Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 αρ. φύλλου 8358 / έτος 34ο / τιμή φύλου: € 0,70

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 αρ. φύλλου 8358 / έτος 34ο / τιμή φύλου: € 0,70

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
«Βούλιαξε» κυριολεκτικά το δημοτικό αμφιθέατρο από κόσμο,την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου το απόγευμα, οπότε και πραγματοποιήθηκε ηκεντρικήομιλία του υποψήφιου δημάρχου του συνδυασμού «Πολίτες για την Αλλαγή»,ΧρίστουΠούλιου. Μια πράγματι μεγαλειώδης συγκέντρωση, που θύμιζε «ένδοξες»πασοκικέςμέρες, με έντονο παλμό και ζεστό χειροκρότημα και έκδηλη επίσης την ψυχολογία της νίκης καιτηςπεποίθησης ότι ο λόγος του Χρίστου Πούλιου, το όραμά του και οιπρογραμματικέςθέσεις του για την Ξάνθη του αύριο τυγχάνουν αποδοχής από τηνξανθιώτικηκοινωνία, έχουν διεισδυτικότητα σ’ όλο τον κοινωνικό ιστό, γεγονός που αποτελεί εχέγγυο για μιανικηφόρα πορεία στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
 
Η πλάστιγγαέγειρε…Ήρθε η ώρα της ανατροπής
Ο Χρίστος Πούλιος σε μια από τις καλύτερες στιγμές του –όπως αποτιμήθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων – μετέφερε το μήνυματηςΑλλαγής, της Ανατροπής, όπως το εισπράττει από τον κόσμο: «Ήρθε η ώρατηςΑνατροπής των κατεστημένων. Εισπράττουμε καθημερινά μηνύματα νίκης απόκάθεμεριά, από κάθε πολίτη της Ξάνθης, της Σταυρούπολης και των οικισμώντους.  Φτάνει πια!Θέλουμε ένα δήμο των πολιτών καιόχι των «κολλητών». Κατακεραύνωσετηδημοτική αρχή τονίζοντας ότι έχει καταντήσει το δήμο και τιςεπιχειρήσεις του«τσιφλίκια» των «ημέτερων» και των «επαγγελματιών» αφήνοντας σαφείςαιχμέςεναντίον του Μανώλη Τσέπελη αναφερόμενος επίσης και σε κακοδιαχείρισητης ΔΕΥΑΞαλλά και στο απολογιστικό φυλλάδιο το οποίο ο κ. Τσέπελης τομεταμόρφωσε σεπροεκλογικό του, όπως είπε.  Κατήγγειλλεδιαπλοκήσημειώνοντας ότι «κάποιοι μπήκαν φτωχοί και θα φύγουν πλούσιοι από τοΔήμο»αλλά και αδιαφάνεια: «Βγάζουν προκήρυξη την Παρασκευή και την Δευτέραοιημέτεροί τους πιάνουν δουλειά».
 
«Αν όχι τώρα πότε, ανόχι εμείς ποιοι;»
«Έσπαζε κόκαλα» ο λόγος του Χρίστου Πούλιου και το κοινό τοναποδεχόταν με χειροκροτήματα και συνθήματα. Αναφέρθηκε στοαντιπολιτευτικό έργοτης παράταξής του: «Αποτρέψαμε πολλά 4 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο,.Αναδείξαμε θέματα, βγάλαμε σκάνδαλα, δώσαμε ορμή και ζωντάνια σ’ ένααποστειρωμένο δημοτικό συμβούλιο. Κάναμε έλεγχο αλλά και προτάσεις.Ούτε μίαόμως πρότασή μας έγινε δεκτή από τη δημοτική αρχή. Τις πέταξαν στασκουπίδια».Υπενθύμισε ότι τήρησε αυτό που υποσχέθηκε πριν 4 χρόνια: «Συνέχεια καισυνέπεια».
Ο κ. Πούλιος δεσμεύτηκε προσωπικά και εγγυήθηκε τηνυλοποίηση του προγράμματος του το οποίο κινείται σε τρεις βασικούςάξονες: Διαφάνεια, οικονομικήανάπτυξη μεβιώσιμες μορφές και Κοινωνική μέριμνα με πολιτιστική ταυτότητα. Επίσηςδήλωσεπερήφανος για τον συνδυασμό του τον οποίο και παρουσίασε στο κοινό μετάτοτέλος της ομιλίας του. Τέλος ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά τουκ.Πούλιου στον κ. Στυλιανίδη για τον οποίο είπε ότι δεν δεσμεύεται γιατίποτεεπειδή έχει σκοπό μετά τις εκλογές να αποχωρήσει: «θα δούμε τηνσαπουνόπερα τηςδιαδοχής», όπως είπε. Επίσης,  ότιπροτάσσει τη «γνώση και την εμπειρία» ως επιχείρημα για να ψηφιστεί:«Τέτοιαγνώση και εμπειρία που οδήγησαν το δήμο στα σημερινά αδιέξοδα, πουκρατάνεομήρους τους εργαζομένους, που επικρατεί παντού αδιαφάνεια … Τουαπαντούμε ότιδεν θα πάρουμε…».
 
Σωκράτης Ξυνίδης: « ΟΔήμος αλλάζει χέρια», ξέρετε τι πρέπει να κάνετε» 
Έδωσε το σύνθημα ο Σωκράτης Ξυνίδης από το βήμα τουδημοτικού αμφιθεάτρου καταχειροκροτούμενος από το κοινό και από τα μέλητουσυνδυασμού του Χρίσου Πούλιου που ήταν εκείνη την ώρα επί σκηνής: « Ο Δήμος αλλάζει χέρια», ξέρετε τι πρέπεινα κάνετε»!!!
 
Φάγανε …φάγανε…φάγανε
Ιδιαιτέρως θετική εντύπωση έκανε η έναρξη της πολιτικήςεκδήλωσης με  προβολή  σε videowallσκηνής από την θρυλική ταινία που παλιού ελληνικούκινηματογράφου    
«Υπάρχει και Φιλότιμο» και του γνωστού Μαυρογιαλούρου. Οδιάλογος σαφέστατα παρέπεμπε σε ανάλογες «δράσεις» κάποιων στη δημοτικήπαράταξη του κ. Στυλαινίδη.
 
Ήταν όλοι εκεί…
Επίσης σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ έδωσε παρών στην εκδήλωση του κ.Πούλιου δηλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη στήριξη όλων: ΠαναγιώτηςΣγουρίδης,Σωτηρης Στολίδης, Γιώργος Χουλιάρας, Χρίστος Χούχος αλλά και οιυποψήφιοιδήμαρχοι κ.  Χατζηευαγγέλου,Τσολακίδης. Επίσηςκαλεσμένος ήταν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας κ. Αθανάσιος Γικόνογλου και βέβαια ο Αν. ΥπουργόςΑνάπτυξης ΣωκράτηςΞυνίδη, ο οποίος παρέμεινε όρθιος σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ο κ. Πούλιος τους ευχαρίστησε από του βήματος έναν – ένανξεχωριστά και αυτό έδωσε τον τόνο της ενότητας και της στήριξης,θερμαίνονταςακόμη περισσότερο το κλίμα.   

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλή χρονιά σε όλους!

Τις ευχές τους στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρον…