Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Ψυχολογικού Κέντρου

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Ψυχολογικού Κέντρου

0

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους έκοψαν την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009, στις 17:30, στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, τα παιδιά, οι φίλοι, οι εργαζόμενοι και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί συμπολίτες μας ενώ στους επίσημους προσκεκλημένους συγκαταλέγονται η πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κα Δημούδη, η νέα Αντιδήμαρχος Πρασίνου, κα Καραγιαννίδου, η νομαρχιακή σύμβουλος, κα Συμπιλίδου, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Φωτιάδης και φυσικά ο φιλοξενών την εκδήλωση, ο στρατηγός και Διοικητής του Δ’ Σ. Σ., κ. Ταμουρίδης.
Την ευλογία του για την κοπή της πίτας αλλά και για τη νέα χρονιά έδωσε ο πρόεδρος του Δ. Σ. του Κέντρου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων. Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους παριστάμενους τόνισε ότι «με την ευκαιρία της εισόδου στο νέο έτος και με αφορμή το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας, συνηθίζουμε να μαζευόμαστε, που είναι και η ουσιαστική αξία αυτού του εθίμου, δηλαδή το να δίνεται η ευκαιρία σε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, που απαρτίζουν συλλόγους, ενώσεις και αδελφότητες να βρίσκονται μαζί, ανταλλάσσοντας απόψεις και επικοινωνώντας, κάτι που αποτελεί ευλογία και κατά την Εκκλησία. Έτσι και σήμερα, σε αυτό τον όμορφο και ζεστό χώρο της Λέσχης της Φρουράς της Ξάνθης, το Ψυχολογικό Κέντρο κόβει την βασιλόπιτά του και μας κάλεσε για την παρουσία μας. Είναι ένα σχολείο που, εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες, προσφέρει, στον τόπο μας και όχι μόνο, ευκαιρίες, ούτως ώστε τα παιδιά μας να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τις οποίες έχουν. Αυτές τις δυνατότητες, που είναι πολλές, τις αποδεικνύουν κάθε μέρα, όταν εμείς στεκόμαστε κοντά τους και τα βοηθάμε με λόγους και τρόπους ώστε να τις αξιοποιήσουν. Απόψε χαίρονται που μας βλέπουν όλους κοντά τους γιατί η παρουσία όλων μας, αρχόντων και απλών συμπολιτών μας, μαρτυρεί την αγάπη και την στήριξη που παρέχεται στα παιδιά αλλά και στο Ψυχολογικό Κέντρο. Εκ μέρους των παιδιών, των συνεργατών, του διδακτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου, εκ μέρους του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ απόψε». Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ως πρόεδρος του Δ. Σ. του Ψυχολογικού Κέντρου, ευχαρίστησε για την βοήθεια που προσέφεραν την περασμένη χρονιά στο Κέντρο όλοι οι παριστάμενοι και μη συμπολίτες αλλά και οι φορείς της πόλης, τονίζοντας ιδιαίτερα τη συνεισφορά των βουλευτών του νομού μας, κυρίων Κοντού και Σγουρίδη, του Νομάρχη Ξάνθης, κ. Παυλίδη και του Νομαρχιακού Συμβουλίου, του Δημάρχου Ξάνθης αλλά και των ομολόγων του ολόκληρου του Νομού. Τέλος δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στη συνεισφορά του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου και για το φιλόδοξο έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας, που δεν είναι άλλο από την κατασκευή στον προαύλιο χώρο του Κέντρου κλειστής πισίνας προς όφελος των παιδιών που αυτό φιλοξενεί.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…