Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ο Εμπορικός Σύλλογος αποσαφηνίζει για τις εκπτώσεις και τις προσφορές

Ο Εμπορικός Σύλλογος αποσαφηνίζει για τις εκπτώσεις και τις προσφορές

0

Με αφορμή την έντονη δημοσιότητα που έχουν πάρει τα θέματα περί δήθεν πρόωρης έναρξης εκπτώσεων, εξωπραγματικών ποσοστών, λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές κλπ, ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης αποσαφηνίζει τα εξής:
1.Οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις, βάσει ρητής διάταξης νόμου, θα αρχίσουν την 15η Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την 28η Φεβρουαρίου 2009.
2.Οι προσφορές, με χρησιμοποίηση ποσοστού ή μη, μπορούν να πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, έως και την 14η Δεκεμβρίου 2008.
3.Η 28η Δεκεμβρίου 2008 είναι Κυριακή άρα κατά συνέπεια αργία και απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση προσωπικού.
4.Οι μειώσεις στις τιμές αποτελούν πρακτική της κάθε επιχείρησης και δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια.
Οφείλουμε τέλος να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες καταναλωτές ότι το Ελληνικό εμπόριο, αντιλαμβανόμενο την δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχει ήδη προχωρήσει στην κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση των εμπορευμάτων, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης.
Είναι αυτονόητο ότι η τήρηση των κανόνων και η διαφύλαξη των θεσμών, ιδίως σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, αποτελούν προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση και τυχόν παραβίασή τους μπορεί να επιφέρει επώδυνες συνέπειες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

Συγκέντρωση πραγ…