Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Στην τελική ευθεία το φετινό Καρναβάλι της Ξάνθης

Στην τελική ευθεία το φετινό Καρναβάλι της Ξάνθης

0

Σε πολύ καλό δρόμο φαίνεται να βαδίζουν οι προετοιμασίες για το φετινό Καρναβάλι της Ξάνθης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Δ. Ε. Α. Ξ., κ. Μανόλη Φανουράκη.
Πιο συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του προγράμματος των εκδηλώσεων, το οποίο πλέον μπαίνει σε φάση εφαρμογής και υλοποίησής του.
Σύμφωνα με τον κ. Φανουράκη, στις φετινές εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης «κύριο βάρος θα δοθεί στις υπαίθριες παραστάσεις και δράσεις, οι οποίες πέρα από τον συνήθη στόχο που έχουν όσον αφορά την διασκέδαση και την ψυχαγωγία των ξανθιωτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας, θα προσπαθήσουν να φέρουν τον κόσμο που θα τις παρακολουθήσει μέσα στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με προφανή στόχο την τόνωση, παράλληλα με τις εκδηλώσεις, και της κίνησης των καταστημάτων του κέντρου της πόλης μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον τοπικό εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο».
Κεντρικό σημείο αναφοράς θα είναι φυσικά για μία ακόμη χρονιά η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με δεκαπέντε άρματα για φέτος, η οποία θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής 1 Μαρτίου 2009, στις 13:30, όμως σημαντικό ρόλο θα έχει για δεύτερη χρονιά και το δρώμενο της «Παιδοκαρναβαλούπολης». Το τριήμερο εκδηλώσεων που αυτή θα περιλαμβάνει, θα φιλοξενηθεί στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης, όπου κλόουν, ζογκλέρ, ακροβάτες και ξυλοπόδαροι θα μυούν τους αυριανούς καρναβαλιστές στην ατμόσφαιρα των καρναβαλικών εκδηλώσεων της πόλης μας.
Βεβαίως δεν θα λείψουν ούτε αυτή την φορά εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν παραδοσιακούς χορούς από σωματεία της Ξάνθης και όχι μόνο, πολιτιστικά δρώμενα, θέατρο και κωμωδία δρόμου, εκθέσεις φωτογραφίας και εικαστικών έργων, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και χορωδιακές βραδιές.
Φυσικά, για μία ακόμη χρονιά και σύμφωνα με το έθιμο, οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με το πατροπαράδοτο «κάψιμο του Τζάρου», που θα γίνει στην γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου, το βράδυ της Κυριακή 1 Μαρτίου 2009, σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα, η οποία και θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών για το 2009.
Όπως συμπλήρωσε και ο κ. Φανουράκης, από την μεριά μας θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την επιτυχία και των φετινών Λαογραφικών Γιορτών της Ξάνθης και ελπίζουμε να μας βοηθήσει και ο καιρός ώστε τόσο οι ξανθιώτες όσο και οι επισκέπτες της πόλης μας να απολαύσουν και να διασκεδάσουν με τις εκδηλώσεις που έχουμε προετοιμάσει και προετοιμάζουμε γι’ αυτούς».
Να σημειώσουμε τέλος ότι περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τις ημερομηνίες τους μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν και από τον διαδικτυακό τόπο www.carnivalx.gr, ο οποίος είναι πλέον ενημερωμένος με το πρόγραμμα των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…