Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Ξεκίνησε… το ποτάμι της Αλλαγής στον Δήμο Ξάνθης

Ξεκίνησε… το ποτάμι της Αλλαγής στον Δήμο Ξάνθης

0

Ξεκίνησε σαν ένα ρυάκι που το κελάρυσμά του τραγουδούσε στον τόνο της Αλλαγής, για να φτάσει να γίνει ένα ποτάμι ορμητικό με δυναμική να συμπαρασύρει στο πέρασμά του: «… το γκρίζο της πόλης, την αδιαφάνεια, τα ρουσφέτια, τη λογική της  παρεούλας που διαφεντεύει τα του δήμου, την αλαζονεία της εξουσίας, την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, τις προεκλογικές μπουλντόζες…»,  να «ξαναζωντανέψει το όνειρο και τα χρώματα της πόλης». Ο λόγος το ποτάμι που φέρει το όνομα: «Πολίτες για την Αλλαγή», των δύο ομόκεντρων κύκλων  – δημοτική παράταξη υπό τον Χρίστου Πούλιο – δημοτική κίνηση,  ένα κοινωνικό ρεύμα ενεργών πολιτών,  που ξεκίνησε και συνεχίζει δυναμικά σε τροχιά δημοτικής εξουσίας και με την κεντρική πολιτική εκδήλωση, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, πιστοποιήθηκε δια στόματος Χρίστου Πούλιου: «Νιώθουμε πλέον έτοιμοι όχι για την συνέχεια και την συνέπεια αυτής της δημοτικής παράταξης σαν αντιπολίτευση! Νιώθουμε και είμαστε έτοιμοι για την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή! Αυτό το κοινωνικό ρεύμα δεν σταματάει με τίποτα!». Ήταν μια πολιτική εκδήλωση με πολλή αποδοχή από τους συμπολίτες μας, πολύ παλμό και ενθουσιασμό, πολύ χειροκρότημα, πολύ τραγούδι από το Δημήτρη Μπάση, πολλά happenings! Οι ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΛΛΑΓΗ τραγούδησαν για το αύριο της Ξάνθης!

Αλλά κυρίως ήταν ο κ. Χρίστος Πούλιος που στην κεντρική του ομιλία συγκεκριμενοποίησε το μήνυμα θέτοντας παράλληλα ένα συνειδησιακό δίλημμα: «ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ; ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ! Τώρα ήρθε η ώρα του καινούργιου! Του άφθαρτου του ελπιδοφόρου… Τώρα ήρθε η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!!! Αξίζουμε όλοι ένα καλύτερο αύριο! Αξίζουμε  μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μια δικαιότερη τοπική κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους!! Κι αυτό θα γίνει!».

Ήταν ο κ. Πούλιος που «σήκωσε» ψηλά τους τόνους, αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα στις επιλογές της δημοτικής αρχής, τις ελλείψεις και τις στρεβλώσεις στο δήμο, που αποτελούν ευθύνη της, κατήγγειλε περιπτώσεις αδιαφάνειας και μηχανισμούς που εξυπηρετούν συμφέροντα, κυκλώματα εξυπηρετήσεων που συγκροτούν ένα πλέγμα εξουσίας, το οποίο όμως έχει διαρραγεί από τη συνειδητοποίηση και την ενεργοποίηση των πολιτών στο φορέα της Αλλαγής που εκφράζουν οι «Πολίτες για την Αλλαγή».

Γιατί τα όνειρά μας ποτέ δεν τα αγγίξατε… (αποσπάσματα από την ομιλία Πούλιου)    

«Νιώθουν ανασφαλείς (οι συμπολίτες μας) γιατί τη δυσαρέσκεια από τα έργα και τις ημέρες τους τη συναντούν παντού!

Στα σκυθρωπά πρόσωπα των επαγγελματιών που τους καταταλαιπώρησαν με τις προεκλογικές μπουλντόζες  για να ρίξουν λίγα εκατοστά ασφάλτου.

Στο αυστηρό βλέμμα των νοικοκυραίων που δεν μπορούν να βλέπουν συνεχώς κρούσματα αδιαφάνειας, διαφθοράς, εξαρτήσεων και κοινωνικών αποκλεισμών.

Στο ασυμβίβαστο και με αυξημένη την αίσθηση περί δικαίου πνεύμα της νεολαίας μας που την αγνόησαν επιδεικτικά, γιατί δεν χωρούσε στη δικιά τους λογική των λίγων και κολλητών!

Στα χαρακωμένα από τη δουλειά πρόσωπα των κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων, των Κιμμερίων, του Ευμοίρου, του Πετροχωρίου, της Λεύκης, του Λαμπρινού, της Μορσίνης, που τους εγκατέλειψαν, που τους έκαναν να μη αισθάνονται συνδημότες μας!

Στα πικραμένα βλέμματα των παλιννοστούντων που ακόμα περιμένουν ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις. Των ανθρώπων που στα ξένα τους έλεγαν Έλληνες και στην Ελλάδα ξένους!

Στην μειονότητα που με τα λάθη και τις παραλείψεις τους την απέκλεισαν από την εκπροσώπηση και τη συμμετοχή στη διοίκησης του Δήμου!

Στο Δροσερό που χρόνια τώρα ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή και το μέλλον του εξαγοράζοντας συνειδήσεις και κρατώντας τους κατοίκους του σε τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης γιατί έτσι τους θέλουν! Αδύναμους, αδρανείς και ομήρους»!

Μήνυμα προς τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες των συνδημοτών μας

Είναι προτεραιότητά μας οι υποδομές στις γειτονιές σας! Είναι πρωταρχικής σημασίας θέμα για μας η ενδοδημοτική σύγκλιση. Ο συνεκτικός ιστός της τοπικής κοινωνίας μας πρέπει να γίνει ισχυρός!

Φίλες και  Φίλοι συνδημότες παλιννοστούντες.

Εσείς που τόσα χρόνια νιώθατε παραμελημένοι και ξένοι στην πόλη σας. Εσείς που με όνειρα τόσα ήρθατε στην πατρίδα και το νέο σας σπίτι δεν το νιώθετε και δικό σας. Ελάτε μαζί να οικοδομήσουμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης!

Κρατάτε στα χέρια σας το φυλλάδιο που εξειδικευμένα τυπώθηκε και κυκλοφόρησε για σας. Δεσμευόμαστε γι’ αυτό ανεξάρτητα αν είμαστε συμπολίτευση ή αντιπολίτευση στις εκλογές της Κυριακής. Η φωνή σας θα γίνει και φωνή μας!

Φίλες και Φίλοι κάτοικοι του Δροσερού.

Χρόνια τώρα σας κορόιδευαν. Χρόνια τώρα αρνήθηκαν συνειδητά και επίμονα να εξασφαλίσουν τις στοιχειώδεις υποδομές στον οικισμό σας. Χρόνια τώρα κάποιοι επιτήδειοι εξαγόραζαν έναντι πινακίου φακής τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή! Χρόνια τώρα σας κρατούν ομήρους με υποσχέσεις και πολλά «Θα». Ήρθε η ώρα να αγνοήσετε τις σειρήνες! Να πείτε το βροντερό ΟΧΙ σ’ αυτούς που σας θυμούνται κάθε 4 χρόνια! Σ’ αυτούς που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά να είστε πολίτες ισότιμοι με ανάγκες και θέλω! Τιμωρήστε τους! Το αξίζουν!

Φίλες και φίλοι συνδημότες της μειονότητας,

Ισμέτ και Ρειχάν, Αιχάν και Αισέ, όπως λέμε Γιώργο και Μαρία, Πέτρο και Ελένη….

Οι δρόμοι αυτής της πόλης ενώνουν συνειδήσεις δεν χωρίζουν γειτονιές! Ίδια τα προβλήματα, ίδιοι οι καημοί, οι αγωνίες, οι επιδιώξεις για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο! Τεχνητά διλήμματα δεν υπάρχουν! Είμαστε ξεκάθαροι σ’ αυτό από την αρχή! Αναλογική εκπροσώπηση στις θέσεις του Δήμου! ΌΧΙ στους τεχνητούς αποκλεισμούς!

Εμείς λοιπόν λέμε ΟΧΙ σ’ όλα αυτά!

Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα και περισσότερο τα πλοκάμια των μηχανισμών! Εν ενεργεία δημοτικοί υπάλληλοι που προστρέχουν και βοηθούν εν ώρα εργασίας την προεκλογική τους εκστρατεία, χρήση μέσων, τρικλοποδιές και ένα αόρατο πέπλο φόβου να απλώνεται προς ομάδες συμπολιτών μας που νιώθουν ότι είναι σε κατάσταση ομηρίας. Θέλουν να μας πλησιάσουν και φοβούνται! Φοβούνται για το παιδί τους που του έταξαν μία 2μηνη σύμβαση, για την άδεια του μικροπωλητή, για το μεροκάματό τους, για την μικροσυναλλαγή που έχουν με τον Δήμο!

Γιατί ο τόπος μας δεν αντέχει άλλα 4 χρόνια μιζέριας και αδιαφάνειας!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά» δηλώνει ο Γ. Γκιρτζίκης

Αναταραχή έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους του Δήμου Τοπείρου, μετά την …