Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα στην Κεντρική Πλατεία

Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα στην Κεντρική Πλατεία

0

Απρόσκοπτα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φαίνεται να συνεχίζονται οι εργασίες για την ενοποίηση των δύο μεγαλύτερων και κεντρικότερων πλατειών της πόλης μας, σε ένα έργο που έχει αμφισβητηθεί (σχεδόν πολεμηθεί…) από αρκετούς, ενώ η ολοκλήρωσή τους αποτελεί ένα θέμα συζήτησης μεταξύ των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα αφού πολλοί εξ’ αυτών ήλπιζαν να την βρουν …τελειωμένη όταν θα γύριζαν από τις θερινές τους διακοπές για να μπορέσουν και πάλι να πιουν τον καφέ τους εκεί…!

Βεβαίως πέρα από την διασκεδαστική αυτή προσέγγιση, υπάρχει και η σοβαρή πλευρά ενός από τα μεγαλύτερα, δαπανηρότερα και πιο ενοχλητικά για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας έργα που έχουν γίνει στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Αυτή άπτεται περισσότερο του θέματος της τήρησης των προθεσμιών και των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν επίσημα τεθεί κατά την επίσημη παρουσίαση του έργου από κοινού από τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη και τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας «Νάσκος» που επιμελείται της κατασκευής του έργου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είχαν υποστηριχθεί στην επίσημη παρουσίαση του έργου, η ολοκληρωμένη παράδοσή του είναι προγραμματισμένη να γίνει τον Ιούνιο του 2010. Βεβαίως λόγω των σημαντικών προβλημάτων στην λειτουργία της πόλης με τις προσωρινές κυκλοφοριακές διευθετήσεις για τόσο μεγάλο διάστημα, είχε υπάρξει η υπόσχεση να ολοκληρωθούν τα έργα που είχαν σχέση με την κυκλοφορία στην νέα, ενοποιημένη κεντρική πλατεία, εντός του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Το «Ε» απευθύνθηκε λοιπόν εκ νέου στον κ. Μπένη, ώστε να μας διαφωτίσει κάπως όσον αφορά την εξέλιξη των εργασιών στην πλατεία καθώς και τις εκτιμήσεις του για την ολοκλήρωση των εργασιών. Από την πλευρά του ο κ. Μπένης δήλωσε ότι «η προθεσμία παράδοσης του έργου είναι ο Ιούνιος του 2010 και αυτή η προθεσμία θα τηρηθεί οπωσδήποτε». Ο κ. Μπένης δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα, παραπέμποντάς μας στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης. Αναφορικά πάντως με την πορεία των εργασιών την χαρακτήρισε ως «απρόσκοπτη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», ενώ επιφυλακτικός εμφανίστηκε αναφορικά με το ενδεχόμενο της παράδοσης των νέων ρυθμίσεων στην κυκλοφορία των οχημάτων, επισημαίνοντας ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από τον πότε θα τοποθετηθούν και θα λειτουργήσουν οι φωτεινοί σηματοδότες που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων»… Αναφορικά με το θέμα της μακέτας που θα απεικόνιζε τη νέα κεντρική πλατεία της Ξάνθης, ο κ. Μπένης ενημέρωσε ότι η μακέτα βρίσκεται στο Δημαρχείο της πόλης μας διαθέσιμη στους συμπολίτες μας που θα θέλουν να δουν τη νέα όψη της πλατείας, μετά το τέλος των έργων.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι σύμφωνα με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προβλέπει ο σχεδιασμός της ενοποίησης, θα απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων και θα πεζοδρομηθούν: η προέκταση της Βασ. Γεωργίου (μπροστά από το κτήριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος) η αρχή της οδού Ηρώων, μέχρι την διασταύρωσή της με την Τσιμισκή, η Μιχ. Βόγδου (από την διασταύρωσή της με την 28ης Οκτωβρίου και μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο), αλλάζοντας άρδην τις κυκλοφοριακές συνήθειες των ξανθιωτών κάνοντας πλέον ανάμνηση τον «γύρο της πλατείας»…

 

Γιώργος Συληγαρδάκης

syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αγνάντεψαν» την ανάπτυξη της ορεινής περιοχής…

Μια συνεστίαση τ_…