Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Το Δ΄Σ.Σ. διακλαδικό στρατηγείο του Έβρου

Το Δ΄Σ.Σ. διακλαδικό στρατηγείο του Έβρου

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Στρατόπεδο Αποστολίδη πουστεγάζεται το Δ’ Σώμα Στρατού, πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυναςκ.Ευάγγελος Βενιζέλος το πρωί της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου. Ο υπουργός πουτηνπροηγούμενη μέρα ήταν στις Σέρρες σε πολιτική εκδήλωση στήριξης τουυποψηφίουΠεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκου Μπόλαρη, ενέταξε στοπρόγραμμά τουκαι την επίσκεψη στην Ξάνθη όπως και ανάλογη επίσκεψη σε στρατόπεδο τηςΑλεξανδρούπολης, συνδυάζοντας έτσι τις πολιτικές με τις στρατιωτικέςτουαρμοδιότητες ως ιθύνων υπουργός.
 
Η επίσκεψη Βενιζέλουστο Δ΄Σ.Σ.
Ο υπουργός έφτασε στο στρατόπεδο λίγο πριν τις 10 το πρωίκαι μετά την επιθεώρηση στρατιωτικού αγήματος και την απονομή τιμής,όπωςορίζει το εθιμοτυπικό,  είχεσύσκεψη περίπουμια ώρας με το διοικητή του ΔΔ’ Σώματος Στρατού, υποστράτηγο κ.ΔημήτρηςΑγγελούδη και στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Ο κ. Αγγελούδης ενημέρωσε τον υπουργό για στρατιωτικά καιδιοικητικά θέματα και αμέσως μετά του απένειμε τιμητική πλακέτα  με το έμβλημα του Δ.Σ.Σ.Στην συνέχεια ουπουργός συνοδευόμενος από όλες τις στρατιωτικές αρχές μετέβη στοαμφιθέατροτου Δ.Σ.Σ. όπου εκφώνησε ομιλία στο προσωπικό των μονάδων της Ξάνθης.Μεταξύάλλων ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο νέο αμυντικό δόγμα του ΝΑΤΟ και στονέονόμο που ρυθμίζει την ιεραρχία (προαγωγές κ.λ.π.) στο στράτευμα. Επίσηςεπεσήμανε τις αλλαγές στη διοικητική και οργανωτική διάρθρωση με τηνκαθετοποίηση που επιχειρείται που έχουν ως στόχο τη διασφάλιση τηςεύρυθμηςλειτουργίας όλων των υπηρεσιών και του αξιόμαχου. Καταλήγοντας τόνισεότι οπολλαπλασιαστής ισχύος του ελληνικού στρατού και αυτό που έχει ναπροτάξειέναντι μιας αριθμητικής υπεροχής, είναι το έμψυχο δυναμικό του, ηοργάνωση καιη κατάρτιση των στελεχών του καθώς και η έξυπνη διαχείριση όλων τωνσυστημάτωνάμυνας.
 
Το Δ.ΣΣ διακλαδικόστρατηγείο του Έβρου
Δήλωση του υπουργούΆμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου
Στο περιθώριο της επίσκεψης ο κ. Βενιζέλος έκανε τηνακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους: «Το Δ΄ ΣΣ είναι το προκεχωρημένοφυλάκιοτων Ενόπλων μας Δυνάμεων. Επενδύουμε πολλές προσδοκίες στο προσωπικό,σταστελέχη και τους στρατευσίμους του Δ.Σ.Σ. Θέλουμε να είναι τοδιακλαδικόστρατηγείο του Έβρου. Διαπίστωσα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, εκπαίδευσης, άρτιοεπιτελικό σχεδιασμό και κυρίως φρόνημα που μας δίνει αισιοδοξία γιατίσε μιαπερίοδο αβεβαιότητας και ρευστότητας οι ΄΄Έλληνες θέλουν να ξέρουν ότιοιΈνοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι ένας θεσμός σταθερός, ένας θεσμός στονοποίομπορούν να προσβλέπουν για να διαφυλάσσεται η εθνική ακεραιότητα, ηεθνικήανεξαρτησία και η εθνική αξιοπρέπεια. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα που έχειπολύμεγάλη σημασία για τις προοπτικές της κοινωνίας μας γιατί μόνο μιααισιόδοξηκοινωνία μπορεί να πετύχει τους στόχους της και να βγει από την κρίση». 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους χιόνια!

Το έστρωσε για τα καλά στα ορεινά του νομού μας, όπου οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες το πρωί…