Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Όχι στην ίδρυση Οικονομικής Σχολής στην Καβάλα

Όχι στην ίδρυση Οικονομικής Σχολής στην Καβάλα

0

Το έναυσμα για την ακόλουθη ανακοίνωση από την Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, δόθηκε από την δημοσίευση σε Καβαλιώτικη εφημερίδα δήλωσης του νομάρχη Καβάλας κ. Καλλιοντζή,  που αφορούσε υποβολή αιτήματός του για ίδρυση Οικονομικής Σχολής στην Καβάλα και επέκτασης του Δ.Π.Θ. στην Καβάλα.

Από την πρυτανεία του Δ.Π.Θ. επισημαίνεται:

1.Η Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δεν προτίθεται να ιδρύσει Πανεπιστημιακή Οικονομική Σχολή στην Καβάλα, αλλά και σε καμία πόλη της Θράκης. Η μοναδική Πανεπιστημιακή Οικονομική Σχολή του Δ.Π.Θ., είναι το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (Δ.Ο.Σ.Α.), που λειτουργεί στην Κομοτηνή από το ακαδημαϊκό έτος 1999 – 2000, με το Προεδρικό Διάταγμα 208/6.9.1999.

2.Την 1η Νοεμβρίου 2004 εκδόθηκε ο νέος νόμος μετεγγραφών φοιτητών και σπουδαστών εσωτερικού (ν.3282/2004), που έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση την αντιστοιχία των Τμημάτων προέλευσης και υποδοχής, που θα διαπιστώνεται με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Τμημάτων. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων υποβάλλονται δια των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στο Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, το οποίο και αποφασίζει. Κατόπιν τούτου η Γενική Συνέλευση του Δ.Ο.Σ.Α. στις αριθ. 23/23.11.2004 και 27/12.10.2005 συνεδριάσεις του, αφού έλαβε υπόψη του το Π.Δ. 208/6.9.1999 ίδρυσης του Τμήματος, καθώς και το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος, αποφάσισε να γνωρίσει στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. ότι το Δ.Ο.Σ.Α. είναι αντίστοιχο με όλα τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών των Α.Ε.Ι. της χώρας. Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων όμως, αφού έλαβε υπόψη του την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για την αντιστοίχιση ή μη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, αποφάσισε την αντιστοίχιση του Δ.Ο.Σ.Α. με τα Τμήματα των Διεθνών και  Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και όχι με τα Τμήματα των Οικονομικών Επιστημών.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουλίου 2006 στο αριθ. 874 Φ.Ε.Κ. τ. Β’ της 10ης Ιουλίου 2006. Η Γενική Συνέλευση του Δ.Ο.Σ.Α. με το αριθ. πρωτ. 1226/22.8.2006 (Α 8779/22.8.2006) έγγραφο της, που διαβιβάσθηκε δια της Πρυτανείας (αριθ. πρωτ. Α 428/14.9.2006) στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, διαμαρτυρήθηκε για την αντιστοιχία του Τμήματος που δημοσιεύθηκε στο αριθ. 874 Φ.Ε.Κ. της 10ης Ιουλίου 2006 και αποφάσισε να ζητήσει από το ΥΠ.Ε.Π.Θ., όπως το Δ.Ο.Σ.Α. θεωρηθεί αντίστοιχο με όλα τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών των Α.Ε.Ι. της χώρας μας.

Στη συνέχεια και επειδή το ΥΠ.Ε.Π.Θ. δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη, η Διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πρόκειται την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2006 να διαμαρτυρηθεί στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. και να ζητήσει την τροποποίηση του περιεχομένου της αντιστοιχίας του Τμήματος που δημοσιεύθηκε στο παραπάνω Φ.Ε.Κ., ώστε το Δ.Ο.Σ.Α. να θεωρηθεί αντίστοιχο με όλα τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών των Α.Ε.Ι. της χώρας μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αν έχεις φίλο …υφυπουργό διάβαινε…»!

Συνάντηση είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος της Βιστονίδας κ. Τσολακίδης, με τον υφυπουργό Απασχό…