Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Προεκλογικό …βάπτισμα Καραλίδη από Άβδηρα

Προεκλογικό …βάπτισμα Καραλίδη από Άβδηρα

0

Το βάπτισμα …της προεκλογικής μάχης από την πατρώα γη επέλεξε να πάρει και δη από το Δήμο Αβδήρων – κατάγεται από το Μυρωδάτο – ο υποψήφιος νομάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης με το συνδυασμό «Υπενομαρχία Πολιτών» και έτσι την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στους δημότες Αβδήρων, στο κέντρο των Αβδήρων. Συνοδευόμενος από την υποψήφια υπερνομάρχη κα Γκιουλ Μπεϊάζ Καραχασάν ο κ. Καραλίδης είχε προηγουμένως μια προσωπική επαφή με τους δημότες, ενώ τη στήριξή τους με την παρουσία τους επιβεβαίωσαν ο βουλευτής κ. Π. Σγουρίδης, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Ξυνίδης, ο πολιτευτής κ. Τ. Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρων κ. Παναγιώτης Σαλτούρος και άλλοι πολλοί.

Καραχασάν: «Δείξτε την πόρτα» στον Τάτση…»

Η κα Καραχασάν μίλησε ένθερμα για τον κ. Καραλίδη: «Ο Φώτης Καραλίδης έχει βαθιά εμπειρία και γνώση της αυτοδιοίκησης,  έχει όραμα και μεράκι για δουλειά, έχει ικανότητες…». Στη συνέχεια η κα Καραχασάν αναφέρθηκε στο  πλαίσιο αρχών του συνδυασμού «Υπερνομαρχία Πολιτών» ενώ εστίασε στην ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τον συνδυασμό του κ. Τάτση: « Ο συνδυασμός έχει πλαίσιο αρχών και συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη των τριών νομών. Εμείς δεν βλέπουμε τους τρεις νομούς σε μια λειτουργία ανταγωνιστική αλλά συναγωνιστική. Η ανάπτυξη και η πρόοδος δεν κάνει διαχωρισμούς».

Παράλληλα με τη συνολική προγραμματική προσέγγιση που στόχο έχει τη δημιουργία περιφερειακής συνείδησης, δεσμεύτηκε για:

1)Άρση των ανισοτήτων στους τρεις νομούς

2)Ανάσχεση της ανεργία

3)Ίσες ευκαιρίες  στους πολίτες , προτεραιότητα στις γυναίκες και τους νέους.

Επίσης τόνισε ότι ο συνδυασμός του κ. Τάτση δεν είναι σε θέση να ασκήσει αναπτυξιακή πολιτική γιατί είναι συνδυασμός συντηρητικών και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να του… «δείξουν την πόρτα».

Καραλίδης: «Ανοιχτές οι πόρτες της Νομαρχίας για τον πολίτη…»

Ο κ. Καραλίδης παρουσίασε αναλυτικά τις προγραμματικές του θέσεις τόσο σε επίπεδο νομού όσο και για τον Δήμο Αβδήρων που συνοπτικά αναλύονται στην προσπάθεια να καταστεί ο ν. Ξάνθης επιχειρηματικός πόλος, στην αξιοποίηση του πανεπιστημίου ως κέντρου καινοτομίας και έρευνας, στην ποιοτική αναβάθμιση των αγροτικών προϊόντων και στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών στον νομό. Ιδιαίτερη η αναφορά του στον τομέα της υγείας. Μέσα στις προτάσεις συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία γραφείου ενημέρωσης αγωγής υγείας, γραφείο ελέγχου των υπηρεσιών υγείας, στήριξη των περιφερειακών Κέντρων υγείας.

 Επίσης αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάσχεση της ανεργίας και στην ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ενώ δεσμεύτηκε για «ανοιχτές πόρτες» της Νομαρχίας στον απλό πολίτη.

Προτάσεις Καραλίδη για τον Δήμο Αβδήρων

Ιδιαίτερα για το Δήμο Αβδήρων κατέθεσε το προγραμματικό πλαίσιο που αφορά:

1)Αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου με την δημιουργία ενός ευέλικτου φορέα διαχείρισης

2)Ανάδειξη των ιαματικών Λουτρών Ποταμιάς σε πανελλαδική εμβέλεια, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, όπως της Αιδηψού και του Καϊάφα

3)Στήριξη του Κέντρου Υγείας Αβδήρων

4)Έργα οδοποιίας και έργα εμπλουτισμού των υδροφόρου ορίζοντα για αποφυγή υφαλμύρωσης

5)Ανάδειξη του βιότοπου της Βιστονίδας σε Εθνικό Πάρκο και τουριστική του αξιοποίηση

6)Αξιοποίηση των νερών του Νέστου σε συνδυασμό με έργα υποδομής και ολοκλήρωση των αναδασμών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Βιστονίδας

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βιστονίδας η Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμ…