Άρωμα γυναίκας στη Ν.Δ.;

0

Στο αποκορύφωμα βρίσκονται οι «ζυμώσεις» και οι «διεργασίες» στη Νέα Δημοκρατία τόσο σε επίπεδο υποψηφίων αλλά και κεντρικών στελεχών όσο και στο τοπικό επίπεδο υπό την έννοια της δημιουργίας κλίματος υπέρ ενός ή του άλλου εκ των τεσσάρων υποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος.

Οι διαδικασίες

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στις 22 Οκτωβρίου και οι νυν υποψήφιοι κα Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Ψωμιάδης ετοιμάζουν την πολιτική τους «πλατφόρμα» εξορμώντας στην περιφέρεια προς προσέλκυση ψηφοφόρων για τις εκλογές της 6ης Δεκεμβίου οπότε θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση και όπως αποφασίστηκε από την οργανωτική επιτροπή και με την συναίνεση των υποψηφίων, οι ψηφοφόροι που το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν καταβάλλοντας το αντίτιμο των δύο ευρώ ως μέλη μέχρι την ημέρα εκείνη.

Στο μεταξύ στις 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά το συνέδριο που έχει ήδη εξαγγελθεί, αλλά με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την αλλαγή των άρθρων του καταστατικού που αναφέρονται στη διαδικασία εκλογής. Πιθανότατα στο συνέδριο θα μιλήσουν όλοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το κόμμα.

Αναρτήθηκε στη ΝΟΔΕ ο κατάλογος των συνέδρων

Σ’ ότι αφορά τη διαδικασία συμμετεχόντων στο συνέδριο η ΝΟΔΕ Ξάνθης με σχετικό Δελτίο Τύπου πληροφορεί τους συνέδρους ότι: Με το αριθμ. 9.628/16.10.2009 έγγραφο του γενικού διευθυντής της Ν.Δ. μ ας διαβιβάστηκαν οι κατάλογοι συνέδρων του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος της Ν.Δ. που αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων των γραφείων της Ν.Ο.Δ.Ε. – Ν.Δ. Ξάνθης (Μιχ. Βόγδου 18). Παρακαλούμε τους ενδιαφερομένους να λάβουν γνώση από τη γραμματεία  μας και σε περίπτωση απουσία του ονόματός τους, να υποβάλλουν ένσταση στην Οργανωτική Επιτροπή του εκτάκτου συνεδρίου , Ρηγίλλης 18 – 10674 Αθήνα, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και την 12η μεσημβρινή ώρα».

Να σημειώσουμε ότι στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται 12 σύνεδροι από την Ξάνθη. Η επιλογή τους έγινε με βάση το καταστατικό και όπως είχαμε αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ μας είναι οι δήμαρχοι, νομάρχης, πολιτευτές των εκλογών 2009, εκλεγμένοι σε φορείς κ.λ.π.

Το παρασκήνιο στην Ξάνθη

Εξαιτίας του γεγονότος ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. θα εκλεγεί με ψηφοφορία από τη βάση και όχι από το συνέδριο το ενδιαφέρον μεταφέρεται πλέον στο κλίμα που επικρατεί υπέρ των υποψηφίων. Η Ξάνθη όπως μάθαμε… Ντορακοκρατείται αφού υπογραφές των: Κοντού– Τσαλίδη – Δημάρχου Ξάνθης, Αβδήρων, Βιστονίδας και Νομάρχη συμπεριλαμβάνονται μες στις πρώτες χίλιες υπογραφές που κατέθεσε η κα Ντόρα Μπακογιάννη. Στο μεταξύ πολλοί είναι αυτοί που δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους κρατώντας αποστάσεις από τις εξελίξεις. Περισσότερο δημοφιλής στην Ξάνθη μετά την Ντόρα Μπακογιάννη είναι ο κ. Σαμαράς,  ενώ ο κ. Αβραμόπουλος έχει πολύ μικρή απήχηση. Παράλληλα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του «Ε» είναι σε εξέλιξη μια κίνηση της γενιάς των 40ρηδων στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο άλλοτε υπουργός Μεταφορών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά του Άρη Σπηλιωτόπουλου, του Νίκου Δένδια, του Κώστα Μαρκόπουλου και του Γιάννη Παπαθανασίου.  Δεν λείπουν πάντως και απόψεις νεοδημοκρατών που μιλούν για «παιχνίδι σικέ» και για «προειλημμένη απόφαση εκλογής της κας Μπακογιάννη».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο δεύτερος διωγμός του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία πρόταση του π …