Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Άρχισε το «ξήλωμα» του εργοστασίου Ζάχαρης Ξάνθης

Άρχισε το «ξήλωμα» του εργοστασίου Ζάχαρης Ξάνθης

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
30 «ζαχαράδες» έπιασαν δουλειά … «ξηλώματος» του εργοστασίου ΖάχαρηςΞάνθης με εντολή της διοίκησης της ΕΒΖ. Και οι 20 εναπομείναντεςεργαζόμενοι  τους…κοιτούν (ούτως ή άλλωςδεν έχουν δουλειά),  ναλύνουν ταμηχανήματα και «σφίγγεται» η ψυχή τους! Αυτό μας μεταφέρει ο πρόεδροςτουσωματείου εργαζομένων κ. Δημήτρης Χατζηκατσούπης.
 
«Ξηλώνουν» τα μηχανήματα για τη βιοαιθανόλη…
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός πώλησης των μετοχών της ΑΤΕστην ΕΒΖ (ποσοστό 82,44%) και ενώ υπάρχουν 10 προσφορές η διοίκηση τηςΕΒΖαποφάσισε να «ξηλώσει» τη γραμμή μηχανημάτων στο Ζαχαρουργείο τηςΞάνθης πουείχαν εγκατασταθεί για την προοπτική μετατροπής του, σε παραγωγήςβιοαιθανόλης.Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία μετά την απόσυρση τηςποσόστωσης της χώρας (ΚΟΑ για τη Ζάχαρη) που την περιόρισε σε 152.000τόνους,  προβλέπονταν  η μετατροπή δύοεργοστασίων της ΕΒΖ σεπαραγωγής ζάχαρης από βιοαιαθανόλη και επιλέχτηκαν τα εργοστάσιαΖάχαρης καιΞάνθης.  Όπως είναιγνωστό η υπόθεση«βιοαιθανόλη» πάει στις καλένδες αφού κρίθηκε μη βιώσιμη (τόσο επί Ν.Δ.όσο καιεπί ΠΑΣΟΚ). Η παραμονή λοιπόν των όποιων μηχανημάτων είχαν εγκατασταθείγι αυτότο σκοπό επισείει πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι αυτό το λόγο καιη ΕΒΖαποφάσισε να τα μεταφέρει σε άλλα εργοστάσιά της.
 
Αγωνιούν οι εργαζόμενοι μήπως φύγει η πακετοποίηση
Όμως ο φόβος των εργαζομένων της Ξάνθης δεν είναι για τα μηχανήματα της βιοιαθανόληςπου ούτως ήάλλως είναι αχρησιμοποίητα αλλά μήπως αυτό γίνει προπομπός για ναφύγουν και ταμηχανήματα της πακετοποίησης και τα σιλό καθώς αυτό θα σημάνει και τοτέλος τουεργοστασίου της Ζάχαρης Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι την περίοδο αυτή οι20εργαζόμενοι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας καθώς δεν έχει μεταφερθείζάχαρηστο  εργοστάσιο τηςΞάνθης καιενισχύονται οι φόβοι τους ότι έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση και ότι  της ΕΒΖ προωθεί …σιωπηλά σχέδιο κλεισίματος του εργοστασίου. Γιατο λόγο αυτόκαι προετοιμάζονται ν’ αντιδράσουν τις επόμενες μέρες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…