Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Το τελευταίο «αντίο» της δημάρχου Αβδήρων

Το τελευταίο «αντίο» της δημάρχου Αβδήρων

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Μ’έναν απολογισμότου έργουτης 12ετούς της θητείας στο τιμόνιτουΚαποδιστριακού δήμουΑβδήρων, επέλεξε  ηΕύα Τσακίρη να πει «αντίο» στους δημότεςτης στην εκπνοή της θητείας της και λίγο πρινπαραδώσει στο νέο δήμαρχοτου Καλλικρατικού δήμουΑβδήρων κ. Βασίλη Τσολακίδη. Η εκδήλωση που περιελάμβανεομιλίατης καςΤσακίρη και βράβευση όλων όσων διετέλεσαν πρόεδροι των ΚΑΠΗ και τουΣυλλόγουΓυναικών,  πραγματοποιήθηκετην Τρίτη 21 Δεκεμβρίουτο απόγευμαστοΠολιτιστικό Κέντρο των Αβδήρων παρουσία δημοτικώνσυμβούλων,δημοτικώνυπαλλήλωνκαι δημοτών,ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία άλλων δημάρχωνή πολιτικών αρχών που αγνόησαν την πρόσκληση.
 
Έβαλεθετικό πρόσημο στον απολογισμό
«Νιώθουμεπερήφανοι γιατίο απολογισμόςτων έργων μαςείναι γιαμαςθετικός»,  είπε ηκα Τσακίρη απαριθμώνταςένα – ένα τα κυριότεραέργα υποδομώνπου υλοποιήθηκαν στα 12 αυτά χρόνια σ’ όλους τους οικισμούςτου δήμουκαθώς και τις μελέτεςπου παραδίδονται για άλλα έργα. «Προτεραιότητά μαςήταν ο άνθρωπος γι αυτό από την πρώτη τετραετίαεπικεντρώσαμετο ενδιαφέρον μαςστηνουσιαστική κοινωνική πολιτική», τόνισε και ανέφερε ως έργο ζωής τοΚέντροΥγείας Αβδήρων, επισημαίνονταςότι «η προσπάθειαόλων πρέπει να είναι η συνεχής αναβάθμισήτου…».Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μιασειράέργα υποδομώνόπως:αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σ’ όλους του οικισμούς,έργα οδοποιίας άρδευσης, αναπλάσεις , παρεμβάσειςστο λιμάνιτουΛάγος αλλά και η χάραξη της παραλίας και του αιγιαλού από την παραλίαΜάνδρας μέχριτην παραλία Μυρωδάτου. Αναφορικά μετον τομέατου πολιτισμούανέφερε ως προτεραιότητά της τη λειτουργία από τηνπρώτη μέρατου αρχαιολογικού μουσείουαλλάκαι την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάςκαι την προβολή της μοναδικότηταςτων Αβδήρων. Ιδιαίτερα στάθηκε στο έργο της αναστήλωση του αρχαίουθεάτρου τωνΑβδήρων που βρίσκεται στη φάση της διερεύνησης μετάαπό πρωτοβουλία του σωματείουΔΙΑΖΩΜΑκαι κάλεσε όλους ναστηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
 
Γεωθερμικόπεδίο και Λουτρά: «Έχουμε κάνει όλα όσαέπρεπε να κάνουμε…»
Αναφορικάμετην αξιοποίησητου γεωθερμικούπεδίου της Ποταμιάςη καΤσακίρη σημείωσε:«Ωςδήμοςστο πλαίσιο του θεσμικούμαςρόλου έχουμεκάνει όλαόσα έπρεπε να κάνουμεκαι με  το παραπάνω…καιδεν πρέπει να ακούγονται διάφορα εις βάρος του δήμου.Οι πρωτοβουλίες τώρα είναι στην περιφέρεια και το υπουργείο.
Ιδιαίτερηαναφορά έκανε η κα Τσακίρη στα ιαματικάλουτρά της Ποταμιάς.Όπωςείπε τέσσερα «αγκάθια» ήταν αυτά που εμπόδισαντηνανάπτυξή τους: 1) η Β Ζώνη Ραμσάρστην οποίαανήκουν 2) ότι δεν ανήκουν στο δήμο3) ότι ηπαραχώρηση από τον ΕΟΤ ήταν πάντα ολιγόχρονη 4)επιβάλλεται από τον νέονόμονέα αναγνώριση των ιαματικώνπηγώνμέσααπό πολλές και πολύπλοκες μελέτες..:«Όλα αυτά απέκλεισαν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμεαναπτυξιακά καιευρωπαϊκά προγράμματαμεσυνέπεια να μηνμπορείνα γίνει τέτοια σύγχρονη υποδομήπου θα έδινε πνοή στην περιοχή. Όποιες παρεμβάσειςκάναμεήταν απότους ίδιους πόρους του δήμου».
Στοτέλος της ομιλίαςτης ηκα Τσακίρη έκανε αναφορά και  στηνΚαλλικρατική εποχή του δήμουΑβδήρων αφήνοντας ναδιαφανεί και η πικρία της αναφορικά μετο θέματης μεταφοράτης έδραςστη Γενισέα: «Δενξεχνάμεότι ο τόπος μαςέγινε πεδίο για κομματικάκαι πολιτικά παιχνίδια…Παρ’ όλα αυτά κάνουμεστην άκρηόσα μαςχωρίζουν και συνεχίζουμενα δουλεύουμεγι’ αυτό τον τόπο. Θα είμαστεδίπλα σε κάθε σημαντικήπρωτοβουλία, θα είμαστεαπέναντι σε κάθε άδικη και επιβαρυντική πράξη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…