Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Προεκλογική εικόνα έχει ακόμη η πόλη

Προεκλογική εικόνα έχει ακόμη η πόλη

0

Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 15ης Οκτώβρη να είναι πλέον παρελθόν, όμως ο απόηχος της προεκλογικής καμπάνιας των υποψηφίων αποτυπωμένος σε αφίσες, σταντ, κιόσκια, «κοσμεί» ακόμη περίοπτες θέσεις της πόλης μας, δίνοντας την εικόνα μιας …παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Και ενώ οι υποψήφιοι επέδειξαν μεγάλο ζήλο  στην επιλογή των θέσεων για να τοποθετήσουν τις αφίσες τους και τα περίπτερά τους – και για το λόγο αυτό συγκρότησαν διαπαραταξιακή επιτροπή –  δείχνουν ραθυμία στο να τα αποσύρουν. Έτσι έχει μείνει ένα περίπτερο στην κεντρική πλατεία και ένα στην Ηρώων.

Τα σταντ έχουν αποσυρθεί όμως μένουν οι φωτεινοί πίνακες τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία «Αιχμή» και αυτή πρέπει να τα αποσύρει.

Ανακύκλωση στο εκλογικό υλικό

Ο Αντιδήμαρχος στην υπηρεσία Καθαριότητας κ. Παπασταματίου, μας πληροφόρησε ότι η υπηρεσία απ’ την πλευρά της…έκανε τη δουλειά της και μάλιστα προτίθεται να διαθέσει υπαλλήλους για να μεταφερθούν τα περίπτερα. Επίσης αναφορικά με το έντυπο υλικό των εκλογών και προκειμένου να μην πάει στις χωματερές έβαλε ένα κοντεϊνέρ (πλατεία Διοικητηρίου), καλώντας όλους τους υποψηφίους να ρίξουν όλο το εκλογικό υλικό που τους περίσσεψε και τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων δημάρχων του νομού να φέρουν το δικό τους χαρτί. Επίσης η υπηρεσία καθαριότητας με δικό τους αυτοκίνητο πέρασε από τα εκλογικά τμήματα και μάζεψε τα ψηφοδέλτια που περίσσεψαν. Όλο αυτό το υλικό μεταφέρθηκε στην Καβάλα για ανακύκλωση και τα έσοδα από την ανακύκλωση εκχωρήθηκαν στο Κέντρο Νεότητας και Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης. Υπολογίζεται ότι το υλικό ήταν 5,5 τόνους περίπου.

«Δεν υπήρξαν παρεκτροπές…αφισορύπανσης»

Ο κ. Παπασταματίου αποτιμώντας γενικότερα την προεκλογική περίοδο από πλευράς …χαρτούρας, τόνισε ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη αφισορύπανση και ούτε συνεπώς οπτική και αισθητική όχληση στους πολίτες και στην εικόνα της πόλης, καθώς υπήρχε ένα πολύ πολιτισμένο κλίμα κατά τη διάρκεια των εκλογών σε σχέση με άλλες φορές και δεν παραβιάστηκαν οι συμφωνίες από τους υποψηφίους στην πλειοψηφία. Σ’ αυτό βοήθησε και το απαγορευτικό στους υποψηφίους δημοτικούς ή νομαρχιακούς συμβούλους να κολλούν τις αφίσες τους σε πάρκα και στύλους και οι οποίοι βέβαια κατέφυγαν στις γνωστές καρτούλες!

Υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα στην καθαριότητα της πόλης…

Και μιας και ο λόγος γενικά για την καθαριότητα ζητήσαμε από τον κ. Παπασταματίου να μας πει αν θεωρεί την πόλη μας «καθαρή». Η προσέγγισή του ήταν ιδιαιτέρως ρεαλιστική: «Γίνονται προσπάθειες και συνεχώς πάμε από το καλό στο καλύτερο. Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα πάμε καλύτερα και σ’ αυτό θα βοηθήσει και οι προσλήψεις 15 ατόμων στη Δημοτική Αστυνομία – σχετική προκήρυξη στην περιφέρεια – κάποιοι από τους οποίους θα ελέγχουν την καθαριότητα. Υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα. Σκουπίδια έξω από τους κάδους, χαρτόνια και κιβώτια από τα καταστήματα που οι καταστηματάρχες δεν έχουν ελαχιστοποιήσει τον όγκο τα παίρνει ο  αέρας και η εικόνα της πόλης δεν είναι καλή».

Προσλήψεις στην υπηρεσία καθαριότητας στο Δήμο

Μάλιστα ο κ. Παπασταματίου κοινοποίησε έγγραφο της υπηρεσίας καθαριότητας στους καταστηματάρχες απευθύνοντας έκκληση να ελαχιστοποιούν τις συσκευασίες των εμπορευμάτων τους και να τις βάζουν δίπλα στους κάδους και να μην παρουσιάζεται αυτή η άσχημη εικόνα.

Σημείωσε επίσης ότι η υπηρεσία έχει προβλήματα με το προσωπικό  καθώς υπάρχουν αρκετοί συμβασιούχοι με 4ωρη απασχόληση και εργαζόμενους μέσω της ΕΑΠΑΞ που λήγουν οι συμβάσεις τους και θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Έτσι υπάρχει ένας σχεδιασμός με τον κ. Δήμαρχο και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου είτε με 8μηνες συμβάσεις είτε μόνιμο προσωπικό, γεγονός που κατά τον κ. Παπασταματίου θα επιλύσει πολλά προβλήματα αναφορικά με την καθαριότητα της πόλης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα επακόλουθα της βιοαιθανόλης για την ΕΒΖ

«Διέβη τον Ρουβίκωνα» η ΕΒΖ με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ της εταιρείας για μετατροπή τω…