Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Σκουπιδότοπος κάθε Κυριακή το λιμάνι του Πόρτο Λάγος

Σκουπιδότοπος κάθε Κυριακή το λιμάνι του Πόρτο Λάγος

0

Έντονες διαμαρτυρίες φτάνουν στην εφημερίδα μας από κατοίκους του Πόρτο Λάγος αλλά και από επισκέπτες που αδυνατούν να κάνουν τον περίπατό τους Κυριακάτικα απογεύματα στο λιμάνι καθώς ο χώρος θυμίζει …σκουπιδότοπο! Ο λόγος;  Η Κυριακάτικη λαϊκή αγορά που στήνεται κάθε πρωί της Κυριακής στο χώρο και ενώ τελειώνει στις 2.30 μ.μ. κάθε λογιών σκουπίδια από σακούλες έως  χαλασμένα φρούτα παραμένουν εκεί έως αργά το απόγευμα και ο μόνος περίπατος που είναι εφικτός είναι από …σκύλους και γάτες!

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη»

… μας λένε και για του λόγου το αληθές οι φωτογραφίες αδιάψευστοι μάρτυρες!

Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου το οποίο μαζί με το δήμο Αβδήρων έχει την ευθύνη της αποκομιδής των σκουπιδιών. Τόσο από το δήμο όσο και  ο κ. Μάκης Χατζόπουλος, είναι γνώστες του προβλήματος.

Συγκεκριμένα μας είπε ότι επιχειρήθηκε να γίνει κάποια συμφωνία με τους μικροπωλητές να μην αφήνουν σ’ αυτή την κατάσταση το χώρο αλλά αυτή δεν εφαρμόζεται καθώς υπάρχουν και πολλοί μικροπωλητές χωρίς άδεια και για το λόγο αυτό έχει αναλάβει security κάτι για το οποίο συμφώνησαν και οι σύλλογοι μικροπωλητών.

Το τρέλερ με το σάρωθρο θα λύσει το πρόβλημα

Για την ουσία όμως του προβλήματος αυτό της αποκομιδής ο κ. Χατζόπουλος είπε ότι ο δήμος στέλνει 4 άτομα για την περισυλλογή των σκουπιδιών στις 4 η ώρα όμως η δουλειά είναι χρονοβόρα. Όμως το πρόβλημα θα επιλυθεί σε δέκα περίπου μέρες που ο δήμος θα παραλάβει το τρέιλερ που έχει παραγγείλει και το οποίο θα μεταφέρει το σάρωθρο και έτσι τα σκουπίδια θα μαζεύονται πιο γρήγορα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…