Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Άλλοι στο …«τρέξιμο» και άλλοι για …ψαροντούφεκο!

Άλλοι στο …«τρέξιμο» και άλλοι για …ψαροντούφεκο!

0

Περίοδο θερινών διακοπών διανύουμε, ενώ το αποκορύφωμά της αναμένεται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, με εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας να έχουν ήδη κάνει τα σχέδιά τους για να εκμεταλλευτούν την καθιερωμένη καλοκαιρινή τους άδεια σε κάποιο θέρετρο, είτε στο εσωτερικό είτε σε τόπους πιο ..εξωτικούς.

Ανάμεσά τους φυσικά και οι πολιτικοί, παρ’ όλο, που τουλάχιστον για τα μέλη της Κυβέρνησης, η γραμμή που έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, για ένταση των προσπαθειών τους, φαίνεται να μην δίνει και πολλά περιθώρια για καλοκαιρινές «αποδράσεις».

Όσον αφορά τους τοπικούς μας πολιτικούς πάντως, τα πράγματα φαίνεται να διαφοροποιούνται αρκετά. Για κάποιους η κατάσταση είναι κάπως πιο …χαλαρή, άλλοι θα είναι stand by και με το ένα τους μάτι στην Ξάνθη, για την περίπτωση που θα χρειαστεί να επανέλθουν, ενώ για κάποιους άλλους το φετινό καλοκαίρι θα περάσει από επάνω τους χωρίς όμως να τους «ακουμπήσει» καθόλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αλέξανδρος Κοντός, αναμένεται να δει το μεγαλύτερο μέρος της θερινής περιόδου να τον …προσπερνά από τα έδρανα της Βουλής. Υπάρχει βέβαια μία μικρή πιθανότητα ..υποκλοπής δύο ή τριών ημερών για μία μικρή απόδραση σε κάποιον προορισμό στο εσωτερικό της χώρας, όμως ακόμη και αυτό βρίσκεται υπό αίρεση.

Σε πολύ καλύτερη μοίρα φαίνεται να βρίσκεται ο τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής Ξάνθης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Παναγιώτης Σγουρίδης. Βέβαια για τον κ. Σγουρίδη μπορεί να ισχύει ότι περνά το 70% του χρόνου του στην Αθήνα, οπότε και μία απλή επιστροφή στα «πάτρια εδάφη» αποτελεί στην ουσία περίοδο διακοπών για τον ίδιο. Όμως για την προσεχή περίοδο υπολογίζει την διαμονή του στην Ξάνθη να την «διανθίσει» με δύο από τις αγαπημένες του καλοκαιρινές δραστηριότητες, δηλαδή ψάρεμα με ψαροντούφεκο στην Κάριανη της γειτονικής Καβάλας και με …μακροβούτια στις παραλίες των «δικών μας» Αβδήρων.

Αυτός πάντως για τον οποίο οι καλοκαιρινές διακοπές θα αποτελέσουν …«όνειρο θερινής νυκτός» είναι ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και τέως βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Τσαλίδης. Ευθυγραμιζόμενος, προφανώς με τις πρωθυπουργικές εντολές, το μοναδικό πολιτικό στέλεχος της περιοχής μας με συμμετοχή στην παρούσα Κυβέρνηση, φαίνεται διατεθειμένο (ή απλά αναγκασμένο…) να αποκηρύξει κάθε ενδεχόμενο καλοκαιρινών διακοπών για φέτος.

Με το ένα πόδι του στην Ξάνθη και με το άλλο στις βραχυχρόνιες διακοπές που έχει καταφέρει να ξεκλέψει, φαίνεται πως θα περάσει τις επόμενες ημέρες της κορύφωσης των θερινών αποδράσεων, ο Νομάρχης Ξάνθης, κ.Γεώργιος Παυλίδης. Μετριοπαθείς οι σχεδιασμοί του, προσπαθούν να συνδυάσουν την ανταπόκριση των υποχρεώσεων της θέσης του με ολιγοήμερη απόδραση στην παραθεριστική του κατοικία στην Χαλκιδική. Πάντως δεν αποκλείεται και κάποια διήμερη ή τριήμερη απόδραση σε περιοχή εντός Ελλάδος, για τον κ. Παυλίδη, όχι πάντως «εκτός εμβέλειας» από τη Νομαρχία Ξάνθης και τις ανάγκες της…

Ο πλέον «χαλαρός» όλων πάντως, όπως το συνηθίζει άλλωστε, είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος αν και δεν φαίνεται να έχει προγραμματίσει κάποια μακρινή καλοκαιρινή απόδραση, φαίνεται πως έχει τον σκοπό του που δεν απομακρύνεται από την Ξάνθη. Αυτός βέβαια δεν φαίνεται να είναι άλλος από την πρόθεσή του να «αλώσει» με το σκάφος του, για ένα ακόμη καλοκαίρι, τους ψαρότοπους της περιοχής Αι Γιάννη Αβδήρων, χωρίς να αποκλείεται κάποιο έκτακτο διήμερο στην γειτονική Θάσο.

Γιώργος Συληγαρδάκης

syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην τελική ευθεία το φετινό Καρναβάλι της Ξάνθης

Σε πολύ καλό δρόμ …