Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Καραπαπάζογλου – Δημούδη  – Στάντζιου …έλαβαν θέσεις

Καραπαπάζογλου – Δημούδη  – Στάντζιου …έλαβαν θέσεις

0

Πανηγυρική και εν πλήρη απαρτία ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού συμβουλίου που συνήλθε υπό τη νέα του σύνθεση την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί για να εκλέξει το νέο του προεδρείο. Εορταστικό ήταν το κλίμα που επικρατούσε στη συνεδρίαση που ξεκίνησε με τις ευχές του νομάρχη κ. Παυλίδη, για «Καλή χρονιά» και επιτυχία στο έργο του νέου νομαρχιακού συμβουλίου, έχοντας τον κ. Ανέστη Καραπαπάζογλου δίπλα του να συντονίζει τη διαδικασία εκλογής προέδρου αντιπροέδρου και γραμματέως του νομαρχιακού συμβουλίου.

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου Αντιπροέδρου, Γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου

Κάλπες στήθηκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης και ως ψηφολέκτες ορίστηκαν ο κ. Γαλανόπουλος και Ουζούν Ιρφάν. Η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Παυλίδη πρότεινε τον κ. Καραπαπάζογλου για πρόεδρο νομαρχιακού συμβουλίου. Η …αξιωματική αντιπολίτευση απ’ τη μεριά της αντιπρότεινε την κα Γκιουλ Μπεϊάζ Καραχασάν και έτσι ο κ. Καραπαπάζογλου παραχώρησε …προσωρινά  και μέχρι να μιλήσει η κάλπη τη θέση του στον κ. Λύρατζη για τη διεξαγωγή της διαδικασίας. Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι ψήφισαν και η κάλπη ανέδειξε νικητή με 16 ψήφους τον κ. Καραπαπάζογλου έναντι 9 της κας Καραχασάν και 1 λευκής ψήφου. Έτσι ο κ. Καραπαπάζογλου ξαναπήρε οριστικά τη θέση του στο προεδρείο και αποδεχόμενος την εκλογή διηύθυνε τη διαδικασία εκλογής αντιπρόεδρου και γραμματέα, αφού προηγουμένως δέχτηκε τα συγχαρητήρια του νομάρχη κ. Παυλίδη, ο οποίος τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελεί το νομαρχιακό συμβούλιο.

Για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε η κα Χρυσούλα Δημούδη από την πλειοψηφούσα παράταξη και η κα Τσούλου Συρματένια από την αντιπολίτευση. Με την ίδια αναλογία ψήφων εκλέχτηκε η κα Δημούδη

Για τη θέση του γραμματέα η κα Στάντζιου Ευτέρπη και ο κ. Γιατζιγενέ Ιρφάν αντίστοιχα και επίσης με την ίδια αναλογία εκλέχτηκε η κα Στάντζιου.

Σημειώνεται ότι οι 4 τετραμελείς νομαρχιακές επιτροπές – Οικονομικών  -Διοίκησης, Αγροτικών θεμάτων, Υγείας, Ανάπτυξης στις οποίες θα προεδρεύουν οι αντίστοιχοι αντινομάρχες – κα Συμπιλίδου, κ. Ταρενίδης, Λύρατζης, Αδαμίδης – θα εκλεγούν στην επόμενη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.

Κοπή της πίτας

Η ολοκλήρωση της εκλογής παραχώρησε τη θέση στην παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας που έκοψε ο νομάρχης κ. Παυλίδης ενώ ατομικές βασιλόπιτες μοιράστηκαν στους νομαρχιακούς συμβούλους. Και από τους μεν νομαρχιακούς συμβούλους ο τυχερός ήταν ένας νέος νομαρχιακός σύμβουλος ο κ. Γαλανόπουλος από την μεγάλη πίτα της νομαρχιακής αυτοδιοίκηση νικητές αναδείχτηκαν τα τοπικά ΜΜΕ!

Δηλώσεις των επικεφαλής και των …νικητών

Παυλίδης : «Τέλειωσαν με τον καλύτερο τρόπο οι διαδικασίες.  Τους εύχομαι ευδόκιμη θητεία. Το νομαρχιακό συμβούλιο είναι κορυφαίος θεσμός μέσα στο νομό είναι ο χώρος που επεξεργαζόμαστε που προβληματιζόμαστε γύρω από τα ζητήματα του νομού. Όλα αυτά τα χρόνια σκοπιμότητες και όλα τα άλλα έμειναν σε μέγιστο βαθμό απ’ έξω. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και στην επόμενη περίοδο. Είμαστε φιλόδοξοι για την πορεία του τόπου αλλά παράλληλα και πολύ αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα από τις συνθήκες θα βρούμε τους τρόπους να υπερπηδήσουμε όλα τα εμπόδια για να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπέρ του κάθε πολίτη. Το αποτέλεσμα θα είναι μετρήσιμο αλλά χρειάζεται μια συνέγερση μια συνέργια όλων μια ενεργοποίηση όλων έτσι ώστε μέσα από τις ιδέες του κάθε πολίτη μέσα από την καλή πίστη και πρόθεση αλλά προπάντων τη δουλειά να πετύχουμε να κάνουμε τον νομό μας πρωταγωνιστή. Όλα τα ζητήματα του νομού προχωρούν. Έχουμε έργα σε εξέλιξη της τάξης των 30 εκ. ευρώ. Λέγοντας ανάπτυξη βέβαια είναι ένα συνδυασμός πολλών πραγμάτων και όχι μόνο με έργα υποδομής αλλά και με κοινωνικές παρεμβάσεις, με αναδιαρθρώσεις με την μείωση των αρνητικών αποτελεσμάτων των προβλημάτων που ανακύπτουν . Πρέπει το ισοζύγιο των θετικών αρνητικών να είναι θετικό».

Καραλίδης: « Να’ ναι σιδηροκέφαλοι αυτοί που εκλέχτηκαν και να έχουν κουράγιο και δύναμη να κατευθύνουν τις συνεδριάσεις που ελπίζω ότι θα είναι συνεδριάσεις παραγωγικού έργου. Νομίζω ότι ο χρόνος θα το αποδείξει. Εμείς περιμένουμε να μπούμε επί της ουσίας των θεμάτων και θα αναδείξουμε προβλήματα, θα προτείνουμε θέσεις και νομίζω ότι θα υπάρχει γόνιμος διάλογος και ότι το νέο νομαρχιακό συμβούλιο αναλαμβάνει με τους καλύτερους οιωνούς».

Καραπαπάζογλου: «Ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε και γνωρίζω ότι δεν μας ψήφισε για να κατέχουμε θέσεις.  Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με ψήφισαν για την θέση του προέδρου του Νομαρχιακού συμβουλίου και ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους».

Δημούδη: «Ευχαριστώ όλους που με τίμησαν με τις ψήφους τους. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης τους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μικρότερος» κατά 8 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2006

Το κορυφαίο θέμα, της ψήφισης του προϋπολογισμού του δήμου Ξάνθης για το έτος 2007, αποτέλ…