Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Απόρριψη της ένστασης για την ανάπλαση της Ανδρ. Δημητρίου

Απόρριψη της ένστασης για την ανάπλαση της Ανδρ. Δημητρίου

0

Με χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής σε Δημόσια κέντρα , προέλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και μια σειρά κατάρτιση όρων πρόχειρων διαγωνισμών όπως: για διαμόρφωση δημοτικής έκτασης στη Χρύσα, διαμορφώσεις και αποκαταστάσεις οδών επίσης στη Χρύσα, στην Κλεμανσώ και Μιαούλη καθώς και επεμβάσεις σε οδούς & και πεζοδρόμια για πρόσβαση ΑΜΕΑ ξεκίνησε την συνεδρίασή της, η  Δημαρχιακή Επιτροπή την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 2 μ.μ.

Απόρριψη της ένστασης για την Ανάπλαση της Αν. Δημητρίου

Το θέμα που κυρίως συζητήθηκε αφορούσε την ένσταση που κατέθεσε Ξανθιώτης εργολάβος για την δημοπρασία του έργου «Ανάπλαση της οδού Ανδρέου Δημητρίου», επικαλούμενος αλλοίωση της προσφοράς επειδή στο σχετικό έγγραφο υπήρχαν σε τέσσερις κατηγορίες διορθώσεις με μπλάνκο. Από τον κ. Τριμίντζιο κατατέθηκε η πρόταση να γίνει αποδεκτή η εισήγηση της υπηρεσίας και να μην σταθούν σε τυπικούς λόγους αφού αλλοίωση της προσφοράς δεν υφίσταται καθώς ο φάκελος είναι σφραγισμένος και ανοίγεται παρουσία όλων των ενδιαφερομένων και επιπλέον αφού ο νέος νόμος δεν απαγορεύει τις διορθώσεις. Επιπλέον τονίστηκε ότι αν γίνει αποδεκτή η ένσταση αυτός που πήρε τη δημοπρασία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα με αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου ενώ στην αντίθετη περίπτωση το θέμα τελειώνει εδώ.

Ενστάσεις Πούλιου για τους πρόχειρους διαγωνισμούς

Ενστάσεις όμως είχε και ο κ. Χρίστος Πούλιος αναφορικά με το μεγάλο ποσοστό των εκπτώσεων που έφταναν μέχρι 50% στο συγκεκριμένο έργο ενώ σε άλλα έργα δεν ξεπερνούσαν το 6% όπως επίσης και για τα έργα των 45.000 ευρώ : «σε προεκλογική περίοδο» όπως είπε, σε απευθείας αναθέσεις μελετών σε συγκεκριμένα μελετητικά γραφεία. Όταν λοιπόν ο κ. Τριμίντζιος του εξήγησε ότι οι μελέτες ανατίθενται ενώ τα έργα δημοπρατούνται ο κ. Πούλιος του αντιγύρισε: «Στο δήμο Ξάνθης οι μελέτες ανατίθενται και τα έργα «ανατίθενται»»!

Μ’ αυτό το σκεπτικό  ψήφισε λευκό στο θέμα της ένστασης γιατί «δεν έχει πεισθεί» όπως είπε, ενώ καταψήφισε όλα τα «45άρια έργα»!

Όπου «πρόχειρος διαγωνισμός», «κόκκινο πανί» για τον Χρίστο Πούλιο που σήκωσε τους τόνους λέγοντας: «Είστε αλαζόνες…Φτάνει πια το θράσος σας έχει περισσέψει»!

Για το νέο δημαρχείο ο λόγος

Επίσης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που αφορούσε την κατάρτιση δημοπρασίας του έργου «εργασίες προσαρμογής του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος για τη λειτουργία του ως δημαρχείου» και ο κ. Τερζόγλου ενημέρωσε για τους χώρους που θα περιλαμβάνει ο πάνω όροφος (γραφείο δημάρχου, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, χώρος για τα Μ.Μ.Ε και το κοινό και άλλοι χώροι στέγασης υπηρεσιών)και το ισόγειο. Ο κ. Πούλιος και η παράταξή του ψήφισε το θέμα καταθέτοντας το αίτημα να προβλεφτεί χώρος για τα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων όπως ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

Τέλος πέρασε η πρόταση του κ. Τριμίντζιου να γίνει αποδεκτό το αίτημα της εταιρείας διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ECO – THRAKI) η οποία έχει σύμβαση με το Δήμο από τον Μάιο του 2009 και έχει τοποθετήσει κάδους στο Λιμνίο συλλογής ανακυκλώσιμων. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι λόγω της μείωσης της τιμής του χαρτιού η συνεργασία με το δήμο είναι ασύμφορη και ζητά από τον δήμο 400 ευρώ μηνιαίως για να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα διαφορετικά θα αποσύρει τους κάδους. Ο κ. Πούλιος είπε ότι αυτό είναι εκβιαστικό για το δήμο και ότι πρέπει να είναι πιο ευέλικτη η σύμβαση. Ο κ. Τριμίντζιος πρότεινε να δίδεται 300 ευρώ  μηνιαίως στην εταιρεία αλλά να τοποθετήσει και άλλους κάδους στην περιοχή του Χονδρεμπορίου με το αντίστοιχο επιπλέον ποσό καθώς αυτό όπως είπε συμφέρει στο δήμο. Η πρότασή του έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

 «Δεν ανήκω από ιδεολογία στο χώρο της Ν.Δ.» (1)

Ακούστηκαν και γ`…