Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο κι ένα βαθμό

Μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο κι ένα βαθμό

0

Δεν έκανε το καλύτερο ξεκίνημα η Skoda Ξάνθη, η οποία στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι φιλοξενούμενοι, που σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν παρουσιάστηκαν ως ¨νεοφώτιστοι¨ αλλά είχαν μία συνολικά καλή παρουσία στο παιχνίδι, κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν στο 1ο ημίχρονο (35ο) με γκολ του Τζάνη.

Η Skoda Ξάνθη… γλύτωσε το μεγαλύτερο στη συνέχεια, καθώς ισοφάρισε στην επανάληψη (55’) με γκολ του Μαρσελίνιο.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μάλιστα, είχε περάσει στο 46’ μαζί με τον συμπατριώτη του Λουτσιάνο ως αλλαγή στο παιχνίδι και βελτίωσαν αισθητά την εικόνα της ξανθιώτικης ομάδα, που στο 1ο ημίχρονο ήταν κάκιστη.

 

«Στο φούρνο» παίκτες – κόσμος

 

Η… αδιαλλαξία της Super League στο αίτημα της Skoda Ξάνθη για αλλαγή  της  ώρας διεξαγωγής του αγώνα, είχε αρνητικά αποτελέσματα, καθώς  στον σαββατιάτικο αγώνα η ζέστη ήταν αφόρητη για τους φιλάθλους, αλλά κυρίως για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Το γεγονός μάλιστα δεν πέρασε ασχολίαστο, αφού  στην κερκίδα των Ξανθιωτών φιλάθλων αναρτήθηκε ¨πανό¨ το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά «Στο φούρνο παίκτες – οπαδοί και ¨κονσέρβα¨ στην tv», αποδοκιμάζοντας παράλληλα την ¨πρωτότυπη¨ απόφαση της ΝΕΤ να μεταδώσει το παιχνίδι σε μαγνητοσκόπηση την ίδια ημέρα όμως αργότερα το απόγευμα.

Πάντως η εικόνα των γηπέδων των Πηγαδίων ήταν αποκαρδιωτική, καθώς παρευρέθηκαν λιγότεροι από 2000 φίλαθλοι(όσα περίπου και τα διαρκείας), με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά κενά σημεία σε όλες τις κερκίδες.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα, ξεπερνούσαν τους 300 καθώς το εισιτήριο για τη Θύρα Δ κόστιζε 25 Ευρώ.

 

Η εξέλιξη του αγώνα:

 

9′: Σουτ του Τζάνη έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

21′: Σουτ του Μπαλάφα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

23′: Σουτ του Μπακαγιόκο στην κλειστή γωνία του Γκσπούρνινγκ, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

35′ ΓΚΟΛ 0-1: Παράλληλη σέντρα του Ντιμπαλά από αριστερά, σουτ του Τζάνη μέσα από την περιοχή, απέκρουσε αρχικά ο Γκσπούρνινγκ όμως με δεύτερη προσπάθεια ο παίκτης του ΠΑΣ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος.

46′: Διπλή αλλαγή για την Ξάνθη, στις θέσεις των Αλ Σαϊφι και Ριζογιάννη πέρασαν οι Λουτσιάνο και Μαρσελίνιο  αντίστοιχα.

49′: Κόρνερ από αριστερά για τους φιλοξενούμενους, κεφαλιά του Κώτσιου, η μπάλα βρήκε σε σώματα, κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ και έφυγε κόρνερ σε μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ.

51′: Σουτ του Λουτσιάνο έξω από την περιοχή, άουτ.

55′ ΓΚΟΛ 1-1: Μπαλιά του Κιντάνα  από δεξιά, ο Μαρσελίνιο έπιασε στην κίνηση συρτό σουτ μέσα από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

62′ Αλλαγή ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Στάθης στη θέση του Τζάνη.

66′ Σουτ του Λουτσιάνο από πλάγια θέση, έπεσε και έδιωξε ο Ελευθερόπουλος.

70′ Αλλαγή ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Κανακούδης στη θέση του Μπακαγιόκο.

72′ Σέντρα σουτ του Μαρσελίνιο από αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.

78′ Αλλαγή ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Σαϊτιώτης στη θέση του Ντάσιου.

85′ Αλλαγή Skoda Ξάνθη: Ο Σουάνης στη θέση του Πόι.

90+ Μακρινό σουτ του Σουάνη, άστοχο

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Ψυχολογικού Κέντρου

Την πρωτοχρονιάτ…