Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Νέα τουριστική οδός κάνει τη Βουλγαρία μια ώρα δρόμο

Νέα τουριστική οδός κάνει τη Βουλγαρία μια ώρα δρόμο

0

Την Πέμπτη το πρωί ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, με τη συνοδεία του αντινομάρχη κ. Ταρενίδη και του προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Καραπαπάζογλου, ξενάγησε τα τοπικά ΜΜΕ στο υπό κατασκευή τμήμα της τουριστικής διόδου Θέρμες-Άγιος Κωνσταντίνος-Ζλάτογκραντ Βουλγαρίας.
Πρόκειται για ένα τουριστικό δρόμο που θα μειώσει κατά πολύ την απόσταση μεταξύ Ξάνθης και Βουλγαρίας, αφού υπολογίζεται ότι όταν ολοκληρωθεί θα δίνει τη δυνατότητα στους ξανθιώτες να μεταβαίνουν στη γειτονική χώρα σε μία περίπου ώρα. Το ελληνικό κομμάτι που είναι υπό κατασκευή έχει μήκος 4 χιλιομέτρων και θα υλοποιηθεί με πόρους της Νομαρχίας. Θα κοστίσει συνολικά περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ και η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις με δύο υποέργα. Ο Νομάρχης Ξάνθης πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι, εκτός απροόπτου και με τη συμφωνία των κυβερνήσεων, μέχρι και το τέλος του 2008 θα έχουν τελειώσει οι χωματουργικές εργασίες, ενώ το καλοκαίρι του 2009 θα πέσει και η άσφαλτος.
Ακόμη ο κ. Παυλίδης διευκρίνισε ότι θα αποτελεί έναν αμιγώς τουριστικό δρόμο, μέσα από την οροσειρά της Ροδόπης, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα σε εμπορεύματα να μεταφέρονται από εκεί. Γι’ αυτό, ακριβώς, δε θα υποκαταστήσει και τον κάθετο άξονα και θα είναι, σαφώς, χαμηλότερων τεχνικών προδιαγραφών.
Ο δρόμος αυτός που συναντά τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Άγιο Κωνσταντίνο θα δίνει τη δυνατότητα στους ξανθιώτες, αλλά και τους κατοίκους της υπόλοιπης Περιφέρειας, να μεταβαίνουν σε τουριστικές βουλγαρικές πόλεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα, αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα μόνη δίοδος για το νομό μας είναι μέσω Εξοχής. Η απόσταση για Φιλιππούπολη, Παμπόροβο, Ζλάτογκραντ μικραίνει σημαντικά για τους ξανθιώτες , ενώ και αντιστοίχως οι γείτονες Βούλγαροι θα μπορούν να ταξιδεύουν στις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως στο θρακικό πέλαγος σε λίγο, μόλις χρόνο.
Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο νομάρχης δήλωσε ότι: «αλλάζουν τα πράγματα, αφού πρόκειται για ένα δρόμο που θα περπατηθεί πολύ. Η ωφελιμότητα από την κατασκευή της εν λόγω διόδου θα είναι πολλαπλή, με κύριο τον τουρισμό και την ανάπτυξη που θα προκύψει από τη συντόμευση της απόστασης».
Στο σημείο των συνόρων κατά την επίσκεψη του νομάρχη βρισκόταν και ο δήμαρχος Ζλάτογκραντ κ. Μιροσλάβ Γιάντσεβ ο οποίος δήλωσε ότι: «αποτελεί ένα ενδιαφέρον βήμα που για το δήμο του Ζλάτογκραντ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την άριστη συνεργασία με το νομάρχη Ξάνθης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βουλγαρικό κομμάτι του δρόμου είναι έτοιμο και κατασκευάστηκε 100% με εθνικούς πόρους και ουσιαστικά πρόκειται για ένα λιγότερο ορεινό δρόμο αφού είναι πιο χαμηλά από το ελληνικό κομμάτι.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος – Τα χωριά της Ελπίδας

Με αφορμή την παρ …