Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Έβαλαν νερό στο κρασί τους οι πασόκοι των Αβδήρων

Έβαλαν νερό στο κρασί τους οι πασόκοι των Αβδήρων

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
   
 
Έβαλαν νερό στο κρασί τους τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης τουΠΑΣΟΚ Αβδήρων και μπρος στο «καλό του χωριού…» όπως λέχθηκε κατ’επανάληψηπήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στις εκλογές και να συνταχθούν με τοσυνδυασμό Τσολακίδη παρέχοντας δημοτικούς συμβούλους και εκπρόσωπουςτουοικισμού. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στην σύσκεψη που είχαν την Παρασκευήτοαπόγευμα στα Άβδηρα στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της Τοπικής καθώςκαιπαράγοντες των Αβδήρων όπως ο κ. Δημήτρης Βουρβουκέλης και ο κ. ΤάκηςΤουμπάρης.
 
«Μας πίκραναν…μαςπλήγωσαν αλλά τώρα πρέπει να δούμε το καλό τουχωριού…»
Το δίλημμα που τέθηκε εξ’ αρχής στη συνάντηση ήταν ένα καιτο έθεσε ο γραμματέας της Τ.Ο. Αβδήρων κ. Κίσσας Κώστας: «Σύντροφοι ,συγχωριανοί πρέπει ν’ αποφασίσουμε τι θα κάνουμε στις εκλογές.  Μετά απ’ όλα αυτά πουέγιναν έχουμε δύοεπιλογές: Ή να αποφασίσουμε να μην συμμετέχουμε στις εκλογές ή να δούμετισυμφέρει το χωριό μας και αν είναι σωστό ν’ αποκλειστεί από το νέοδήμο». Στησυνέχεια δόθηκε ο λόγος και στα 15 μέλη που συμμετείχαν. Η κυρίαρχηάποψη ήταν:«Μας πίκραναν…μας πλήγωσαν αλλά τώραπρέπει να δούμε το καλό του χωριού…».
 
Ναιείπαν Ξανθόπουλος – Καρακώστας
Η απόφαση ήταν ομόφωνη και στη συνέχεια τέθηκε στην κρίσητων μελών να αυτοπροταθούν αν, ποιοι και πόσοι επιθυμούν να συμμετέχουνστοσυνδυασμό καθώς όπως είναι γνωστό και είναι θεμιτό ο κ. Τσολακίδηςπροσπάθησεουκ ολίγες φορές να τους προσεγγίσει τους τελευταίους μήνες χωρίςαποτέλεσμα.  Προτεραιότηταδόθηκε  καιαυτοδίκαια στους  3εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Δυο εξ’ αυτών ο κ. Ξανθόπουλος Σωκράτης και ο κ.Τάσος Καρακώστας δήλωσαν ότι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, όχι όμως καιο κ.Δημήτρης Κίσσας.
 
Κίσσας: «Για λόγουςσυνείδησης δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος»
Δήλωσε ότι αν και θεωρεί ότι είναι σωστή η απόφαση ναεκπροσωπηθούν τα Άβδηρα στο νέο Δήμο και ότι δεν είναι σωστό ναπεριθωριοποιηθούν, ο ίδιος δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.Αιτιολογώντας τηναπόφασή του είπε: «Για λόγους συνείδησης…και γιατί θεωρώ ότι όλο αυτόπου έγινεστο χωριό μας ήταν άδικο…και ο κ. Τσολακίδης πρωτοστάτησε σ’ αυτό». Νασημειώσουμε ότι έτσι  τυπικάκλείνει αυτότο κεφάλαιο της αντιπαράθεσης που ξεκίνησε με την διεκδίκηση της έδραςστηνΓενισέα  καιαπομένει τώρα στο κ.Τσολακίδη να επιλέξει τους Αβδηρίτες που θα στελεχώσουν το συνδυασμότου. Ήδηυπάρχουν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι και αναζητείται γυναίκα. Σύμφωνα μεπληροφορίεςο κ. Τσολακίδης πρότεινε σε μια νέα κοπέλα κόρη παλαιού πασόκου τωνΑβδήρωναλλά εκείνη αρνήθηκε.
 
Ικανοποίηση από τονΑχιλλέα Τσαρτσάρα
Την ικανοποίησή τους για την απόφαση αυτή εξέφρασε ογραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας: «Είμαι πολύικανοποιημένος για το γεγονός ότι τα Άβδηρα δεν θα παραμείνουν εκτόςτωνεκλογών και χωρίς εκπρόσωπους στο νέο δήμο. Θεωρώ ότι πήρανε τη σωστήαπόφασηαν και ήταν το αυτονόητο…»
 
Τέλος καλό όλα καλά;
Και μπορεί μεν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να οδηγήθηκαν σ’ αυτή τηναπόφαση για να μην μείνουν τα Άβδηρα χωρίς εκπροσώπους στο νέο δήμοόμως ηδυσαρέσκεια της βάσης και του εκλογικού σώματος ανεξάρτητου κόμματος σεσυγκεκριμένους πολιτικούς από το ΠΑΣΟΚ και στο κ. Τσολακίδη για τοχειρισμό τουθέματος της έδρας δεν έχει εκλείψει. Και πολλοί είναι αυτοί που λένεότι θαψηφίσουν Λευκό. 
Όπερ έδει δείξαι …στις εκλογές!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…