Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Τα εξ αμάξης άκουσαν Μάντατζη – Χατζηοσμάν

Τα εξ αμάξης άκουσαν Μάντατζη – Χατζηοσμάν

0

Μπορεί οι μουσουλμάνοι να μην γιορτάζουν τις Αποκριές, όμως δεν δίστασαν να …ψάλλουν τα εξ’ αμάξης στους δύο μειονοτικούς βουλευτές Ξάνθης – Ροδόπης Μάντατζη και Χατζηοσμάν αντίστοιχα. Το …δρώμενο εκτυλίχθηκε μετά το πέρας της προγραμματισμένης εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης νέας ηγεσίας στην Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Ένωσης Νεολαίας στην Κομοτηνή.
Εκλογές στη Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας
Η διαδικασία ξεκίνησε σε φορτισμένο κλίμα από το γεγονός της παραίτησης του κ. Μάντατζη από την προεδρία μετά το …απαγορευτικό που δέχτηκε από το κόμμα του και την άρνηση του κ. Χατζηοσμάν να αναλάβει την προεδρία για τους ίδιους λόγους.
Παρ’ όλα αυτά η διαδικασία εκλογής κύλησε ομαλά. Ψήφισαν οι 35 αιρετοί που απαρτίζουν την Συμβουλευτική και εξέλεξαν τους προτεινόμενους: Αχμέτ Μετέ, ψευδομουφτή στην προεδρία, Ιντζέ Μπηρόλ, δήμαρχο Σελέρου στην αντιπροεδρία και τον Χαλήτ Μεμέτ, δημάρχο Αρριανών επίσης.
Τα εξ αμάξης στον Μάντατζη – Χατζηοσμάν
Το κλίμα δυναμιτίστηκε όταν μετά το πέρας των εκλογών… εξερράγη ο κ. Ισμάν Ρόδοπλου, πρώην βουλευτής Ροδόπης, όταν ζήτησε να μιλήσει και η ομιλία του να περαστεί στα πρακτικά. Καταπέλτης ο κ. Ρόδοπλου , κυριολεκτικά έστησε στον τοίχο τους δύο βουλευτές: Τους χαρακτήρισε «κομματόσκυλα» και τους τόνισε ότι «εμείς δεν ψηφίσαμε κόμματα αλλά σας ψηφίσαμε για να διεκδικείτε και να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα της μειονότητας». Παράλληλα τους επέρριψε ευθύνες για απαξίωση και ακύρωσης της Συμβουλευτικής καθώς κατά πάγια λειτουργία της οι δύο μειονοτικοί βουλευτές κατέχουν την προεδρία. Το ίδιο έκανε και ο κ. Μπαντάκ, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Μάντατζη του είπε: «Έτρεξα και τρέξαμε όλοι για την εκλογή σου. Και συ μας έκανες ρεζίλι…Ένας μειονοτικός βουλευτής πέρα από κόμματα πρώτα υπερασπίζεται την μειονότητα»!
Οι κύριοι Μάντατζη και Χατζηοσμάν άκουγαν αμίλητοι χωρίς να βρουν ένα λόγο να πουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι υποβόσκει ένα ιδιαίτερο αρνητικό κλίμα για τους βουλευτές στους κόλπους της μειονότητας καθώς θεωρήθηκε ότι με την ευθυγράμμισή τους στις επιταγές του κόμματος τους απεμπολούν το βασικό πρόταγμα στο οποίο στηρίχθηκε η εκλογή τους: Να είναι βουλευτές της μειονότητας και όχι του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα το γεγονός ότι κανείς τους δεν έχει την προεδρία της Συμβουλευτικής εκλήφθηκε ως απαξίωση του οργάνου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …