Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009  «Δεν είμαι έκπτωτος αλλά σε προσωρινή αργία»

 «Δεν είμαι έκπτωτος αλλά σε προσωρινή αργία»

0

Επιστολή απέστειλε προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στον Τύπο ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Θεολόγης Καλαϊτζής απαντώντας σε ρεπορτάζ του «Ε» που αναφέρεται στους λόγους που δεν προήδρευσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Καλαϊτζής υποστηρίζει ότι δεν έχει κριθεί «έκπτωτος από τον γ. Γραμματέα της περιφέρειας αλλά ότι έχει τεθεί σε προσωρινή αργία και ότι το μέτρο είναι μόνο διοικητικό. Επίσης τονίζει ότι παρέλαβε ενυπόγραφα την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας στις 19/10/2009, και από τότε μέχρι και σήμερα δεν άσκησε καμία διοικητική πράξη που να άπτεται των καθηκόντων μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Η επιστολή Καλαϊτζή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

«Εδώ και τρεις ημέρες, στον τοπικό τύπο, αλλά και από μερικούς από εσάς λέγονται διάφορα για το πρόσωπό μου, αλλά και για την θεσμική λειτουργία μου από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Τα περισσότερα από αυτά είναι ανυπόστατα ή τουλάχιστον διαστρεβλωμένα σε σημείο που πολλά από τα λεγόμενα να με θίγουν και ως πρόσωπο.

Σύμφωνα λοιπόν με το Σύνταγμα, τους νόμους αλλά και την νομική θεωρεία, κανένας δεν είναι ένοχος μέχρι να τελειώσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσής του. Υπάρχει το γνωστό σε όλους τεκμήριο της αθωότητας και ταυτόχρονα η προστασία του οποιουδήποτε πολίτη, ακόμη και των δημοσίων προσώπων, από την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, πολύ δε μάλιστα που στην περίπτωσή μας δεν άπτονται καθόλου του Δήμου Ξάνθης και της λειτουργίας μου ως Δημοτικού Συμβούλου. Κατά την άποψή μου η όλη υπόθεση προέρχεται από παρεξήγηση στον εργασιακό  μου χώρο και πολύ σύντομα θα αποδειχθεί η αθωότητά μου.

Για την εκκρεμή αυτή υπόθεση, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, με έθεσε σε προσωρινή αργία όπως προβλέπει ο Δ.Κ.Κ., μέτρο απλά και μόνο διοικητικό και όχι όπως κάποιοι κακόβουλα και κακοπροαίρετα προσπαθούν να περάσουν ως έκπτωσή μου από το τιμητικό για εμένα αξίωμα. Βιάστηκαν πολύ. Να επισημάνω επίσης ότι σε περίπτωση αθώωσής μου, που είναι σχεδόν σίγουρο, τότε το μέτρο αυτό είναι σαν να μην έχει επιβληθεί ποτέ. Παραμένω Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και είναι τιμή μου που υπηρετώ αυτόν τον θεσμό ανελλιπώς 24 χρόνια. Δεν μπορεί μια τέτοια περίπτωση να προσπαθούν κάποιοι να την χρησιμοποιούν πολιτικά ενώ δεν άπτεται της πολιτικής, νομίζοντας ότι θα προσπορίσουν ιδιοτελώς κάποια πολιτικά οφέλη, σε βάρος εμού αλλά και του Δημάρχου Ξάνθης.

Νομιμότατα παρέλαβα ενυπόγραφα την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας στις 19/10/2009, και από τότε μέχρι και σήμερα δεν άσκησα καμία διοικητική πράξη που να άπτεται των καθηκόντων μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Ενημέρωσα δε τον αναπληρούντα εμένα Αντιπρόεδρο. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώνεται χθες, απλά και μόνο, χωρίς να έχει την δυνατότητα να πράξει οτιδήποτε, μια που δεν το αφορά. Επισημαίνω ότι η απόφαση είναι έγγραφο εμπιστευτικό και η διαρροή του περιεχομένου του από τον οποιοδήποτε δημιουργεί και ευθύνες

Παράλληλα ενημερώνεται χθες διότι, όπως κάθε πολίτης έτσι και εγώ άσκησα όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτω κατά της παραπάνω άδικης απόφασης. Κατέθεσα άμεσα προσφυγή στις 21-10-2009 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία συζητείται στις 3/12/2009, και ταυτόχρονα κατέθεσα στις 26/10/2009 προς τον κ. Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, αίτηση αναστολής της απόφασης, όπως είχα το δικαίωμα. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση ούτε θετική, ούτε αρνητική, παρότι έχουν περάσει 25 ημέρες, μια που το εδώ γραφείο της Περιφέρειας δεν είχε αποστείλει μέχρι και προχθές την αίτησή μου στην Κομοτηνή με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει Γενικός Γραμματέας. Περίμενα μέχρι χθες, οπότε και όφειλα να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο για την αποχή μου από τα καθήκοντά μου και μόνο, όπως και το κάνω.

Και για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση και κάποιοι να μην χρησιμοποιούν προσωπικά θέματα για ευτελείς πολιτικούς σκοπούς, σας ενημερώνω ότι κανένα πρόβλημα νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Οκτωβρίου 2009 δεν υπάρχει και οι λέγοντες το αντίθετο, καλό θα ήταν να ενημερωθούν από νομικούς και όχι κάποιους που νομίζουν ότι γνωρίζουν τους νόμους, ότι οι ατομικές διοικητικές πράξεις και μάλιστα οι δυσμενείς, ισχύουν από την επίδοσή τους στον ενδιαφερόμενο και όχι από την έκδοσή τους, δεν έχουν αναδρομική ισχύ και στην περίπτωση μας υπεύθυνος για την συμμετοχή μου ή όχι στα όργανα είμαι εγώ και όχι ο κύριος Δήμαρχος. Την απόφαση δεν την εκτελεί ο Δήμαρχος !!!

Αν υπήρχε θέμα συμμετοχής μου στα όργανα, τότε αρμόδιο όργανο αυτεπάγγελτα ήταν η Περιφέρεια. Καμία παραπομπή απόφασης του Δ.Σ. της 14-10-2009 για ακύρωση δεν υπάρχει.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που δεν χρησιμοποιούν και δεν εμπλέκουν προσωπικά μου θέματα με την πολιτική μου δραστηριότητα.

Με εκτίμηση και σεβασμό

ΘΕΟΛΟΓΟΣ Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…