Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

0

Ένα διήμερο εκδηλώσεων περιλαμβάνουν τα φετινά «Δημήτρια 2009», που διοργανώνει εδώ και έντεκα χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνώνα «Η Δήμητρα», δίπλα στον ποταμό Νέστο, στον ορεινό Δήμο Σταυρούπολης του νομού μας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009, με την συναυλία των Ελευθερία Αρβανιτάκη και Μελίνα Ασλανίδου.«Η συναυλία», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνώνα, κ. Νίκο Ευφραιμίδη, «αποτελεί σταθμό στην φετινή καλοκαιρινή περιοδεία των δύο καλλιτεχνών. Η κα Αρβανιτάκη έρχεται από τις πρόσφατες συναυλίες της στην Ισπανία (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Χιχόν), αλλά και στην Αυστραλία όπου έδωσε παραστάσεις στην περίφημη  Όπερα του Σίδνεϋ και στο Μέγαρο Τεχνών της Μελβούρνης».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην ελληνική της περιοδεία που συμπεριλαμβάνει και την συναυλία στον Δαφνώνα, θα παρουσιάσει μαζί με τις μεγάλες της επιτυχίες και τα τραγούδια του τελευταίου άλμπουμ της με τίτλο «Και τα μάτια κι η καρδιά». Είναι ένα άλμπουμ που «γεννήθηκε» από την συνεργασία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του διάσημου Ισπανού παραγωγού και συνθέτη, βραβευμένου με δύο Γκράμμι, Χαβιέ Λιμόν. Το άλμπουμ κυκλοφορεί εκτός από την Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη με τον τίτλο «Mirame», με γνωστότερα τραγούδια του τα «Τον Έρωτα Ρωτάω» και «Δε μιλώ για μια νύχτα εγώ». Όσον αφορά την Μελίνα Ασλανίδου, που γνώρισε τεράστια επιτυχία με την ερμηνεία της στο τραγούδι των Πλέσσα – Παπαδόπουλου,  «Τι σου ‘κανα και πίνεις», το 2001, αξίζει να πει κανείς ότι πρόκειται για μία νέα και ανερχόμενη Ελληνίδα ερμηνεύτρια, η οποία έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια δείγματα του ταλέντου της τόσο στην δισκογραφία, όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις της. Στην συναυλία αναμένεται να ερμηνεύσει τραγούδια από το τελευταίο της cd με τίτλο «Στο δρόμο» που περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες της επιτυχίες, όπως και  το ολοκαίνουριο τραγούδι της που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες με τίτλο «Μην το πεις» που αναμένεται να είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του καλοκαιριού. Τέλος, το μουσικό σχήμα συμπληρώνεται από  μία μπάντα επτά εξαίρετων μουσικών: Ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας παίζει ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα και έχει την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων, ο Θωμάς Κωνσταντίνου παίζει μπουζούκι, ούτι, λαούτο και τσουμπούς, στο μπάσο είναι οΑλέξανδρος Παρασκευόπουλος, στα τύμπανα ο Αλέξανδρος Κτιστάκης, πιάνο και πλήκτρα παίζει ο Γιάννης Κυριμκυρίδης, στα κρουστά είναι ο Άγγελος Πολυχρόνου και βιολί και τρομπέτα παίζει ο Θέμης Νικολούδης.

Αναφερόμενος στην δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2009, ο κ. Ευφραιμίδης σημειώνει ότι «από τις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες οι οποίες θα είναι προσανατολισμένες και επικεντρωμένες κυρίως στα παιδιά, με παιχνίδια και κλόουν, οι οποίες θα καταλήξουν σε ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι το οποίο θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις των Δημητρείων για την φετινή χρονιά».

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η είσοδος για την συναυλία, το βράδυ το Σαββάτου θα κοστίζει 15 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και το λαϊκό γλέντι της Κυριακής θα είναι δωρεάν.

Γιώργος Συληγαρδάκης

syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…