ΠΑΣΟΚ σε διάταξη «μάχης»

0

Περίοδο ανασύνταξης των δυνάμεων του διάγει το ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας εσωκομματική αναδιοργάνωση με μια σειρά ενεργειών διαδικαστικού χαρακτήρα που στόχο έχουν την αύξηση της συσπείρωσης στη κομματική βάση και του βαθμού ετοιμότητας μιας και όλες οι πολιτικές εκτιμήσεις καθορίζουν ως «βραχύ» το χρόνο των εκλογών. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνονται οι περιφερειακές συνδιασκέψεις όπου κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ εξηγούν τις διαδικασίες αναδιοργάνωσης βάσει του νέου του καταστατικού(όπως διαμορφώθηκε με τις αποφάσεις του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το 2008) – προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική αυτοτέλεια όλων των κομματικών οργάνων. Έτσι αφού επί 3 – 4 χρόνια είχε ατονήσει ο θεσμός της κάρτας – μέλους σύμφωνα με το νέο καταστατικό επανέρχεται σε ισχύ και από τούδε και στο εξής τα μέλη και οι φίλοι θα παραλάβουν μια προσωπική επιστολή από τον πρόεδρο του Κινήματος κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος θα τους προτείνει τη διαδικασία ανανέωσης της κάρτας μέλους, η οποία θα ισχύει και ως εκλογική ταυτότητα. Να σημειώσουμε ότι η συνδρομή της κάρτας είναι 12 ευρώ ετησίως για αγρότες και ανέργους και 20 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους. Τα χρήματα αυτά θα τα διαχειρίζονται οι νομαρχιακές και θα έχουν την οικονομική αυτοτέλεια που απαιτείται για την λειτουργία τους. Επιπλέον με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και η καταγραφή της εικόνας του κόμματος ανά νομό.
Περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη
Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Νατάσσα» της Ξάνθης περιφερειακή συνδιάσκεψη στην οποία κλήθηκαν και συμμετείχαν 250 εκλεγμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Ανάμεσά τους ο βουλευτής κ. Σγουρίδης και οι αιρετοί στη Διευρυμένη Δράμας – Καβάλας κ. Κορυφίδης, Παπουτσής καθώς και ο δήμαρχος κ. Χατζηευαγγέλου, ο κ. Τσολακιδης επικεφαλής της αντιπολίτευση στο Δήμο Βιστονίδας, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσαρτσάρας ο πρώην συντονιστής κ. Σωκράτης Ξυνίδης κ. ά.
Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποίησε τις εισηγήσεις αποτελούσαν οι κύριοι: Τάσος Αποστολόπουλος, γραμματέας της περιφερειακής Οργάνωσης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, γραμματέας Επικοινωνίας, Αλέκος Κόκκος από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, Αντωνίου Ηλίας και Γιάννης Σωτηρίου από την περιφερειακή οργάνωση, Γιώργος Πετρουλάκης, υπεύθυνος Βασικού Σχολιασμού ΠΑΣΟΚ καθώς και ο γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής Α.Μ.Θ. κ. Παπακοσμάς.
Η θεματική της συνδιάσκεψης αφορούσε τα ακόλουθα θέματα: 1)Τις επιλογές των οργανώσεων του κινήματος για το επόμενο χρονικό διάστημα 2) την επικοινωνιακή πολιτική 3)Την αναγκαιότητα και τους τρόπους ολοκλήρωσης του στόχου για την αυτοχρηματοδότηση των οργανώσεων και την κατάκτηση του στόχου της οικονομικής αυτοτέλειας 4) τη διαδικασία ολοκλήρωσης του μητρώου 5) τη διαδικασία έκδοσης της κάρτας μέλους 6) την προετοιμασία για τη συγκρότηση δικτύων 7) τη διαμόρφωση σχεδίου πολιτικής δράσης.
Ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος που διετέλεσε και διευθυντής του ΟΑΕΔ έκανε δηλώσεις στο Τύπο που αφορούσαν τόσο τη συνδιάσκεψη όσο και την πολιτική επικαιρότητα. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις του για την ανεργία στον νομό μας.
ΠΑΣΟΚ σε διάταξη «μάχης»
Σπυρόπουλος: «Πρέπει να κατοχυρώσουμε την οικονομική αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Οι Έλληνες πολίτες θέλουν να ξέρουν ότι ένα κόμμα έχει τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτεί τη λειτουργία του. Αυτό είναι στοιχείο που καταξιώνει τη δημοκρατία στα κόμματα γιατί έτσι μόνο οι πολίτες μπορούν να πιστέψουν ότι ένα κόμμα δεν μπαίνει σε διαδικασία διαπλοκής.
Σήμερα έχουμε μελετήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, όπου όλα τα μέλη θα πάρουν την κάρτα μέλους και φίλου με πολύ μικρές συνδρομές. Μια σωστή οικονομική διαχείριση όπου οι πάντες να γνωρίζουν ότι τα οικονομικά και λειτουργικά έξοδα του ΠΑΣΟΚ δίδονται από τις πολλές σε πλήθος και τις μικρές σε ύψος συνδρομές των μελών και των φίλων του. Αυτό χρειάζεται μια οργάνωση και αυτό κουβεντιάζουμε σήμερα».
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει…
Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις εκλογές και θα τις αντιμετωπίσει νικηφόρα, δεν τις ζητάει όμως εδώ και τώρα φοβούμενο τις παραγραφές των σκανδάλων. «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Το ΠΑΣΟΚ μέρα με τη μέρα συνειδητοποιεί το χρέος που έχει απέναντι στη χώρα και το λαό της για ν’ αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε ως προσκλήσεις για να ανατάξουμε τις κοινωνικές και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Θεωρώ ότι αυτά το 5,5 χρόνια η χώρα πήγε πίσω κοινωνικά, οικονομικά, θεσμικά, πολιτικά, εκφυλίστηκαν θεσμοί, έχει τρωθεί η αξιοπιστία τους, έχει μια κρίση πολύπλευρη και χρειάζεται υπευθυνότητα και προετοιμασία για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων».
Επιπρόσθετα ο κ. Σπυρόπουλος χαρακτήρισε προσχηματικό τον ανασχηματισμό και ότι απλά εξυπηρετεί επικοινωνιακού λόγους προσφέροντας μια ψευδαίσθηση ανάκαμψης του κυβερνώντος κόμματος: «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Καραμανλή είναι αυτός! Πιστεύω ότι έκανε ένα προσχηματικό ανασχηματισμό προκειμένου να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις μιας μεσοπρόθεσμης συσπείρωσης των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι αυτό θα επιχειρήσουν να το αξιοποιήσουν όσο μπορούν επικοινωνιακά, όμως αυτό δεν θ’ αντέξει στο χρόνο. Μπορεί να έχει μια μεσοπρόθεσμη και πολύ κοντόχρονη αποτελεσματικότητα αλλά δεν θ’ αντέξει στο χρόνο. Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να ανασχηματίσει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής προσωπικά, για το τέλμα που έχει οδηγηθεί η χώρα. Τέλμα στην οικονομία, στους θεσμούς με σκάνδαλα τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποκρυβούν και μιλώ για τα ομόλογα, τις υποκλοπές, το σκάνδαλο των Πακιστανών, του Βατοπεδίου. Δεν είναι δυνατόν τόσους μήνες μετά από το σκάνδαλο των ομολόγων, να μην υπάρχει παραπομπή αυτών που λήστεψαν τα αποθεματικά των ανθρώπων που προσδοκούσαν να πάρουν τη σύνταξή τους! Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν. Το μόνο που μας εμποδίζει να πούμε εδώ και τώρα είναι το θέμα της παραγραφής».
Δεν είμαστε ίδιοι
Ο κ. Σπυρόπουλος με τη φράση: «Ο λαός ξέρει…Ποτέ δεν είμαστε ίδιοι με τη Δεξιά», ανέδειξε τις προγραμματικές διαφοροποιήσεις και πολιτικές μεταξύ ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., επισημαίνοντας ότι οι πολίτες μπορούν και συγκρίνουν πολιτικές και ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα απευθυνόταν στα λαϊκά στρώματα. Παράλλ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σημαντική η υστέρηση εσόδων στα ταμεία λόγω της ανεξέλεγκτης εισφοροδιαφυγής 

  Στο κόκκινο βρί …