Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Αγώνας και αισιοδοξία για τη ΝΔ Ξάνθης

Αγώνας και αισιοδοξία για τη ΝΔ Ξάνθης

0

Όσο πλησιάζουμε στη μέρα που οι Έλληνες θα προσέλθουν στις κάλπες, τόσο ‘δίνουν και παίρνουν’ οι εκτιμήσεις των ψηφοφόρων δρώντας σχεδόν ανάλογα με το άγχος και την αγωνία αλλά και την κούραση των υποψηφίων που οργώνουν το Νομό προσπαθώντας να ενημερώσουν και να πείσουν.
Τι εγκυμονεί η κάλπη δε μπορεί ποτέ να γνωρίζει κάποιος και με την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων τα πράγματα είναι ακόμη πιο ‘κρυφά’ τουλάχιστον για τους απλούς πολίτες και δη τους κατοίκους περιοχών όπως η Θράκη που απέχει πολύ απ’ το κέντρο. Αυτό δεν απαγορεύει όμως την έκφραση εκτιμήσεων και θέσεων για τα αποτελέσματα που προκύπτουν απ’ την προσωπική θεώρηση και την αντικειμενική ή και όχι, παρατήρηση των τεκταινομένων.
Πολιτισμένο επίπεδο και χαμηλοί τόνοι Ζητήσαμε απ’ τον Μ. Πουσπουρίκα, Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής και Υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού Προεκλογικής περιόδου να μας αναφέρει τις εκτιμήσεις του για την πορεία της προεκλογικής περιόδου σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Ο κ. Πουσπουρίκας μας ανέφερε τα εξής: «η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίζεται απ’ το πολιτισμένο επίπεδο που επικρατεί και τους χαμηλούς τόνους με τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάζει το παραγωγικό της έργο αλλά και τους στόχους της για την επόμενη τετραετία. Εκείνο που αποτελεί παραφωνία είναι η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ακυρώσει το κυβερνητικό έργο ξεχνώντας το παρελθόν και την κατάσταση που παρέδωσε τη χώρα στη φιλελεύθερη παράταξη, μια κατάσταση που καταδίκασαν οι Έλληνες και προσπαθώντας να επενδύσει πολιτικά στην εθνική τραγωδία που βίωσε η χώρα. Όλοι οι Έλληνες συμφωνούν ότι η ανταπόκριση του κράτους για την αποκατάσταση των πληγέντων ήταν ταχύτατη, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο».
Αρκετά αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα εμφανίζονται οι ιθύνοντες της ΝΔ στο Νομό αφού όπως αναφέρει ο κ. Πουσπουρίκας: «τα μηνύματα του κόσμου είναι ενθαρρυντικά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ΝΔ θα κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση».
Για την τηλεμαχία ο κ. Πουσπουρίκας ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε να έχει γνώση της σημαντικότητας του έργου που έχει παραχθεί και έδωσε τις γραμμές στόχευσης για την επόμενη τετραετία με το ηγετικό του προφίλ στο οποίο ο κ. Παπανδρέου φάνηκε ανέτοιμος κι έδειξε ότι δε μπορεί ν’ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Τα «στάνταρ» και το ντέρμπυ της Ξάνθης
Τα πολιτικά πηγαδάκια που στήνονται αυτές τις μέρες σε διάφορα σημεία της πόλης αποτελούν τις πηγές των δημοσκοπήσεων για την Ξάνθη. Αυτά που ακούγονται απ’ τους νεοδημοκράτες του νομού είναι ανάλογα με τις υποκειμενικές εκτιμήσεις των ομάδων και των ατόμων. Κάποια θέματα όμως βρίσκουν σύμφωνους τους περισσότερους αφού η δυναμική δεν επιτρέπει διαφοροποιήσεις.
Πρωτιά του Α. Κοντού λόγω του έργου που έχει προσφέρει τόσο στο νομό ως βουλευτής αλλά και στη χώρα ως επιτυχημένος υφυπουργός βλέπει η πλειοψηφία των νεοδημοκρατών και η διάσταση απόψεων έγκειται στο αν θα έχει μια έστω και μικρή απώλεια ψήφων σε σχέση με την προηγούμενη εκλογή του. Δεν είναι και λίγοι πάντως εκείνοι που θεωρούν ότι θα βγει ενισχυμένος. Με δεδομένη την εκλογή δυο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ως πρώτης δύναμης στο νομό, γεγονός που εξαρτάται και βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου, απ’ τον ρυθμιστικό παράγοντα της μειονότητας, η δεύτερη θέση παίζεται σκληρά ανάμεσα στους Φ. Τσαλίδη και Κ. Ζαγναφέρη. Οι έμπειροι βλέπουν ντέρμπυ μεταξύ των δυο υποψηφίων που έχουν κι οι δυο απώλειες αλλά και κέρδη τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά.
Ωστόσο κανείς δε διακινδυνεύει ακριβείς προβλέψεις αφού η προεκλογική περίοδος αν και μικρή έχει αρκετές μέρες ακόμη για να ολοκληρωθεί. Το βέβαιο είναι ότι ο αγώνας είναι σκληρός τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και μεταξύ των ομόσταβλων υποψηφίων στα δυο μεγάλα κόμματα στο νομό και μόνο η εγκυμονούσα κάλπη μπορεί να δώσει σαφή και τελεσίδικη απάντηση. Τα υπόλοιπα αποτελούν εκτιμήσεις ή και ευσεβείς πόθους υποψηφίων και ψηφοφόρων εκτός από κάποια δεδομένα που χτίστηκαν με αγώνα και προσπάθεια και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκλωβισμένες σε αδιέξοδα οι επιχειρήσεις της Θράκης

Επιτείνεται και ^…