Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Προσβολή στην μνήμη του Αλέξανδρου Μπαλτατζή οι όψιμοι ύμνοι από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»

«Προσβολή στην μνήμη του Αλέξανδρου Μπαλτατζή οι όψιμοι ύμνοι από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»

0

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του βουλευτή Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας κ. Αλέξανδρου Κοντού στις αιχμές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου για την αναφορά του στον Αλέξανδρο Μπαλτατζή και το συμβολικό χαρακτήρα που είχε ο χώρος που επιλέχθηκε για την πραγματοποίηση της ομιλίας του.
Ο κ. Κοντός μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Αναζητήσεις», είπε ότι θεωρεί προσβολή στην μνήμη του Αλέξανδρου Μπαλτατζή τους όψιμους ύμνους από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που έγιναν για καθαρή κομματική εκμετάλλευση καθώς το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που κυνήγησε τον Μπαλτατζή με τον πλέον άγριο τρόπο: « Το κόμμα που κομματικοποίησε με τον χειρότερο τρόπο το συνεταιριστικό κίνημα και δημιούργησε τεράστια προβλήματα ήταν το ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να κυνηγάς ένα μεγάλο συνεταιριστή να στρέφεσαι εναντίον του και να προσπαθείς να καταστρέψεις αυτό που χρόνια δημιούργησε για τους αγρότες και να έρχεσαι τώρα να κάνεις αναφορά στο όνομα του Μπαλτατζή προσπαθώντας να αποκομίσεις κομματικά οφέλη».
Κοντός: «Η Ξάνθη γύρισε την πλάτη στον Γιώργο Παπανδρέου»
Επιπρόσθετα ο κ. Κοντός τόνισε ότι οι Ξανθιώτες γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια και γύρισαν την πλάτη στον Γιώργο Παπανδρέου και ότι η συγκέντρωση ήταν πολύ κατώτερη της αναμενόμενης από τα κομματικά στελέχη παρότι …επιστρατεύτηκαν πολίτες από άλλα μέρη της Ελλάδας και όχι της Ξάνθης.
Ζήτησε δε τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να καθαρίσουν την πόλη κάνοντας ένα ειρωνικό σχόλιο: «Καταλαβαίνω πως αντιλαμβάνεται ο Γιώργος Παπανδρέου την πράσινη ανάπτυξη! Τόση αφισορύπανση και ηχορύπανση είχαμε να ζήσουμε στην Ξάνθη πολλές δεκαετίες. Να βγουν να καθαρίσουν την πόλη!».
ΝΟΔΕ Ξάνθης: «Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ θυμάται τον Μπαλτατζή»
Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις Κοντού και η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Από το μακροσκελέστατο κείμενο δημοσιεύουμε κάποιο απόσπασμα: «Είναι υποκρισία , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται ως όψιμος υποστηρικτής των αγροτών. Να προσπαθεί να καπηλευτεί ακόμα και το όνομα του μεγάλου ιδρυτή του αγροσυνεταιριστικού Κινήματος Αλέξανδρου Μπαλτατζή.
Αργά αναγνώρισε ο Γ. Παπανδρέου ότι πρόκειται για τον άνθρωπο, που έδωσε ζωή και ευημερία για πολλές δεκαετίες στους αγρότες.
Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ θυμάται τον Μπαλτατζή.
Λογικό όμως, αφού ως γνωστόν εκείνοι είναι που τον κυνήγησαν με τον χειρότερο τρόπο. Η ιστορία έχει καταγράψει τη στάση τους και ότι κι αν πουν σήμερα δε ξεγελούν κανένα. Ισχυρίστηκε ότι το κλείσιμο των συνεταιριστικών βιομηχανιών στην περιοχή μας εκτίναξε την ανεργία στα ύψη. Εσκεμμένα παραλείπει να αναφέρει βέβαια, ότι η 20ετής διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε αυτές τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, όπως και πολλές άλλες σε όλη την Ελλάδα, στο κλείσιμο. Φυσικά, δεν ανέφερε λέξη και για την ειδική ρύθμιση που εφαρμόζεται για τους εργαζόμενους των εργοστασίων αυτών, με αποτέλεσμα όλοι να αποκατασταθούν επαγγελματικά πλήρως. Είναι ξεκάθαρο, ότι ο κ Παπανδρέου επενδύει στην πόλωση και την όξυνση του πολιτικού κλίματος, για να ξεφύγει από την ουσία».
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…