Μήνυμα ανατροπής – κλίμα νίκης

0

Μέσα σε κλίμα νίκης για τις εκλογές της 15ης Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Υπερνομαρχία Πολιτών» και του υποψήφιου νομάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Καλεσμένη η κα Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε το μήνυμα της ανατροπής από την Ξάνθη,  ενώ σύσσωμη η ομάδα των τριών υποψηφίων νομαρχών Δράμας κ. Χριστόφορου Κορυφίδη, Καβάλας κ. Δημήτρη Παπουτσή, Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη, και η υποψήφια υπερνομάρχης κα Γκιουλ Μπεϊάζ Καραχασάν έκαναν λόγο για ισχυρά μηνύματα νίκης που λαμβάνουν από την πορεία τους προς των λαό των τριών περιοχών. Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Δήμαρχος Βιστονίδας κ. Βασίλης Τσολακίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Χρίστος Πούλιος και πλήθος κόσμου.

«Έχουμε ξεκινήσει την πορεία μας στο λαό και με εφαλτήριο την σημερινή μας εκδήλωση θα συνεχίσουμε μέχρι την 15η Οκτώβρη. Είναι η μέρα που σηματοδοτεί την νίκη, είναι η μέρα που ανοίγει ένα παράθυρο στην περιοχή μας. Τα μηνύματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Ξεκινήσαμε με δύσκολες καταστάσεις λόγω του προηγούμενου εκλογικού αποτελέσματος  αλλά σήμερα είναι για την νίκη», δήλωσε ο κ. Καραλίδης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υποψηφίων νομαρχών από Καβάλα και Δράμα.

Παπουτσής – Καβάλα: «Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα τα μηνύματα, είναι μηνύματα νίκης. Θα μεταφέρουμε στην Καβάλα αυτό το αγωνιστικό παρόν της Ξάνθης, την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα για νίκη όλου του λαού».

Κορυφίδης – Δράμα: «Στην αρχή είχα μιλήσει για ούριο άνεμο που πνέει στην περιοχή μας. Σήμερα μπορώ να μιλώ για κλίμα νίκης και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί εκτιμώ ότι ανατρέπει όλα τα δεδομένα».

Καραχασάν – υπερνομαρχία: «Όλοι μαζί  δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι στις 15 Οκτώβρη θα είμαστε νικητές».

 Η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές κρίνουν πολιτικές για το μέλλον της χώρας για τη διάρθρωσή τους για τις τοπικές κοινωνίες για τις πόλεις και τους νομούς μας: « Είναι μια μάχη για το πώς θα αλλάξουμε την ελληνική περιφέρεια. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει συνολική πρόταση και στηρίζει ανθρώπους παντού οι οποίοι ασπάζονται και παλεύουν γι’ αυτές τις ιδέες. Γι αυτό και είμαστε αισιόδοξοι ότι σ’ αυτές τις εκλογές θα δοθούν πολύ σημαντικά μηνύματα».

Ιδιαίτερα για τη Διευρυμένη Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης: «Ξεκινήσαμε με δύσκολες συνθήκες λόγω κυρίως του προηγούμενου αποτελέσματος. Σήμερα όμως έχουμε μια ισχυρή ομάδα στη Διευρυμένη με πολύ καλά ψηφοδέλτια, με ολοκληρωμένη πρόταση για την περιοχή και με ανθρώπους νέους και ενθουσιασμένους που κάνουν δουλειά. Στους δήμους και στους τρεις νομούς έχουμε νέα στελέχη που πιστεύουμε ότι θα κάνουν την έκπληξη γιατί είναι άνθρωποι με ιδιαίτερες δυνατότητες και λόγο. Σ’ αυτή την περιοχή υπάρχουν δυνατότητες για ανατροπή».

Η κα Διαμαντοπούλου κληθείσα να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα  καθώς και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δήλωσε: « Η πολιτική κατάσταση της χώρας είναι σχεδόν τραγική. Η ΝΔ βουλιάζει τη χώρα σε μια αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Σήμερα δεν κατηγορείται γιατί δεν έλυσε το χρόνιο πρόβλημα της διαφθοράς, κατηγορείται γιατί παραπλάνησε τον ελληνικό λαό έχοντας σαν σημαία της την καταπολέμηση της διαφθοράς, κατηγορείται για την ανικανότητά της να προχωρήσει σε εθνική ολοκλήρωση, κατηγορείται κυρίως γιατί επανέφερε στην Ελλάδα το κομματικό κράτος τη λογική των «δικών μας», τη λογική των «κουμπάρων» μας, την λογική του νεποτισμού».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο κάθε στιγμή για εκλογές. Πιστεύουμε ότι αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές είναι μια απόδειξη της αδυναμίας της να κυβερνήσει τη χώρα και να δώσει απάντηση στα προβλήματα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αύξηση του τροφείου στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου

Ο… χορός των ανατιμήσεων όλων των αγαθών και των υπηρεσιών δεν μπορούσε ν’ αφήσει… απ’ έξω…