Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση εισφορών στα Tαμεία

Ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση εισφορών στα Tαμεία

0

Στην εφαρμογή ακόμη πιο ευνοϊκού πάγιου συστήματος ρύθμισηςοφειλόμενων εισφορών για όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισηςπροχωρεί τοYπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την προσθήκη τηςπαραγράφου 8στο άρθρο 57 του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό του ιδιωτικού τομέα,θέτονταςωστόσο χρονικό περιθώριο έως τις 15 Οκτωβρίου.
Από σήμερα και έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη ηέκπτωση για τις περιπτώσεις τμηματικής εξόφλησης θα φτάνει το 60%.Αναλυτικότερα σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των καθυστερούμενωνασφαλιστικώνεισφορών παρέχεται έκπτωση στις επιχειρήσεις 80% επί των πρόσθετωντελών καιλοιπών επιβαρύνσεων, ενώ για τμηματική εξόφληση παρέχεται έκπτωση 60%επί τωνπρόσθετων τελών.
Σύμφωνα με το πάγιο σύστημα ρύθμισης οφειλών που περιλαμβάνεταιστο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, οι εκπτώσεις είναι μικρότερες.Συγκεκριμένα,για εφάπαξ εξόφληση προβλεπόταν 40%, ενώ για τμηματική καταβολή 20%.
Στη ρύθμιση έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και οιοφειλέτες που έχουν προβεί ήδη σε ρύθμιση.
Συγκεκριμένα από την ισχύουσα ρύθμιση για την εξόφληση τωνοφειλών καθορίζονται 36 μηνιαίες δόσεις, με την προϋπόθεση τηςκαταβολής απότον οφειλέτη των τρεχουσών εισφορών. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναιμικρότερητων 200 ευρώ. Στόχος του υπουργείου είναι η είσπραξη των 12 δισ. ευρώπουοφείλουν 300.000 επιχειρήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία το συντομότεροδυνατόν. Ηκυβέρνηση προχωρεί σε αυτή την αλλαγή, καθώς έως τώρα έχουν σπεύσει ναρυθμίσουν μόλις 23.000 οφειλέτες. Εάν οι επιχειρήσεις δεν προβούν σερύθμισητων οφειλών τους και αυτή τη φορά, τότε τα αρμόδια όργανα τηςκυβέρνησης θαπροχωρήσουν σε αναγκαστική είσπραξη των οφειλών με μηνύσεις καικατασχέσεις.
Στην προσθήκη αναφέρεται αναλυτικά το εξής: «Κατά παρέκκλισητων ανωτέρω και εφόσον υποβληθεί μέχρι 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτουςαίτησηεξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, παρέχεται έκπτωση80% επίτων πρόσθετων τελών σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης και 60% σε περίπτωσητμηματικής εξόφλησης αυτών. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και επί οφειλετών,οιοποίοι έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση ή έχουν υπαχθεί στη ρύθμισητμηματικήςεξόφλησης οφειλετών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν.3833/2010(ΦΕΚ 40 Α) και τηρούν τους όρους αυτής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ότι «σάπιο» υπάρχει στο… Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης

Κάτι «σάπιο» υπάρχει στο …Βασίλειο της Δημαρχίας Ξάνθης που έχει διαβρώσει και διαποτίσει …