Κοντά στο εκατομμύριο

0

O αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων σευπουργεία, ΟΤΑ και ΝΠΔΔεπισήμως πλέον φθάνει σε 750.000, ενώ αν συνυπολογιστούν οι εργαζόμενοισεΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και δημοτικές επιχειρήσεις, η απογραφή των οποίων θα γίνεισεδεύτερη φάση, τότε αγγίζει το ένα εκατομμύριο!

Η Γενική Γραμματεία ΠληροφοριακώνΣυστημάτων έχει ήδηαρχίσει μια πρώτη καταγραφή των στοιχείων και μέχρι στιγμής τουπουργείοΠαιδείας βρίσκεται στην κορυφή, με καταγεγραμμένους 125.000εργαζομένους. ΣτιςΔιευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενεγράφησαν11.084υπάλληλοι και στα ΝΠΔΔ του υπουργείου Παιδείας περισσότεροι από 3.000.Ακολουθούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με 40.800 υπαλλήλους, η ΕλληνικήΑστυνομία με 37.481, το ΙΚΑ με 12.770, το Γενικό Επιτελείο Στρατού10.742, τοΓενικό Επιτελείο Αεροπορίας 10.100, το υπουργείο Οικονομικών 9.050, τουπουργείο Υγείας 9.000. Έως και τις 20 Ιουλίου δεν είχαν απογραφείεργαζόμενοισε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς καισεΤαμεία Πρόνοιας.

Οι «αγαπημένες» ώρες των δημοσίωνυπαλλήλων για να εγγραφούνστην ηλεκτρονική σελίδα του υπ. Εσωτερικών ήταν μεταξύ 11.00 με 13.00,δηλαδήοι ώρες κατά τις οποίες βρίσκονταν στο γραφείο τους. Η μέρα πουκαταγράφηκερεκόρ εγγραφών ήταν η Τετάρτη 21 Ιουλίου, με 81.000 εγγραφές, ενώ οιρυθμοί τηςαπογραφής ήταν περίπου 5.000 υπάλληλοι ανά ώρα. Το σύστημα «άντεχε»ταυτόχρονηεγγραφή 20.000 υπαλλήλων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν «ξενύχτησαν» πάντωςγια νααπογραφούν. Ελάχιστοι επέλεξαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες για νακαταθέσουνηλεκτρονικά τα στοιχεία του – στις 7 Ιουλίου, ημέρα έναρξης τουπιλοτικούπρογράμματος απογραφής, έγινε μία μόνο εγγραφή μεταξύ 00.00 και 01.00.

Θα ακολουθήσει ψηφιακή διασταύρωσητων στοιχείων τωνυπαλλήλων από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τη νεοσυσταθείσα ΕνιαίαΑρχήΠληρωμών, για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν εργαζόμενοι που απογράφηκανενώ δενέπρεπε (π.χ. συνταξιούχοι, υπάλληλοι ΝΠΙΔ κ.λπ.) και αν δεν έχουναπογραφείυπάλληλοι που ήταν υπόχρεοι. Σ’ αυτή την περίπτωση θα διακοπεί ημισθοδοσίατους μέχρι να ολοκληρώσουν την απογραφή τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Η ΕΠΑΘ ήταν ένα απαρτχάιντ στην εκπαίδευση»

elenidfn@yahoo.com  «Το Νέο Σχολείο, η ριζική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση πουεπιχε…