Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Άφαντο το εμβόλιο του πνευμονόκοκκου από τα φαρμακεία

Άφαντο το εμβόλιο του πνευμονόκοκκου από τα φαρμακεία

0

Η τρομολαγνεία για τη νέα γρίπη έχει κάνει εμφανή τα σημάδια της και στην Ξάνθη! Απόρροια αυτής η εξαφάνιση από τα ράφια των φαρμακείων της πόλης μας όπως και σ’ όλη την Ελλάδα του εμβολίου για τον πνευμονόκοκκο, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για τις επιπλοκές από τη νέα γρίπη. Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες σε καθημερινή βάση δεκάδες πολίτες αναζητούσαν στα φαρμακεία όλου του νομού το εμβόλιο με στόχο να προλάβουν ενδεχόμενη πνευμονία σε περίπτωση που μολυνθούν από τον νέο ιό Α (Η1Ν1).

Άφαντο το εμβόλιο του πνευμονόκοκκου και στην Ξάνθη

Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει πλέον ούτε μία διαθέσιμη δόση…. Αυτό επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Ξάνθης κ. Νίκος Λεοντής: «Εκπλήσσομαι ιδιαίτερα όταν μέχρι προχθές κάποιοι που δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν την ασπιρίνη από το DEPON να είναι πλήρως ενημερωμένοι για το εμβόλιο για τον  …πνευμονόκοκκο. Πρόκειται περί τρομολαγνείας και σ’ αυτό έχουν συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό τα ΜΜΕ», επισημαίνει ο κ. Λεοντής και αναφέρει ενδεικτικά περιστατικά όπως της Χ… κυρα – Βαγγελιώς που έχει διαβήτη και άκουσε ότι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και έσπευσε να πάρει το εμβόλιο κατά της πνευμονίας, μην την προλάβει αθωράκιστη η νέα γρίπη: «Συνιστώ ψυχραιμία…όλα είναι υπό έλεγχο…» τονίζει ο κ. Λεοντής και μας πληροφορεί ότι η νέα παραγγελία εμβολίου του πνευμονόκοκκου θα φτάσει τέλος Αυγούστου αφού η εταιρεία που το διακινεί τότε θα το διαθέσει και ότι τα συνήθη αντιγριπικά θα φτάσουν το Σεπτέμβρη περί τα 3000 εμβόλια. Αναφορικά δε με το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης αυτά θα διατίθενται μόνο από τα νοσοκομεία και ότι έχουν οριστεί κέντρα εμβολιασμού.

Τέλος επισημαίνει ότι υπάρχει συνεργασία του συλλόγου φαρμακοποιών με τη Διεύθυνση Υγείας και ότι αν χρειαστεί θα αυξηθούν τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία προκειμένου να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με το εμβόλιο του πνευμονόκοκκου υπάρχει επάρκεια σε μάσκες και αντισηπτικά, είδη στα οποία έχει παρατηρηθεί επίσης αυξημένη ζήτηση.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…