Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

0

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τόσο της Γ.Σ.Ε.Ε. όσο και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για εικοσιτετράωρη απεργία.
Στις ομιλίες τους, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κ. Σ. Παπαχρήστου, ο εκπρόσωπος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Α. Δαουτάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Μπεμπεκίδης αλλά και οι άλλοι ομιλητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την αντιλαϊκή, όπως την χαρακτήρισαν, κυβερνητική πολιτική, τις ιδιωτικοποιήσεις, την συρρίκνωση του εργατικού εισοδήματος και την ακρίβεια, ενώ διατύπωσαν και τις θέσεις τους για σταθερή και μόνιμη εργασία, ασφάλιση και περίθαλψη, συλλογικές συμβάσεις για εξασφάλιση των εργαζομένων, αλλά και αναπτυξιακές πολιτικές ενάντια στην ανεργία, ιδίως στον νομό μας.
Όμως το κύριο αίτημα των συνδικαλιστών και των απεργών δεν ήταν άλλο από την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη, όπως ισχυρίστηκαν, χρέωση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, στις πλάτες των εργαζομένων, προειδοποιώντας ότι θα ενταθούν οι πολιτικές λιτότητας, ανεργίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων αλλά και οι αντιδράσεις των εργαζομένων με νέες κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων, οι οποίοι επέδωσαν στις τοπικές αρχές και ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Εμείς οι εργατοϋπάλληλοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες του νομού μας, συγκεντρωθήκαμε σήμερα, μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης για να δώσουμε δυναμικό παρόν για άλλη μία φορά στην απεργιακή συγκέντρωση, αντιδρώντας στον προτεινόμενο προϋπολογισμό, αντιδρώντας στην ακρίβεια, αντιδρώντας στην φοροκαταιγίδα.
– Απεργούμε γιατί όλα δείχνουν ότι θα έχουμε έναν προϋπολογισμό ταξικό, άδικο και αντικοινωνικό
– Απεργούμε γιατί όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα προϋπολογισμό φτώχειας και εξαθλίωσης

Συμμετέχουμε δυναμικά, μακριά από σκοπιμότητες και με γνώμονα πάνω από όλα, τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Βγαίνουμε σήμερα δυναμικά στους δρόμους και απαιτούμε:

– Η Κυβέρνηση να είναι κοντά στην καθημερινότητα
– Η Κυβέρνηση να είναι κοντά σε όλους τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους επιβάλλοντας δικαιοσύνη και αξιοκρατία
– Η Κυβέρνηση να στηρίζει μέσα από τον προϋπολογισμό τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα παράλληλα με τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία
– Η Κυβέρνηση να βρει λύση για την αναδιοργάνωση, ανασυγκρότηση και εξυγίανση των συνεταιριστικών αλλά και των ιδιωτικών εργοστασίων του νομού, θέτοντας σαν προτεραιότητα την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Θα συνεχίσουμε να μεταφέρουμε την αγωνία της κοινωνίας – Δεν αντέχουμε άλλες αντεργατικές πολιτικές»

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Επιμελούνται» τεχνικά την ανάπτυξη της Θράκης

Άπαντες παρόντες…