Νέο… αίμα αιμοδοτών το 2007

0

Τον 9ο ετήσιο χορό του διοργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία όπως κατεδείχθη από τη μεγάλη συμμετοχή των μελών και των φίλων τους, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης. Ο χορός που συνδυάστηκε και με την κοπή της πίτας του συλλόγου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου στο κοσμικό κέντρο «Αχίλλειον» και περιλάμβανε φαγητό ποτό και ζωντανή μουσική – μια προσφορά διασκέδασης του συλλόγου στα μέλη του που προσφέρουν ζωή στους συνάνθρωπους μας αλλά και στα εν δυνάμει μέλη που θα’ ταν ευχής έργο να τον πλαισιώσουν, ενδυναμώνοντας τον ακόμη περισσότερο καθώς το έργο του και η προσφορά του είναι καταγεγραμμένη και πιστοποιημένη, μεταφράζεται δε σε υπέρτατη αλτρουιστική πράξη, έμπρακτη προσφορά αγάπης…την προσφορά ζωής προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
515 νέοι αιμοδότες το 2007
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Παπαχρόνης από την κατά 20% αύξηση των μελών του συλλόγου. Το νέο …αίμα με το οποίο έχει μεταγγιστεί ο σύλλογος είναι κυρίως νέοι και αυτοί έχουν δώσει και την κατά 23% αύξηση σε μονάδες αίματος που σημειώθηκε το 2007, οι οποίες ήταν ιδιαιτέρως αναγκαίες καθώς σημειώθηκε μεγάλη αύξηση λευχαιμικών επεισοδίων από τον Απρίλιο του 2007 στην Ξάνθη ( βλ. σημερινό ρεπορτάζ του «Ε»).
Ο κ. Παπαχόνης πλαισιωμένος από το Δ.Σ. του συλλόγου και τον επίτιμο πρόεδρο και ιδρυτή κ. Λευτέρη Μαυρίδη έκοψε την πίτα κάνοντας ένα απολογισμό του έργου του συλλόγου για το 2007 και παράλληλα ανακοινώνοντας ότι το 1ο Ιδρυτικό Αιμοδοτικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο οποίο θα συμμετέχουν 250 σύνεδροι θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 16 Μαρτίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ξάνθης. Πρόκειται για μία πανελλήνια αναγνώριση του συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης καθώς είναι ο πρώτος σύλλογος που ιδρύθηκε (έτος ίδρυσης 1975) στη χώρα μας και ο μεγαλύτερος ανάμεσα σε 93 συλλόγους που απαρτίζουν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Το γεγονός αυτό αποτελεί και ένα δείκτη κοινωνικής ευαισθητοποίησης των Ξανθιωτών σύμφωνα με τον κ. Παπαχρόνη , όπως και την ύπαρξη ενός σημαντικού υπόβαθρου εθελοντισμού που υπάρχει στην πόλη μας και εκφράζεται με πολλές εθελοντικές οργανώσεις που προσφέρουν σε πολλούς τομείς. Ο κ. Παπαχρόνης αναφέρθηκε επίσης και στη σημαντικότητα της προσφοράς αίματος όπως και δωρεάς οργάνων που στην Ελλάδα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.
Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Παντελεήμων που παρευρίσκονταν και ευλόγησε την πίτα απέδωσε τα εύσημα στο Σύλλογο για την προσφορά του στην υγεία και στην ζωή των συνανθρώπων και ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στο Δ.Σ. για την επίτευξη του θεάρεστου έργου που επιτελεί. Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος «συντηρείται» οικονομικά από χορούς και εκδηλώσεις ενώ μόνιμος χορηγός του είναι ο Δήμος Ξάνθης.
Το χορό του συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο διοικητής του Δ΄Σ.Σ. κ. Τσαλικίδης, ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο πρώην βουλευτής κ. Φίλιππος Τσαλίδης , δήμαρχος Βιστονίδας κ. Ζλάτκος, ο αντιδήμαρχος κ. Φωτιάδης, ο αντινομάρχης κ. Παναγιωτάκης, καθώς και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμους Ξάνθης κ. Χρίστος Πούλιος.
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Φωτο:Aimodotes: 0286: Στιγμιότυπο από τον 9ο ετήσιο χορό του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης – Κοπή πίτας απο τον κ. Παπαχρόνη κια τον κ. Μαυρίδη
0291: Τυχερός της πίτας ο κ. Τσαλικίδης ο οποίος παρέδωσε το συμβολικό δώρο – μια κρυστάλλινη καρδιά – στην άλλη τυχερή αιμοδότρια κα Αυγερίδου Ευαγγελία
0259,0258:Το πολιτικό αίμα…στο χορό των αιμοδοτών

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…