Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ήξερε ή δεν ήξερε ο κ. Ζλάτκος; Κι αν δεν ήξερε γιατί δεν ρώταγε;

Ήξερε ή δεν ήξερε ο κ. Ζλάτκος; Κι αν δεν ήξερε γιατί δεν ρώταγε;

0

Συνεχίζει να δέχεται βολές τόσο από την αντιπολίτευση στο δήμο του όσο και από τους θεσμικούς εκπροσώπους  των παραγωγικών φορέων του νομού όπως του Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΕΕ Ξάνθης ο δήμαρχος Βιστονίδας κ. Νίκος Ζλάτκος. Τι του προσάπτουν όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά; Ότι …ελαφρά τη καρδία και χωρίς να ενημερώσει κανένα, χωρίς να ερευνήσει τίποτε, ούτε να επηρεαστεί κατά τι από την επιφυλακτικότητα που αντιμετώπισε το θέμα η αντιπολίτευση και τελικά δεν το ψήφισε αλλά ούτε και από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το εμπορικό κέντρο της ΑΘΩΝΙΚΗΣ, έδωσε…μεγαλόκαρδα την «προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Υπεραγοράς Τροφίμων (Σούπερ μάρκετ) που βρίσκεται επί του αγροκτήματος Ζυγού στην εταιρεία    Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.» Μ’ αυτό το τίτλο ήλθε το θέμα στον Ζυγό στην τακτική συνεδρίαση της Δημαρχιακής του Δ. Βιστονίδας στις 25 Νοεμβρίου του 2008 οπότε και δόθηκε η πρόεγκριση».

Προέγκριση για Μαρινόπουλο …..τοFlamingo πώς προέκυψε;   

Να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρεται στο πρακτικό τη συνεδρίασης: «Το λόγο πήρε ο κ. Σίσκος Γεώργιος (δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης) που διατύπωσε τις επιφυλάξεις του γιατί με το να γίνονται τέτοια μεγάλα εμπορικά καταστήματα συρρικνώνονται τα εισοδήματα των μικρών επαγγελματιών που είναι στην επικράτεια του δήμου. Τις ίδιες επιφυλάξεις διατύπωσε και κ. Τσολακίδης».

Όμως δεν πτόησε τον κ. Δήμαρχο ο οποίος είχε το νόμο με το μέρος του και έτσι σύμφωνα με το πρακτικό: «Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι βάση της νομοθεσίας θα πρέπει να εγκρίνουμε την προέγκριση».

Το ίδιο αναφέρει και στην απάντησή του (στο χθεσινό φύλλο). Όμως αναφέρει κάτι άλλο ο κ. Ζλάτκος. Ότι δηλαδή η προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Υπεραγοράς Τροφίμων, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Και το ερώτημα που έθεσε το «Ε» στο κ. Ζλάτκο είναι πώς είναι δυνατόν να δίνουν προέγκριση στο Carrefour Μαρινόπουλος και να προκύπτει ένα…Flamingo που εκτός από σούπερ μάρκετ  θα συμπεριλαμβάνει και άλλα εμπορικά καταστήματα; Δηλαδή εξαπατήθηκε ο δήμαρχος;

Τσολακίδης: «Ψεύδεται συστηματικά ο Ζλάτκος»

«Ταμπουρωμένος» πάλι πίσω από το νόμο ο κ. Ζλάτκος απέφυγε ν’ απαντήσει από πού προέκυψε το Flamingo: «Δεν μπορούσε η Δημαρχιακή Επιτροπή να αρνηθεί την προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ενός σούπερ μάρκετ για οποιοδήποτε λόγο, αφού σύμφωνα με τον Νόμο διέθετε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά». Όταν δε του επισημάναμε ότι ο θεσμικός του ρόλος, του επιτρέπει να παίρνει πολιτικές αποφάσεις όταν θεωρεί ότι θίγονται συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και ρωτήθηκε αν έγινε κάποιος έλεγχος των στοιχείων που αναφέρονται στη μελέτη ο κ. Δήμαρχος με εμφανή την προσπάθεια να ξεγλιστρήσει παρέπεμψε στο Δελτίο τύπου που έστειλε. Anyway

Όμως ο κ. Τσολακίδης είναι αποφασισμένος να μην τον αφήσει σε χλωρό κλαρί και όταν του αναφέραμε τη συζήτηση με το κ. Ζλάτκο είπε με ευθύτητα: «Ο κ. Ζλάτκος ψεύδεται συστηματικά! Ήξερε απ’ την αρχή ότι θα γίνει εμπορικό κέντρο»! Παράλληλα αναλαμβάνει πρωτοβουλία και με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Δ. Βιστονίδας ζητά με οριστεί ως θέμα συζήτησης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η ίδρυση εμπορικού κέντρου πλησίον του αεροδρομίου Ν. Ζυγού , για να ενημερωθούν οι συνδημότες μας επαγγελματίες και μη όπως αναφέρει.  «Ακόμη θα θέλαμε ο κ. Νικόλαος Ζλάτκος να μας ενημερώσει πλήρως γιατί στη Δημαρχιακή Επιτροπή στις 25/11/2008 περιχαρής μας ανακοίνωσε ότι το «Carrefour Μαρινόπουλος» είναι το πρώτο από μια σειρά πολυκαταστημάτων που θα εγκατασταθούν στο συγκεκριμένο χώρο αλλά ανέμενε περισσότερα στοιχεία για να είναι πιο σαφής στην ενημέρωση του»!

Τελικά ήξερε ή δεν ήξερε ο κ. Ζλάτκος; Κι αν δεν ήξερε γιατί δεν ρώταγε;

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…