Σήμερα ο ARA DINKJIAN στην Ξάνθη

0

Η ΦΕΞ και η  Αρμενικήκοινότητα Ξάνθης  μετην υποστήριξη τηςΔΕΑΞ, παρουσιάζουν στην Ξάνθη  σεμιαεξαιρετική συναυλία των κορυφαίο μουσικό Ara Dinkjian.
Η συναυλία θα δίνει την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης ενώ σε περίπτωση κακοκαιρία ησυναυλία θαπραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Ο Ara Dinkjian, ιδρυτής του πρωτοπόρου για την εποχή τουσχήματος “Night Ark” επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις αναδεικνύονταςτηνδεξιοτεχνία του στο ούτι μέσα από τις μοναδικές συνθέσεις του, οιοποίες μένουνανεπηρέαστες μέσα στο χρόνο.
Ο Ara Dinkjian μοιράζεται την σκηνή με τρεις από τουςμεγαλύτερους σολίστες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής: τονΣωκράτηΣινόπουλο στην πολίτικη λύρα, τον Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά και τονΝίκοΚαλαντζάκο στο πιάνο και τα πλήκτρα.
Μαζί, αναζητούν τα κοινά μονοπάτια μεταξύ των Βαλκανίων καιτην Ανατολικής Μεσογείου και αναδεικνύουν την δεξιοτεχνία τους μέσα απότουςαυτοσχεδιασμούς τους.
Οι συνθέσεις του Ara Dinkjian βρίσκουν τις βάσεις τους στιςαρμένικες ρίζες του, αλλά επηρεάζονται και από τον δυτικό κόσμο, στονοποίοδιαμένει ο μεγάλος σολίστας (H.Π.Α). Με έντονη την αίσθηση της τζαζ, οήχος τουακούγεται νοσταλγικός, αλλά παράλληλα και πολύ οικείος. Άλλωστε, αυτό είναι ο Ara Dinkjian: έναςΑρμένιος στην Αμερική…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Άβδηρα της ιστορία και του πολιτισμού…

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Πρεμιέρα των«Δημοκριτείων 2010» την Κυρ…