Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Θ.Νταϊλιάνη «Το κράνος του υπολοχαγού»

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Θ.Νταϊλιάνη «Το κράνος του υπολοχαγού»

0

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2006 στις 19.30, ο Σύλλογος των φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο εκδοτικός οίκος «Σπανίδη» παρουσίασαν στο αναγνωστικό κοινό της Θράκης το νέο βιβλίο του συγγραφέα κ. Θεόδωρου Νταϊλιάνη με τίτλο:

«Το κράνος του υπολοχαγού»

«Στα άδυτα της μοναστικής ζωής μας οδηγεί ο συγγραφέας, μέσα από ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, όπου η πραγματικότητα διαπλέκεται με τη φαντασία, με εικόνες δυνατές, με λόγο σκληρό, με λογοτεχνικό ύφος ξεχωριστό.

Στην Καλαμπάκα, σε μια Ελλάδα που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τις εθνικές και κοινωνικές συνέπειες του εμφυλίου πολέμου, ο σκηνοθέτης Περικλής προσπαθεί αυτό που τον τυραννά από την παιδική του ηλικία, το ποιοι είναι οι πραγματικοί γονείς του. Η αναζήτησή του, που πηγάζει τόσο από την προσωπική του αγωνία όσο και από την επιθυμία για μια επαγγελματική επιτυχία, διασταυρώνεται με την εκ πρώτης όψεως άσχετη αναζήτηση της Στάσας, μιας μυστηριώδους Νεοζηλανδής τουρίστριας, για να γίνει γρήγορα αντιληπτό ότι οι δρόμοι και των δυο όχι απλώς διασταυρώνονται, αλλά ταυτίζονται, μέσα από ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας, η εξέλιξη του οποίου κρατά καθηλωμένο τον αναγνώστη».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Θεόδωρος Αχ. Νταϊλιάνης  γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων. Σπούδασε σκηνοθεσία και με την δικτατορία μετανάστευσε στην Αυστραλία. Είναι παντρεμένος με την Νεοζηλανδή Πατρίσια Ουίλσον και έχει τρία παιδιά. Τον τελευταίο χρόνο ζει στην Ξάνθη. Σε ηλικία 18 ετών είχε εκδώσει το μυθιστόρημα «με βάραινε η αμαρτία» και στη Ν. Ζηλανδία το βιβλίο «η κυβέρνηση του βουνού». Υπό έκδοση βιβλίο σχετικό με τον εμφύλιο.

Το έργο προλόγισαν ο δικηγόρος κ. Σωκράτης Ξυνίδης, ο συμβολαιογράφος κ. Χάρης Ξυλάς και ο συνταξιούχος της Α.Τ.Ε. κ. Χριστόδουλος Αδαμαντίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου στην περιοχή των παλιών καπναποθηκών Ξάνθης και παρά το προεκλογικό κλίμα την παρακολούθησαν αρκετοί συμπολίτες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα επακόλουθα της βιοαιθανόλης για την ΕΒΖ

«Διέβη τον Ρουβίκωνα» η ΕΒΖ με την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ της εταιρείας για μετατροπή τω…