Ριφιφί για… τσίχλες αξίας 60.000 ευρώ

0

«Στο μάτι» έχουν βάλει όπως φαίνεται «ποντικοί της νύχτας» την αποθήκη χοντρικού εμπορίου του κ. Τζαμπάζ Σαχρή στην περιοχή της Νεάπολης Ξάνθης  αφού σε διάστημα μόνο λίγων μηνών την έχουν «ανοίξει» δύο φορές παρότι φυλάσσεται από security και διαθέτει κλειστό κύκλωμα με κάμερες. Και την μεν πρώτη φορά (5 Αυγούστου) η λεία της διάρρηξης ήταν 75.000 ευρώ σε κάρτες κινητής τηλεφωνίας τώρα δε και συγκεκριμένα βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου προτίμησαν τις …τσίχλες, φορτώνοντας κιβώτια και μεταφέροντας τα με φορτηγό,  το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 60.000 ευρώ σε πρώτη εκτίμηση. Και τις δύο φορές οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, πιθανολογείται δε ότι είναι οι ίδιοι αυτοί που διέρρηξαν την αποθήκη στις 5 Αυγούστου καθώς και οι δυο ληστείες έγιναν με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ώρα.  Την αποκάλυψη έκανε η ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthipress.gr η οποία δίνει και τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τη «δράση» των διαρρηκτών.

Ριφιφί για …τσίχλες

Συγκεκριμένα,  όπως αποκαλύπτει το XanthiPress.gr, για τον τρόπο της ληστείας: « οι δράστες το απόγευμα της Τετάρτης περίπου στις 8 έφτασαν στην αποθήκη, διέρρηξαν την πόρτα παρακείμενη αποθήκης, άδειασαν από αυτή τα οχήματα, προξενώντας μικρές ζημιές και γκρέμισαν τον τοίχο που χωρίζει τις δύο αποθήκες. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν δικό τους φορτηγό, στο οποίο και φόρτωσαν τρεις παλέτες με τσίχλες, οι οποίες σύμφωνα με τον παθόντα επιχειρηματία, ήταν από τις πλέον ακριβές και το κόστος τους ανέρχεται σε 60.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι αποχώρησαν κατά τις 11. Οι δράστες φαίνεται ότι ήθελαν να αποφύγουν τις κάμερες ασφαλείας στον περίβολο, και έτσι επέλεξαν τη μέθοδο του ριφιφί, δρώντας και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έδρασαν και πάλι απόγευμα, ώρα κατά την οποία σε πολύ μικρή απόσταση κυκλοφορούν πολίτες.  Το συγκεκριμένο συγκρότημα αποθηκών έχει γίνει κατ’ επανάληψη στον παρελθόν, στόχος κλοπών και εμπρησμών, παρότι βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από κατοικημένη περιοχή. Η αποθήκη, δε, στην οποία έγινε η διάρρηξη διαθέτει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το υλικό του οποίου είχε αποκαλύψει στην προηγούμενη κλοπή τρεις δράστες, οι οποίοι όμως δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν».

Σιωπή από τον επιχειρηματία και την αστυνομία

Το «Ε» απευθύνθηκε στο επιχειρηματία κ. Τζαμπάζ Ζαχρή ο οποίος δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες με το αιτιολογικό ότι είναι «πολύ εκνευρισμένος» και ότι είχε να πει το είπε στην Ασφάλεια όπου και κατέθεσε. Και την Ασφάλεια στην οποία απευθυνθήκαμε δεν μπορέσαμε να συλλέξουμε πληροφορίες παρά μόνο ότι είναι σε εξέλιξη προανάκριση ενώ από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης δήλωσαν άγνοια για το περιστατικό!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός η προτίμηση των δραστών προς τις τσίχλες ενώ θα μπορούσαν να μεταφέρουν άλλα πιο ακριβά προϊόντα καθώς η αποθήκη του κ. Ζαχρή έχει και του πουλιού το γάλα και δραστηριοποιείται πολλά χρόνια. Μια πρόχειρη αιτιολόγηση είναι ίσως ότι οι τσίχλες μεταφέρονται πιο εύκολα αλλά και πωλούνται πιο εύκολα χωρίς όμως να αίρεται εντελώς η πιθανότητα να υπάρχει κάτι άλλο πίσω από την προτίμηση αυτή των δραστών. Αν υπάρξουν νεώτερα θα επανέλθουμε στο θέμα.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@xan.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …