Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 ΕΜΠΡΟΣ ΕΓΑΣΙΑ 1 Καθαριστής για το Επιμελητήριο Ξάνθης 3 μόνιμοι στο Νοσοκομείο Ξάνθης Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις 23 θέσεις στο Δήμο Ξάνθης – Επιδότηση έως 60% για επενδύσεις στον τουρισμό

ΕΜΠΡΟΣ ΕΓΑΣΙΑ 1 Καθαριστής για το Επιμελητήριο Ξάνθης 3 μόνιμοι στο Νοσοκομείο Ξάνθης Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις 23 θέσεις στο Δήμο Ξάνθης – Επιδότηση έως 60% για επενδύσεις στον τουρισμό

0

3 μόνιμοι στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Τρεις μόνιμοι υπάλληλοι θα απορροφηθούν από τον Νοσοκομείο Ξάνθης σύμφωνα με την προκήρυξη 1/728Μ/2007. Ειδικότερα, θα προσληφθούν: 1ΠΕ Ψυχολόγων, 1ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας και 1 ΤΕ Εργοθεραπείας. Για την πλήρωση των θέσεων ΠΕ απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, γνώση τουλάχιστον μιας γλώσσας και πιστοποιημένη γνώση χρήσης Η/Υ. Τηλέφωνο: 25413 – 51100

1 Καθαριστής για το Επιμελητήριο Ξάνθης

Στις 28 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για αιτήσεις στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Επιμελητήριο Ξάνθης για έναν Καθαριστή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις 23 θέσεις στο Δήμο Ξάνθης

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις 23 θέσεις τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που προκήρυξε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ξάνθης».

Επιδότηση έως 60% για επενδύσεις στον τουρισμό

Εμβόλιμο: Οι ενέργειες που θα χρηματοδοτηθούν σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό λειτουργουσών ξενοδοχειακών μονάδων, κατηγορίας τουλάχιστον 2 αστέρων πρώην Γ’ τάξης ή μονάδων που έχουν διακόψει προσωρινά τη λειτουργία τους για πέντε έτη κατ’ ανώτατο όριο

Η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής είναι σε ισχύ καθ’ όλο το χρόνο και αφορά ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η δράση του αναπτυξιακού -επενδυτικού νόμου 3299/04 για επενδύσεις στον τουρισμό. Οι ενέργειες που θα χρηματοδοτηθούν σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής λειτουργουσών ξενοδοχειακών μονάδων, κατηγορίας τουλάχιστον 2 * πρώην Γ’ τάξης ή μονάδων που έχουν διακόψει προσωρινά τη λειτουργία τους για πέντε έτη κατ’ ανώτατο όριο, χωρίς στο διάστημα αυτό να έχει γίνει αλλαγή στη χρήση του κτιρίου και υπό τον όρο ότι κατά το χρόνο της προσωρινής διακοπής Λ της λειτουργίας τους ήταν κατηγορίας τουλάχιστον ι αστέρων πρώην Γ’ τάξης.
Ο νόμος καλύπτει τις εξής επιχειρήσεις:
Α. Οι επιχειρήσεις των οποίων επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 200.000 € υπάγονται στο καθεστώς ενίσχυσης του ν. 3299/2θθ4υποχρεούνταιτο αργότερο μέχρι την εκταμίευση της πρώτης δόσης της ενίσχυσης να λειτουργούν με τη μορφή εμπορικής εταιρίας ή συνεταιρισμού.
Β. Επιχειρήσεις των οποίων επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του ν. 3299/2004 μετά την υπαγωγή τους και μέχρι την παρέλευση πενταετίας από τη δημοσίευση της απόφασης ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης οφείλουν: Να τηρούν τους όρους υπαγωγής.
Να αποκτούν την κυριότητα του μισθωμένου εξοπλισμού μ ε τη λήξη της σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης.
Να μη διακόπτουν την παραγωγική δραστηριότητα της επένδυσης εκτός αν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα
Να μην μεταβιβάζουν για οποιονδήποτε λόγο πάγια περιουσιακά στοιχεία που έχουν ενισχυθεί
Επίσης οι επιχειρήσεις των οποίων τα επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του ν. 3299/2004 μετά την υπαγωγή τους και μέχρι την παρέλευση πενταετίας από τη δημοσίευση της απόφασης ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης δεν επιτρέπεται χωρίς την έγκριση του αρμοδίου για την έκδοση της απόφασης υπαγωγής οργάνου:
Να μεταβάλουν κατά οποιονδήποτε τρόπο την εταιρική τους σύνθεση.
Να εκμισθώσουν μέρος ή το σύνολο της ενισχυθείσης επένδυσης.
Ακόμη, για να ενισχυθεί επένδυση εκσυγχρονισμού ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακών μονάδων τουλάχιστον κατηγορίας 2 *, πρώην Γ τάξης, θα πρέπει να έχει παρέλθει πενταετία από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ή από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ολοκλήρωσης της επένδυσης εκσυγχρονισμού της μονάδας που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του εν λόγω νόμου ή των νόμων 2601/98, 1892/90 και 1262/82.
Στην πενταετία από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας περιλαμβάνεται και το διάστημα κατά το οποίο η μονάδα λειτουργούσε ως επιχείρηση εκμετάλλευσης ενοικιαζομένων δωματίων ή διαμερισμάτων.

Αιτήσεις έως τις 20 Ιανουαρίου για τις 1.100 θέσεις διοικητικών

Έως τις 28 Ιανουαρίου, οι ενδιαφερόμενο για τις 1.100 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού που προκήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Προκήρυξη 6Κ/2007) για την κάλυψη των αναγκών Ταμείων, Νοσοκομείων, Υποθηκοφυλακείων, Γενικών Γραμματειών, Υπουργείων και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις
Οι πιο «ευνοημένοι» φαίνονται να είναι οι υποψήφιοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι θα πρέπει μεν να διαθέτουν γνώσεις Η/Υ, ωστόσο είναι ελάχιστες οι θέσεις για τις οποίες απαιτείται γνώση ξένης γλώσσας.
Όσον αφορά την κατανομή των θέσεων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα, θα καλυφθούν 443 θέσεις Πανεπιστημιακής, 216 Τεχνολογικής και 441 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην πλειονότητα τους οι υποψήφιοι θα κληθούν να καλύψουν, κυρίως, θέσεις Χειριστών Η/Υ Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας, αλλά και θέσεις Γραμματέων, αφού οι εν λόγω ειδικότητες συγκεντρώνουν την πλειονότητα των θέσεων.
Οι Ειδικότητες
Πιο συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 275 Διοικητικοί Οικονομικοί υπάλληλοι Πανεπιστημιακής, 130 Διοικητικοί Λογιστικοί υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας και 87 Χειριστές Η/Υ Δευτεροβάθμιας.
θέσεις-μαγνήτης για τους υποψήφιους είναι και οι ΠΕ Γραμματέων (64 θέσεις), ΔΕ Γραμματέων (56 θέσεις), ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού (48 θέσεις), ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού (46 θέσεις), ΤΕ Λογιστών (45 θέσεις) και ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων (38 θέσεις).
Μνημονεύονται, επιπλέον, οι φορείς που θα προσλάβουν τους περισσότερους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι τα Νοσοκομεία με 269 προσλήψεις, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.) με 198 και Πρωτοδικεία με 83 προσλήψεις.
Με 61 μόνιμους υπαλλήλους θα ενισχυθούν Υποθηκοφυλακεία και με 58 το υπουργείο Πολιτισμού για τις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του.
Στο Μετοχικό Ταμείο
Σε 36 προσλήψεις θα προχωρήσει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και από 28 μόνιμοι θα τοποθετηθούν στο Ε.Κ.Α.Β. και στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.
Είκοσι επτά προσλήψεις θα γίνουν σε καταστήματα Κράτησης και 25 στο Ταμείο Νομικών, ενώ με 23 υπαλλήλους θα ενισχυθεί το Ταμείο Σύνταξης και Αυτασφάλισης Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.).
Τέλος, οι υποψήφιοι θα κριθούν και θα βαθμολογηθούν βάσει πρόσθετων προσόντων που θα διαθέτουν, έκτων οποίων το βασικότερο είναι η επαγγελματική εμπειρία.
Η εμπειρία
Για την ακρίβεια, από τις 1.100 θέσεις που θα καλυφθούν, για 1.062 είναι απαρα&#9

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

Συγκέντρωση πραγ…