Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Όσοι πρόλαβαν…πάνε για ντόλτσε βίτα!

Όσοι πρόλαβαν…πάνε για ντόλτσε βίτα!

0

Όσοιπρόλαβαν …στην εκδρομή γράφτηκαν καιετοιμάζονται για …ντόλτσε βίτα στην Ιταλίακαι όσοι… όχι, μπήκαν στην λίστα αναμονήςπεριμένοντας την επόμενη εκδρομή, πάλι στηνΙταλία. Ο λόγος για την 8ήμερη εκδρομή τουΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης (150 άτομα , 3 λεωφορεία),που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19Ιουνίου στις 7.00 (αναχώρηση) και είναιιδιαιτέρως οικονομική καθώς η συμμετοχήτων εκδρομέων είναι 370 ευρώ το άτομο μεπρωινό και βραδινό και εισιτήριαξενοδοχεία, ενώ τα υπόλοιπα ευγενικήσυνδρομή του Δήμου Ξάνθης!

Ηπαρούσα εκδρομή αποτέλεσε αφορμή γιαμεγάλη αναταραχή …στους κόλπους του ΚΑΠΗ,καθώς αφ’ ενός διοργανώθηκε κατόπιναπαίτησης της πλειοψηφίας των μελών, αφ’ετέρου δε το ενδιαφέρον εγγραφής ήταν τόσομεγάλο που οι πιο προνοητικοί …πέρασαν τηνπροηγούμενη νύχτα  έξωαπό το ΚΑΠΗ ώστε την ημέρα εγγραφής ναπρολάβουν να γραφούν στην λίστα η οποίακαταρτίστηκε με απόφαση των μελών και τηςδιοργανωτικής επιτροπής. Έτσι όταν στις 9Ιουνίου στις 9 η ώρα το πρωί όταν άρχισαν οιεγγραφές ήδη η λίστα ήταν συμπληρωμένη.Έτσι οι επόμενοι απλά ήταν αναπληρωματικοί…

Τογεγονός προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών τωνμελών του ΚΑΠΗ που εγκαλούν τη διοίκηση καιτον πρόεδρο αντιδήμαρχο κ. Στράτο Σερραίο,κάνοντας λόγο για… κλίκες και ευνοούμενουςπρονομιούχους που μονίμως… « όπου γλέντικαι χορός η Βασίλω πρώτη» κατά την παροιμία.Και αυτό βέβαια ενέχει υπαινιγμούς ότιυπάρχει αδιαφάνεια στη διαχείριση τωνεκδρομών και επισύρει απάντηση από τονπρόεδρο του ΚΑΠΗ κ. Σερραίο: «Έχουν λάθος!Εμείς δεν μπορούμε να απαγορέψουμε κανένανα ‘ ρθει στο ΚΑΠΗ 4 η ώρα το πρωί και νακοιμάται απ’ έξω προκειμένου να γραφτεί. Ταμέλη μας πήραν  απόφασηκαι έκαναν μια λίστα με τη σειρά που ερχότανστην οποία έβαζαν δίπλα την υπογραφή τους.Αφού το δέχτηκαν εγώ δεν είχα λόγο να αρνηθώ.Γράφτηκαν στην κατάσταση και κατά σειράπροτεραιότητας και μοιράστηκαν τα χαρτιά.Οι εγγραφές ξεκίνησαν στην 9 ακριβώς.Διαφορετικά έπρεπε να γίνει κλήρωση, αλλάείμαι σίγουρος ότι και πάλι θα είχαμεδιαμαρτυρίες».

Προκειμένουλοιπόν να μην μείνουν τα υπόλοιπα μέλη μετην… πίκρα της χαμένης εκδρομής το Δ.Σ. τουΚΑΠΗ αποφάσισε να διοργανώσει άλλη μιαεκδρομή μόλις γυρίσει το πρώτο γκρουπ απ’την Ιταλία στην οποία θα συμμετάσχουν ταάτομα κατά σειρά προτεραιότητας από τηνλίστα αναμονής. Επίσης ο κ. Σερραίοςκαθησυχάζει τα μέλη του ΚΑΠΗ σημειώνονταςότι θα γίνουν κι άλλες εκδρομές μέσα στηνΕλλάδα, όπως στο Περτούλι, και 2 – 3 άλλες μέχρι το Σεπτέμβριο και θαέχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν, δίνονταςαπάντηση και σ’ αυτούς που επιθυμούνεσωτερικό τουρισμό : «Θέλουμε να δώσουμεχαρά στους ανθρώπους μας, να πάνε εκδρομέςάνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα στανιάτα τους».

Επισημαίνεταιότι το καταστατικό του ΚΑΠΗ – όπως μαςδιαβεβαιώνει ο κ. Σερραίος – δεν αποκλείει συμμετοχή στις εκδρομέςανθρώπων που έχουν υψηλά εισοδήματα και δενθέτει οικονομικά κριτήρια όπως η Εργατικήεστία και συνεπώς: «δεν έχω το δικαίωμα νααπαγορεύσω τη συμμετοχή τους σε εκδρομές…».

Τοποσοστό του ενδιαφέροντος για τις εκδρομέςαπό τα μέλη του ΚΑΠΗ υποδηλώνει εκτός τωνάλλων ότι στην τρίτη ηλικία περισσεύει ηόρεξη για ζωή…και αυτό αποτελεί κοινωνικόμήνυμα προς την πολιτεία να σχεδιάσει μιαπολιτική για: «Περήφανα και …κοσμογυρισμέναγηρατειά»!

ΜαριάνναΞανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δοκιμή 2!

πλήρες …