Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Άπαντες παρόντες στην ορκωμοσία του Δήμου Τοπείρου

Άπαντες παρόντες στην ορκωμοσία του Δήμου Τοπείρου

0

Με την παρουσία όλων των εκλεγμένων τελικά πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής όπως διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, στο Δήμο Τοπείρου παρά τις φήμες που ήθελαν την αντιπολίτευση να παρίσταται απόντος του αρχηγού της.

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2006, στις 7.30΄το απόγευμα, στο δημαρχιακό  κατάστημα του δήμου Τοπείρου που βρίσκεται στο Εύλαλο, έδρα του δήμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής. Ο επανεκλεγείς δήμαρχος  κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου με τους δεκατρείς συμβούλους του συνδυασμού του και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Γεώργιος Παυλακάκης με τους οχτώ συμβούλους του δικού του συνδυασμού, ορκίστηκαν ενώπιον του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Στην τελετή παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Σταυρούπολης, Σελέρου, Μύκης και ο Ιμάμης Ευλάλου ενώ ο δήμαρχος Ξάνθης παρέστη αλλά λόγω υποχρεώσεων αναχώρησε πριν την έναρξη της τελετής καθώς και πλήθους δημοτών.

Ευχάριστο το κλίμα που επικράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ορκωμοσίας αλλά καθόλου «χαλαρό» αφού υπήρχε μια «σφιγμένη» ατμόσφαιρα από τους παριστάμενους. Στη διαμόρφωση του κλίματος σίγουρα είχαν παίξει το ρόλο τους οι φήμες που ήθελαν την αντιπολίτευση να ορκίζεται απόντος του κ. Παυλακάκη που επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους που του επέβαλλαν την αποποίηση της εκλογής του.

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων συνεχάρη όλους όσους ορκίστηκαν και δώρισε στο Δήμαρχο κ. Χατζηευαγγέλου δυο τόμους με τα πρακτικά της Δημογεροντίας της Ξάνθης που αποφάσιζε για τον τόπο πριν την τοπική αυτοδιοίκηση στη σημερινή της μορφή και αφού αναφέρθηκε στους λόγους που ο λαός εκλέγει τους τοπικούς άρχοντες, ευχήθηκε να υπάρχει καλή συνεργασία και σύνεση για τη λήψη αποφάσεων από τους εντολοδόχους του λαού που θα φέρουν την πρόοδο για το καλό των δημοτών. Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους ειρηνική και δημιουργική χρονιά.

Σ. Χατζηευαγγέλου: «πολλές και μεγάλες οι προκλήσεις για το δήμο μας»

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κ. Χατζηευαγγέλου ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κλείνει το προεκλογικό κεφάλαιο και μπαίνουμε πλέον στη νέα τετραετία με νέους συμβούλους δημοτικούς και τοπικούς όπως πρόσταξε η βούληση των δημοτών μας. Αναλαμβάνουμε για τη νέα μας θητεία με πιο έντονους ρυθμούς και μεγαλύτερες προσπάθειες. Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας τόσο η νέα δημοτική αρχή αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, μέσα από τις οποιεσδήποτε αντιθέσεις εννοώντας πολιτικές αντιθέσεις μέσα στο πολιτικό όργανο του δήμου κι όχι προσωπικές αντιθέσεις. Οι άλλοι έξω δικαιούνται να έχουν προσωπικές αντιθέσεις, εμάς μας εξέλεξε ο λαός και δε δικαιούμαστε να έχουμε προσωπικές αντιθέσεις. Ασφαλώς θα έχουμε διαφορετικές απόψεις, θα έχουμε πολιτικές αντιθέσεις, αλλά αυτό δε πρέπει να μεταφράζεται σε προσωπικές αντιθέσεις και μέσα απ’ αυτές τις διεργασίες και είμαι πεπεισμένος ότι έτσι θα γίνει, θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο του δήμου μας και προς όφελος των δημοτών μας».

Όσον αφορά την ανάπτυξη του δήμου και το σχεδιασμό ο κ. Χατζηευαγγέλου ανέφερε: «Όπως είπα θα έχουμε πολλές προκλήσεις από ‘δω και πέρα και η εντολή δόθηκε για τη συνέχιση του έργου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας ως προς την παροχή υπηρεσιών, ως προς τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες μας, τη συνέχιση των έργων που είναι σε εκκρεμότητα αλλά όμως και την εκπόνηση ενός αναπτυξιακού και επιχειρησιακού σχεδίου για τα επόμενα χρόνια που θα λειτουργεί ως ο μπούσουλας αυτών των έργων για την υλοποίηση προγραμμάτων και έργων για την περιοχή μας. Όμως ο δήμος μας δέχεται και θα δεχθεί και προφανώς και με πιο έντονους ρυθμούς, κι άλλες προκλήσεις. Εμείς σχεδιάσαμε, θα σχεδιάσουμε και θα εντάξουμε και το προεκλογικό πρόγραμμα στο αναπτυξιακό σχέδιο αλλά όμως οι καιροί και στην Ελλάδα όπως και σε άλλες περιοχές, άλλα μας επιφυλάσσουν πέρα απ’ αυτά που θέλουμε για τα χωριά μας».

Για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος ο δήμαρχος Τοπείρου είπε: «Πέρα όμως απ’ αυτά που θα συζητάμε εδώ μέσα και τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχουμε, υπάρχει κάτι που ξεχάστηκε από τους λαούς και είναι η αειφόρος ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος κι έχει σχέση μ’ αυτό το δήμο. Και του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και του αστικού. Ήδη έχουν εκπονηθεί απ’ το προηγούμενο συμβούλιο και μελέτες και σχέδια αλλά θα πρέπει να εκπονηθούν κι άλλα και για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά θα προκληθούμε και για τον υδροφόρο ορίζοντα. Εμείς δε θα πούμε όχι για την υδροδότηση κάποιων περιοχών, προς Θεού, υπάρχουν ήδη αιτήματα και θα τα δούμε»

Κλείνοντας ο κ. Χατζηευαγγέλου ευχαρίστησε όλους και ευχήθηκε υγεία και ευτυχία και για το δήμο να αναπτύσσεται καλοπροαίρετος διάλογος για το καλύτερο δυνατό έργο και καλό Μπαϊράμι στους φίλους Μουσουλμάνους.

Έλεγχο από την αντιπολίτευση υποσχέθηκε ο κ. Παυλακάκης

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Γ. Παυλακάκης και ανέφερε: «Ευχαριστούμε για την παρουσία όλων σας και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη μας που ευχήθηκε σε όλους εμάς τους αιρετούς από το λαό. Άλλωστε πολύ πριν γίνουν οι νόμοι υπήρχε η πίστη σε ένα θεό η οποία χάρασσε και τους κανόνες συμπεριφοράς. Αυτή η ίδια πίστη από τα πρώτα χρόνια εμφάνισης του ανθρώπου, αν μας καθοδηγήσει εμάς τους ανθρώπους του 21ου αιώνα, θα μας οδηγήσει σε μια κοινωνία καλύτερη, χωρίς όλα αυτά που ακούμε, τους πολέμους, τους απαγχονισμούς κι όλα αυτά που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Εύχομαι οι συμβουλές αυτές που μας δώσατε να οδηγήσουν όλους μας στις αποφάσεις μας για την καλύτερη πορεία αυτού του έργου κι επειδή, δεν είναι εγωιστικό αυτό που λέμε, όλοι εμείς οι άνθρωποι της περιφέρειας έχουμε μια αγνότητα σε σχέση με τους ανθρώπους των άλλων πολυπληθυσμιακών συνόλων των μεγάλων πόλεων, ελπίζω ότι αυτές οι συμβουλές θα επικρατήσουν. Όμως πέρα από τις συμβουλές , υπάρχει και ο νόμος και το δίκαιο που επιβάλλουν να λειτουργήσουμε σε ορισμένα πλαίσια»

Αναφερόμενος στο έργο της αντιπολίτευσης ο κ. Παυλακάκης είπε: «Εμείς ως αντιπολίτευση του δήμου Τοπείρου έχουμε ως έργο από το νόμο και προορισμό που μας έχει δώσει ο λαός, να ελέγχουμε τη λειτουργία του δήμου. Να ελέγχουμε για τη νομιμότητά της, τη διαφάνειά  της, τον προγραμματισμό της, την αποδοτικότητά της. Θέλω όλοι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να είστε σίγουροι ότι αν αυτό το πνεύμα μας διακατέχει, ο δήμος θα πάει μπροστά. Αν δε μας διακατέχει, λυπούμαι αλλά θα δημιουργηθούν συγκρούσεις και οι συγκρούσεις είναι χρήσιμες αν αποσκοπούν σ’ αυτό που θέλει ο πολίτης. Και τι θέλει; Ανθρώπους που θέλουν πρώτα απ’ όλα να εξυπηρετήσουν το δήμο. Κι αν κάποτε, ανθρώπινο είναι, μπαίνουν τα προσωπικά μπροστά, θα τα εκτοπίσουμε, πρέπει να τα εκτοπίσουμε, αν θέλουμε να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος. Άλλωστε εκείνο που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο ον είναι η ελπίδα για το καλύτερο αύριο. Ο νέος χρόνος έρχεται κι ευχόμαστε να είναι ειρηνικός και με υγεία που είναι πολύτιμη για όλους. Μπορούμε όλοι μαζί εργαζόμενοι να αποδώσουμε.

Όπου μπορώ εγώ και δεν είναι εγωιστικό, να συμβάλλω θα το  κάνω και είμαι βέβαιος ότι θα βρω κι από σας ανταπόκριση. Χρόνια πολλά σε όλους».

Η τελετή έληξε με τα συγχαρητήρια που δέχθηκαν όσοι ορκίστηκαν από τους παρευρισκόμενους που τίμησαν τον πλούσιο μπουφέ που προσέφερε  ο Δήμος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκπλήξεις και «σίγουρα χαρτιά» για τη διοίκηση του Δήμου

Τέλος στις φήμες και τις εικασίες για την ανάληψη θέσεων στις Αντιδημαρχίες και σε καίριες…