Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 «Βελτίωση υγείας γυναικών ορεινών περιοχών»

«Βελτίωση υγείας γυναικών ορεινών περιοχών»

0

Έγινε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου η έναρξη του έργου «Βελτίωση της υγείας γυναικών ορεινών περιοχών», έργο το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στα πλαίσια του προγράμματος Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIA/PHARECBC Ελλάδα-Βουλγαρία.

Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης, ο οποίος μάλιστα την περασμένη Παρασκευή δέχθηκε την επίσκεψη του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών και Διευθυντή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) κ. Κ.Στεφανή, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα, ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παριστάμενους και ιδιαίτερα τις εκπροσώπους των γυναικών της ορεινής περιοχής και τους φορείς υγείας της Ξάνθης.

Έπειτα ο κ. Παυλίδης τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας τονίζοντας: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, έπειτα από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης, που έχει ως στόχο την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και της μήτρας, ειδικότερα στις γυναίκες της ορεινής περιοχής της Ξάνθης».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας κ. Νεάρχου, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του επεσήμανε τη σημασία του έργου όσον αφορά στην ευαισθητοποίηση των γυναικών για τις εξετάσεις στις οποίες πρέπει να προβαίνουν, αλλά και την βαρύτητα της πρόληψης, διάγνωσης και της αντιμετώπισης των μορφών καρκίνου στις ευπαθείς αυτές κοινωνικές ομάδες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο και την υλοποίησή του παρέθεσε η καθηγήτρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κα Ρουμελιώτη: «Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, καθώς και τους υπόλοιπους φορείς υγείας, ενώ θα κάνει καλό σε πολλούς ανθρώπους αναγνωρίζοντας τα προβλήματα υγείας και προτείνοντας μέτρα και δράσεις. Ακόμη, στα πλαίσια του προγράμματος θα βελτιωθεί ο υπάρχον εξοπλισμός, με την αγορά σύγχρονου υλικού, μηχανημάτων κλπ. Έτσι, λοιπόν, τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα αξιολογηθούν και θα χρησιμοποιηθούν άμεσα, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της υγείας των γυναικών που κατοικούν στις ορεινές περιοχές».

Το παρών στην έναρξη εργασιών έδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αντωνακάκης, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Εχίνου κα Μ. Καραλευθέρη και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης κ. Χ.Δουλγέρης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κόντρα βορρά – νότου για το βαμβάκι

Oι αλλαγές που φέρνει η νέα KAΠ ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων στους βαμβακοπαραγωγούς, ιδι…