Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 ‘Νύχτα Ερευνητών’ και Προσέγγισης

‘Νύχτα Ερευνητών’ και Προσέγγισης

0

Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε από την πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ‘Νύχτα Ερευνητών 2009: Pro-Tech Nature’.

Το πανεπιστήμιο της Ξάνθης, καθώς και τα πανεπιστήμια σε Μυτιλήνη-Σιγρί, Θεσσαλονίκη και Αθήνα άνοιξαν τις πόρτες τους αυτό το βράδυ με σκοπό να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις με διαφορετικό κεντρικό θέμα, αλλά σχετικό με την προστασία των πολιτών από φυσικές καταστροφές και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η ‘νύχτα ερευνητών’ αποτελεί θεσμό σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν πανεπιστήμιο και για πρώτη φορά πρωτοβουλία αναλήφθηκε για τη διεξαγωγή της και σε ελληνικές πόλεις.

Η εκδήλωση είχε, επίσης, σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδιαιτέρως της 3ης Λυκείου να επιχειρήσουν μία πρώτη γνωριμία με το πανεπιστήμιο της πόλης, τους καθηγητές και τους φοιτητές του.

Στην πόλη μας, η ανοιχτή διάλεξη είχε θέμα: «Εφαρμογές της Τηλεπισκόπησης σε φυσικές καταστροφές» και ομιλητής ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Δημήτριος Διαμαντίδης. Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του συγκροτήματος των νεαρών Γιάννης Χατζόπουλος & Friends με έντεχνη και ροκ μουσική, στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Δυστυχώς, η ενημέρωση δεν ήταν επαρκής και οι εκδηλώσεις δεν έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό της Ξάνθης, γι’ αυτό και οι διοργανωτές προγραμματίζουν να προετοιμαστούν καλύτερα την επόμενη χρονιά με διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση στα σχολεία.

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […