Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Κοινή Πορεία» για ισόρροπη ανάπτυξη στο Δήμο Αβδήρων

«Κοινή Πορεία» για ισόρροπη ανάπτυξη στο Δήμο Αβδήρων

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Με τα συνθήματα «Κοινή Πορεία» και «Ισόρροπη Ανάπτυξη» γιατο νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων κατέρχεται στις δημοτικές και περιφερειακέςεκλογέςτου 2010 ο συνδυασμός «Νέα Πορεία», η μείζονα αντιπολίτευση του ΔήμουΒιστονίδας με επικεφαλής των κ. Βασίλη Τσολακίδη. Αυτό ανακοίνωσε οίδιοςπεριστοιχισμένος από συνεργάτες του και υποψήφιους δημοτικούς τουσυμβούλους σεσυνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 29 Ιουλίου σε κεντρικήταβέρνα τηςέδρας του νεοσύστατου δήμου Αβδήρων, Γενισέα. Στην ενέργεια αυτή ο κ.Τσολακίδης προέβη προκειμένου να γνωστοποιήσει στην τοπική κοινωνία τιςπροθέσεις του για συμμετοχή του στις εκλογές έχοντας εξασφαλίσει τηστήριξη τουΠΑΣΟΚ. Επίσης ξεκαθάρισε ότι η απόφασή του αυτή έχει άμεση σχέση με τα«ενθαρρυντικά μηνύματα» – όπως είπε – που εκλαμβάνει από τον κόσμο του δήμου Βιστονίδας που τονπροτρέπουν ναφέρει την αλλαγή και την ανάπτυξη στο νέο δήμο.
 
Η απερχόμενη αρχή δεν κατάφερε πολλά…
…ήταν η φράση αποτίμησης του έργου της δημοτικής αρχής απότον κ. Τσολακίδη προκειμένου να ισχυροποιήσει το γιατί πρέπει οισυνδημότες τουνα τον εμπιστευτούν. Η εισήγησή του περιελάμβανε ένα απολογισμό τουέργου τουως αντιπολίτευση και παράλληλα ήταν ένα «κατηγορώ» προς τον νυν δήμαρχογιαανυπαρξία έργου, για υστέρηση υποδομών στο δήμο Βιστονίδας, γιαμηδενικήαπορροφητικότητα σε προγράμματα, για ψηφοθηρία και πελατειακές σχέσειςκαιτελικά για ανικανότητα και έλλειψη προγράμματος και κυρίως οράματος. 
«Παραδώσαμε ένα δήμο με ανοδική πορεία και τόσο καιρόπαρακολουθούμε την καθοδική του πορεία. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την  δημοτική αρχή να συνεχίσειτην υλοποίηση τωνέργων που ξεκινήσαμε. επανειλημμένως αναδείξαμε προβλήματα στο ΔημοτικόΣυμβούλιο, ήμασταν έτοιμοι να τη στηρίξουμε σε θετικές πρωτοβουλίες,υποδείξαμετρόπους όμως δεν εισακουστήκαμε», διευκρίνισε ο κ. Τσολακίδης.Αναφέρθηκε δε σεμια σειρά έργων ή παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να γίνουν και θα έδιναναναπτυξιακή ώθηση στο δήμο και δεν έγιναν. Όπως: Δεν έγινε η αγορά τουοικοπέδου που γίνεται το Παζάρι της Γενισέας το οποίο είχεαπαλλοτριωθεί απότον ίδιο ως δήμαρχο: «…για κάποιους ψήφους»!
«Δεν έγινε τίποτε με τις Εργατικές κατοικίες της Γενισέας»,Ρήμαξε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής καθώς και το ΚέντροΠεριβαλλοντικήςΕκπαίδευση ς στο Σέλινο. Καμιά εξέλιξη και στο νέο σχολείο Γενισέας,προβληματική απορρόφηση στα προγράμματα ΕΠΤΑ, «Θησέας», μηδενική στοΕΣΠΑ.Επίσης έκανε την εκτίμηση ότι η ΔΕΥΑΒ από μηδενικό παθητικό έχει 1 εκ.ευρώτώρα και αυτό οφείλεται στην πολιτική προσλήψεων και εξυπηρετήσεων τουκ.Ζλάτκου.
 
Με παλαιούς και νέους ο συνδυασμός Τσολακίδη
Αναφερόμενος στο συνδυασμό του είπε ότι θα είναι έτοιμοςπερί τα τέλη Αυγούστου οπότε και θα ανακοινώσεις του 41 συνολικάυποψηφίουςδημοτικούς συμβούλους του. Δίνοντας το στίγμα του συνδυασμού είπε ότιθα είναιένας συγκερασμός της εμπειρίας των παλαιοτέρων με τις φρέσκιες ιδέεςτων νεωτέρωνότι θα έχει πολλές γυναίκες και νέους σε ηλικία και μυαλό! Στο σημείοαυτόδιευκρίνισε ότι δεν θα συμμετέχει η κα Αναστασία Γκαϊντατζή (μετά απόδική τηςβούληση) και ο κ. Σπύρος Χαλκίδης (μετά από διαγραφή του).
 
«Κοινή Πορεία» Τσολακίδη – Μπηρόλ
Αναφορικά με το νέο δήμο ο κ. Τσολακίδης κατέθεσε κάποιεςσκέψεις του που όπως είπε δεν έχουν ακόμη σχηματοποιηθεί πράγμα του θαγίνει μετην κατάθεση της Διακήρυξης περί τα τέλη Αυγούστου. Αυτό που επεσήμανεωςγενική αρχή είναι ότι θα κυριαρχήσει η ισόρροπη ανάπτυξη , η ισονομίακαιισοπολιτεία και αν εκλεγεί θα δώσει έμφαση στην καθημερινότητα τουδημότη τουνέου δήμου παρότι γνωρίζει εκ των προτέρων ότι τα πράγματα θα είναιδύσκολαλόγω της οικονομικής δυσκολίας που περνά η χώρα μας.
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να είναι και ο κ. Μπηρόλ στοψηφοδέλτιο του σε μια …κοινή πορεία ο κ. Τσολακίδης, επισημαίνοντας ότιαυτόείναι εφικτό αν προηγουμένως συμφωνήσουν επί των πολιτικών θέσεων.
 
«Περασμένα – ξεχασμένα» είπε ο κ. Τσολακίδης για τα Άβδηρα
Εμφανής και η προσπάθειά του να αμβλύνει τις οξύτητες μετους δημότες του νυν δήμου Αβδήρων, να επουλώσει τις «πληγές» πουάνοιξαν μετάτην μεταφορά της έδρας στη Γενισέα αλλά και να στρογγυλοποιήσει τις…γωνίες σ’ότι αφορά το δικό του ρόλο σ’ αυτό. Είπε λοιπόν ότι: «Αυτά τέλειωσαν…Ξεχάστηκαν. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί»!    

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τα Ξανθιώτικα προϊόντα μέσα στο «καλάθι της ΑΜΘ»

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr     Μια πολύ σημαντική αν…