίων ΣΕΒΑΚ και ΣΕΠΕΚ.
Για τη ΣΕΒΑΘ ολοκληρώθηκε ο νέος κύκλος πλειστηριασμώνκαι εισηγητής καισύνδικος προτίθενται να προχωρήσουν σε νέα μείωσητιμής,προκειμένουνα ενισχύσουν τακίνητρα για την αγορά των αποκτημάτωντου πρώην εργοστασίου. Στο δεύτερο κύκλο πλειστηριασμώνσημειώθηκεπρώτη μείωσητιμών,ενώ τώρα οιπλειστηριασμοίθαδιενεργηθούν μενέα μειωμένητιμή.
Η κ. Σταυρούλα Λιάκου, σύνδικος πτώχευσης της ΣΕΒΑΘ εξηγεί ότι τοενδιαφέρον δεν είναι αυξημένο,είτε λόγω της κακής κατάστασης των μηχανημάτων,είτε διότι η τιμήκρίνεται υψηλή. Εφόσονυπάρξει μίαικανοποιητική εισροή ρευστού, υπάρχει η σκέψη να καταρτιστεί και οπρώτοςπίνακας διανομήςτωνδανειστών, οπότε και θα ξεκινήσει η εξόφληση των χρεών της εταιρίας.
Το θέματης εκποίησης του ακινήτου θα τεθεί μετάτην ολοκλήρωση των πλειστηριασμών,αφού διαφορετικά δε μπορείνα υπάρξει τρόπος φύλαξης των μηχανημάτωντης ΣΕΒΑΘ. Σχετικά μετο αν θα πωληθεί τμηματικάτο οικόπεδο, ή ως ενιαίο ακίνητο είναιζήτημαπου θααποφασιστεί από τον εισηγητή και τη σύνδικο, μεβάση το τι θα κριθεί προσφορότερο τη δεδομένηστιγμή.
Ωστόσο,και το μεγαλύτερομέροςτων κινητών παραμένουνενεχυριασμένα,όπως και οι μετοχέςτης ΣΕΒΑΘ στηΣΕΚΑΠ, όσο και το ακίνητο είναι βεβαρημένομευποθήκες της ΑΤΕκαι το Δημοσίου,οπότε οι εν λόγωδανειστές θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα. Θέμαεκποίησης των ελευθέρων βαρών μετοχώνόσο και του εμπορικούσήματοςδεν έχουντεθεί ακόμα,προφανώς λόγω της αναμενόμενηςέλλειψης ενδιαφέροντος.
Παρομοίωςδιαμορφώνεταιηκατάσταση και στην πτώχευση της ΣΕΠΕΚ. Οι πλειστηριασμοίέχουν ξεκινήσει από το Φεβρουάριο καιπραγματοποιούνταικάθε δεύτερη Πέμπτη.Όπως σημειώνειησύνδικος της πτώχευσης κ. Μαρία Πυλαρινού έχει εκπληστηριαστεί μόνοένα μικρόμέροςτης κινητήςπεριουσίας του πρώην συνεταιριστικού εργοστασίου, ενώ σήμεραη μείωσηέχει φτάσει στα 2/3 της πρώτης προσφοράς, προκειμένουνα προσελκύσει το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών. Την Πέμπτη20 Σεπτεμβρίουπραγματοποιήθηκεοπρώτος πλειστηριασμόςμετις νέες μειωμένεςτιμές,αλλά και πάλι ηπροσέλευση ήταν πολύ περιορισμένη.Στη ΣΕΠΕΚ λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν είναι δυνατή ακόμηη κατάρτιση του πρώτου πίνακα κατάρτισης,ενώ και σε αυτή την περίπτωση μεγάλομέροςτης περιουσίαςείναι βεβαρημένοαπότην ΑΤΕ, η οποία και θα ικανοποιηθεί μεπρονόμιο.
Ωστόσο,ένα ακόμηπρόβλημαπου έχει προκύψει είναιοι κλοπές που έχουν παρατηρηθεί στο εργοστάσιο. Η στατική φύλαξη δενείναιδυνατή, καθώς το πτωχευτικό ταμείοδεν μπορείνα δαπανά60.000-70.000 για να διαθέτει υπηρεσία ασφαλείας κι έτσι γίνονται μόνοπεριπολίες που έχουναπλά διαπιστωτικό των κλοπών χαρακτήρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…