Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Η ΕΛΜΕ Ξάνθης δίπλα στους φοιτητές που δικάζονται σήμερα

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης δίπλα στους φοιτητές που δικάζονται σήμερα

0

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ξάνθης στέκεται δίπλα στους 6 φοιτητές που δικάζονται σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, για κινητοποιήσεις που έγιναν το φθινόπωρο του 2005 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών λεσχών Ξάνθης και Κομοτηνής και στο ψήφισμά της επισημαίνει ότι αφενός οι 6 φοιτητές εφάρμοσαν αποφάσεις που λήφθηκαν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα και αφετέρου η αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα αποτελεί ένα χτύπημα στους συνδικαλιστικούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις μαζικών φορέων.

Το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ξάνθης αναφέρει:

«H ΕΛΜΕ Ξάνθης συμπαραστέκεται στους 6 φοιτητές του ΔΠΘ που δικάζονται σήμερα μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα Ξάνθης για κινητοποιήσεις που έγιναν κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2005 στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών λεσχών, που προωθούσε ο τότε πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο των συνολικότερων επιλογών για χτύπημα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Υπενθυμίζουμε ότι το πρυτανικό συμβούλιο του ΔΠΘ είχε προχωρήσει στη σύναψη διπλής σύμβασης για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, τόσο με το ΕΙΝ όσο και με επιχειρηματία.

Ο Σύλλογος Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης με αλλεπάλληλες γενικές συνελεύσεις κατάγγειλε αυτές τις μεθοδεύσεις και προχώρησε τότε σε μαζικές κινητοποιήσεις και δυναμικές μορφές πάλης. Οι έξι φοιτητές διώκονται γιατί υλοποίησαν αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που είχαν επιλέξει.

Θεωρούμε ότι στις δημοκρατίες δεν νοείται η ποινικοποίηση των μαζικών, συνδικαλιστικών αγώνων και η δίωξη των μαζικών φορέων και των μελών τους. Η εμπλοκή των δικαστικών αρχών σε θέματα συνδικαλιστικής δράσης κρίνεται άστοχη και μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Είναι καιρός να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην ιστορία χωρίς άλλη ταλαιπωρία των φοιτητών που λειτούργησαν με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους και των οργάνων τους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών

Πριν δημιουργηθε…